FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - STEAUA 1-0

VIDEO + FOTO Vai de Steaua lor! Trupa lui Reghe joacă de parcă n-ar vrea titlul. Un jucător a primit NOTA 2 în Gazetă, după eșecul cu Astra!

Budescu l-a întors lejer pe Enache în careu şi l-a învins pe Niţă
Budescu l-a întors lejer pe Enache în careu şi l-a învins pe Niţă

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2016 00:00

Trupa lui Reghecampf a fost răpusă aseară mai ruşinos decât o arată scorul, Astra învingând după reuşita maestrului Budescu.

Cele mai tari echipe din ultimii ani, eurofantasticele noastre, cu Astra calificată în primăvara europeană, au oferit aseară o primă repriză înfricoşător de mediocră. Declaraţiile de dinaintea partidei au fost de o sută de ori mai bune decât fotbalul în sine, jucătorii din teren n-au împrumutat deloc din răutatea vorbelor.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Steaua joacă de parcă n-ar vrea titlul, iar Astra are o evoluţie masochistă, vrea să facă din lupta pentru play-off o misiune imposibilă.

Artişti

Într-un meci gri, Budescu şi Teixeira şi-au pus talentul la muncă, au arătat de ce Gigi Becali trage cu dinţii să-i ia. Cei doi au avut momente când şi-au bătut joc de adversarii din teren şi au fost o clasă peste toţi, doar că au atacat poarta pe lângă steagul de la corner.

Vă daţi seama cam ce partidă a fost în primele 45 de minute dacă Lovin a fost printre cei mai buni, iar închizătorul campioanei a încercat două faze braziliene, una cu finalizare, în minutul 34, Niţă scoţând cu mare dificultate!

Duceţi-vă la şah!

Steaua? Un oftat prin care scoţi tot aerul afară, îţi faci cruce şi treci mai departe la altă idee. Ar trebui să schimbe vreo 7 titulari ca să mai sperie pe cineva în Liga 1. Nici n-are rost să se mai lupte patronul pentru siglă, cui să i-o pui la piept?! Adi Popa este căpitan, dar l-a luat Teixeira într-o vijelie de două ori, bine că s-a sunat de pauză.

Boldrin şi De Amorim au crezut că sunt la Astra, Tamaş mai impresionează doar la diagonale şi la urcări temerare la cornere, Bourceanu dă din mână şi-i dirijează pe toţi, mai puţin pe el însuşi, în timp ce alde Moke şi Golubovici sunt nevinovaţi. Într-un amalgam de pase greşite sau la adversar, pe un zvâc în stânga, Momcilovici i-a pasat lui Boldrin, acesta a trimis către Ovidiu Popescu (28), care a zguduit transversala.

Niţă, singur împotriva tuturor

Spectatorii şi-au dorit în secret o decizie aspră a arbitrului să mai încălzească duelul din iarbă. Şumudică a sărit ca şi cum ar fi fost curentat, solicitând un penalty la duelul Niculae - Tamaş din minutul 52. Faza a mai agitat spiritele şi le-a mai adus aminte băieţilor de fotbal.

Golubovici (56) a vrut să dea tare din prima după centrarea lui Popa, balonul a şters nervos transversala. Tamaş şi Toşca au fost scuturi vii în faţa lui Niţă, care, în minutul 58, a avut o paradă chiar senzaţională la reluarea lui Săpunaru! Budescu (70) n-a putut să surprindă. Partida s-a animat, iar steliştii au vrut să-i ofere prilejul lui Niţă să se afirme. Daniel Niculae (73) tot n-a putut să-l învingă.

Golubovici sau Rateovici

Tactica roş-albaştrilor a fost simplă: să avanseze pe benzi, în special, pe dreapta, apoi centrare şi să-l pună în valoare pe "bombardierul" Golubovici. Noroc că Alibec n-a jucat aseară, ba, mai mult, le vine coechipier după Revelion. Şi Reghe a privit contrariat cum ai lui voiau să dea gol cu câteva ştachii.

La modă nu sunt doar golurile campionatului, ci şi ratările monumentale ale sezonului. Gen Golubovici (82), care n-a împins mingea în poarta goală din poziţie centrală, de la câţiva centimetri de linie! Niţă (89) a fost iar imperial, salvând unu la unu cu Daniel Florea.

Dar şi ultima redută a căzut la ultima fază a partidei. Adi Popa şi-a bătut joc de un contraatac, mingea a ajuns la Florea, care i-a pasat magistral lui Budescu, care l-a executat cu sânge rece pe Niţă.
Reghe a ţinut şedinţă pe teren, certând în stânga şi-n dreapta. Vai de Steaua lor!

Tamaş, două în trei zile

Gabriel Tamaş a reuşit să ia din nou cartonaş roşu. Tot din două avertismente, precum cu Villarreal (1-2). Aseară, şi-a lăsat colegii în 10, în minutul 84, iar Reghe a apelat pentru final la o formulă inedită. L-a scos pe ratangiul Golubovici şi l-a introdus pe Aganovici pe postul de fundaş central. Iar în preluingiri a trecut Momcilovici stoper şi croatul fundaş stânga.

Astra a cerut penalty!

Fază grea pentru Radu Petrescu în minutul 52 al partidei de la Giurgiu. Daniel Niculae trece mingea pe lângă Gabi Tamaș şi forţează un fault, dar "centralul" din București i-a arătat cartonașul galben pentru simulare. Șumudică a făcut o criză de nervi pe margine şi și-a pus mâinile în cap după ce campioanei i-a fost refuzat un penalty clar. "Sută la sută trebuia să primim 11 metri la această fază!", a spus la final Daniel Niculae.

"Este o fază foarte grea, există contact între ei. Niculae pleacă în cădere înainte să-l atingă Tamaș. Din punctul meu de vedere decizia lui Petrescu este una corectă. Nu din cauza contactului cu Tamaș cade Niculae. El se folosește de un contact pentru a scoate 11 metri", a spus Zotta la DolceSport. "Mie nu mi se pare niciodată simulare", a comentat Panduru.

Reghe i-a distrus pe teren

Steaua a primit gol la ultima fază a meciului cu Astra și a plecat învinsă de la Giurgiu. Cel care a pierdut mingea la mijlocul terenului a fost Alexandru Bourceanu, favoritul lui Reghecampf, însă la finalul meciului cel certat în fața tuturor a fost Gabriel Enache.

Fundașul a fost driblat în careu de Budescu, iar fotbalistul Astrei a rămas singur cu Niță, pe care l-a executat. După fluierul final, cei certați au fost Enache și Adi Popa, însă Bourceanu a scăpat fără a fi muștruluit de propriul antrenor. "Voi nu gândiți? Cum să luați un asemenea gol?" a fost mesajul lui Reghecampf pentru Popa și Enache.

Alibec, nici măcar spectator

Denis Alibec a rămas în apartamentul său din Ploieşti, n-a fost aseară nici măcar în tribunele arenei din Giurgiu. A convenit cu Şumi să nu facă parte din lot, n-a fost nici în cantonament.

"A evitat de tot să apară la meci, pentru a nu se face diverse interpretări şi a atrage atenţia asupra lui", au comentat amicii golgeterului.

Oricum, Alibec este în conflict cu fanii din Giurgiu, care l-au apostrofat în ultima perioadă. Denis este jucătorul Stelei de la 1 ianuarie.

Steaua, nu FCSB

În primăvară, când se ascuţise lupta dintre Astra şi Steaua la titlu, echipa oaspete era prezentată la Giurgiu cu titulatura "FCSB". Acum, nu mai există această rivalitate, iar adversarii au fost prezentaţi ca fiind "Steaua Bucureşti" în toate comentariile dinaintea partidei. Iar elevii lui Reghe n-au fost apostrofaţi la Giurgiu, mai ales că majoritatea spectatorilor erau simpatizanţii roş-albaştrilor.

"Ce rost mai are să vorbesc? Sunt foarte supărat, am pierdut victoria printre degete. Ce mai contează ce-am făcut eu, dacă am pierdut? Am încercat să fac tot ce-am putut. E o înfrângere dureroasă"
Florin Niță, portar Steaua

"Am fost cei care am dominat, dar am luat un gol pe contraatac. Trebuia să marcăm atunci când am avut ocazia, dar nu suntem îngrijorați. Chiar așteptăm pauza de iarnă, dar am încredere că ne vom reveni"
Alin Toșca, fundaș Steaua

"Este o victorie senzațională, mai ales după o calificare fenomenală pentru fotbalul românesc! Suntem foarte fericiți că am reușit să câștigăm și să nu se uite cine e campioana României"
Daniel Niculae, atacant Astra

"Finalul e șocant... Dacă până acum am spus că Popa era motorul echipei, acum el a pierdut cele trei puncte! Din cauza lui Astra a plecat pe contraatac și-am luat gol"
Helmuth Duckadam, președinte imagine Steaua

"Am obținut o victorie extrem de frumoasă, chiar în ultimul minut de joc. Cred că putem să facem un film și să scriem o carte cu tot ce s-a întâmplat la Astra în toți acești ani!"
Constantin Budescu, atacant Astra

"Enache zici că are viteză, dar el nici măcar nu poate să fugă. A mai intrat și la pauză, iar Budescu aleargă din primul minut. Putea să fie și minutul 4.000 că n-avea voie să facă așa ceva"
Barasab Panduru, expert DolceSport

astra steaua 1 0

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
1737160896507567
Sorin Dumitrescu  •  12 Decembrie 2016, 17:15

Ce strategie are mai nou fcsb, când a văzut ca nu mai bat pe nimeni, ce au zis.... Ai sa destrămam celelalte echipe ,ca sa fim siguri ca luam campionatul. Au ajuns o echipă de tot râsul. Mie mi-ar fi fost sincer,jenă, sa declari ca vrei sa destabilizezi echipele cu care te bați la campionat,doar ca tu ai bani și celelalte nu au cu ce sa-și plătească jurmătorii. Penibili, ăsta au ajuns.

giovinco8943
giovinco8943  •  12 Decembrie 2016, 16:04

adi pompa si g0lub0vici meritau nota 1. popa cand ia mingea o pierde la prima atingere,e cel mai slab fotbalist din lot. cred ca reghe a pierdut vestiarul,jucatorii sunt tensionati si se cearta intre ei. jiji i-ai banderola amatorului de popa si pune-l pe FLORIN NITA CAPITAN! la urmatorul meci de campionat as vrea sa-i vad pe banca pe popa,moke,bourceanu,golubovici (sau chiar la echipa a 2-a) si sa-i vedem pe copii la treaba , denis man,mihalcea,tudorie,simion,si sa-l vedem si pe jakolis titular pentru ca in momentul de fata e peste adi popa.

polistul68
polistul68  •  12 Decembrie 2016, 14:44
Postat de Ionel Ghita pe 12 Decembrie 2016, 12:45

Toti da-ti cu noroi in steaua intradevar nu arata ok dar va arata cu totul alceva din februarie noi vb din fata tv sau din peluza nu este frumos va trebui sa fim alaturi de ei si la rau nu numai cind ne fc fericiti

Amice, la ce valoare are campionatul romanesc....la citi fotbalisti s-au cumparat in vara si in iarna...Steaua trebuia sa defileze in acest campionat extram de slab....dar Jiji se lauda tot timpul , Reghe e cel mai bun antrenor din toate timpurile, Meme este cel mai bun presedinte de club din toata Romania..dar echipa nu joaca. Explica tu de ce echipa asta, (singura cu posibilitati, singura care cumpara ce fotbalisti vrea din campionatul intern)a ajuns "la greu", cum spui. Gaseste tu niste motive reale , care sa justifice prestatia jenanta a acestei echipe.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează