FOTBAL  »  Superliga  »  CSMS IAȘI - FC BOTOȘANI 0-1

VIDEO Fulloption! Botoşani a câştigat Derby-ul Moldovei, 1-0 cu Iași, graţie golului marcat de Istvan Fulop

Articol de - Publicat luni, 12 septembrie 2016 00:00

Moldova în fotbalul românesc nu mai înseamnă Sechelariu, Porumboiu, Gheorghe Ştefan, ca să ne raportăm doar la ultimii 15-20 de ani.

Acum există doar prin Iaşi şi Botoşani, care ieri s-au întâlnit în Copou. Acest derby i-a trezit orgoliul lui Napoli. Italianul a făcut o echipă mult prea ofensivă faţă de filosofia lui defensivă.

Click aici pentru VIDEO!

Eroare Ciucur, gol Fulop

Primul sfert de oră putea să-i confirme lui Napoli strategia doar dacă Andrei Cristea ar fi înscris la cele două şuturi bune pe care le-a expediat spre poarta oaspeţilor, însă de fiecare dată Iliev s-a dovedit a fi inspirat şi foarte precis în intervenţii. După aceste situaţii, Botoşani parcă s-a trezit din pumni şi a reacţionat rapid. Ciucur s-a apărat ca un începător, Patache a centrat în mijlocul careului, unde a apărut Fulop. A făcut o preluare de mare jucător, după care l-a executat pe Grahovac, 0-1 (16).

Voicu trebuia eliminat mai devreme

Oaspeţii au dominat apoi toată repriza. Echipa lui Grozavu a avut măcar două viteze în plus, graţie în principal cuplului Golofca-Fulop, însă l-a avut şi pe Astafei, care şi ieri a cam irosit toate baloanele colegilor săi. După pauză, gazdele au ieşit mai motivate, mai agresive. Chiar prea agresive fiindcă Ionuţ Voicu ar fi trebuit eliminat pentru un cot aplicat în figură unui adversar (60). Cristea şi-a continuat seria ocaziilor şi a irosit o situaţie mare în minutul 63, după o centrare perfectă din dreapta, pe care ar fi trebuit să scrie "assist", dar lovitura de cap a atacantului a fost modestă.

Finalul a fost gestionat perfect de Leo Grozavu, care a făcut schimbări mai bune decât omologul său şi care, măcar până diseară, şi-a cocoţat echipa până pe locul 2 în clasament. Da, e adevărat, Botoşani a ajuns a doua, după Steaua!

6 goluria marcat Istvan Fulop, 26 de ani, în acest start de campionat, fiind golgeterul la zi al Ligii 1

I s-a strigat "Demisia!" lui Napoli

În minutul 83, antrenorul Iaşiului a produs o schimbare ciudată. Deşi echipa sa era condusă, l-a scos din teren pe Andrei Cristea. În acel moment, publicul a reacţionat violent la adresa tehnicianului. "Demisia, demisia!" i s-a scandat italianului, care l-a introdus pe Boiciuc. Cristea, imediat după ce a ieşit, a mers să-i aplaude pe spectatori, care au continuat să-i ceară lui Napoli să plece. Nicolo e cel mai longeviv antrenor dintre toţi cei care conduc acum echipe în Liga 1. E la Iaşi din octombrie 2014.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează