FOTBAL  »  Superliga  »  REAL MADRID

VIDEO Momente inedite rememorate de Hagi, la 30 de ani la transferul istoric la Real Madrid » Starul care îi punea melodii în cameră: „Dormeam pe muzica Anei Gabriel”

Gică Hagi, amintiri despre perioada petrecută la Real Madrid
Gică Hagi, amintiri despre perioada petrecută la Real Madrid

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 iunie 2020 23:08 / Actualizat duminica, 28 iunie 2020 00:00

În urmă cu 30 de ani, pe 27 iunie 1990, Gică Hagi, ajuns acum la 55 de ani, era prezentat cu mult fast la cel mai mare club al planetei, Real Madrid. 

Gică Hagi face parte dintr-un grup select de fotbaliști care au evoluat și la Real Madrid, și la Barcelona. Pe listă și-au mai trecut numele staruri precum Ronaldo, Figo, Saviola, Schuster sau Laudrup. 

„Regele” și-a amintit cum au fost primele clipe în Spania.

Gică Hagi: „Real Madrid m-a ajutat să fiu mai bun”

„A fost o onoare să vină președintele lui Real Madrid și să vorbească cu mine, să mă dorească acolo. Când mi-a zis că vine, am ajuns imediat la un acord. A fost prima mea echipă când am plecat din România. Să pleci direct la o echipă așa mare... înseamnă că fotbalul nostru avea atunci valoare, erau echipe ca Steaua, Dinamo, Craiova. Toate au avut performanțe în Europa, eram jucători competitivi. Totul s-a concretizat cu această veste, că sunt dorit de Real Madrid.

VIDEO Momente inedite rememorate de Hagi, la 30 de ani la transferul istoric la Real Madrid » Starul care îi punea melodii în cameră: „Dormeam pe muzica Anei Gabriel”

Adaptare dificilă la Madrid

La început, prima lună a fost grea, a trebuit să mă adaptez la multe lucruri. Am învățat repede limba spaniolă, iar după 3, 4 luni mi-am intrat în mână. Am început să simt echipa, jucătorii.  Am jucat bine și a fost perioadă frumoasă. E prima echipă care m-a ajutat să fiu profesionist, să încerc în fiecare să zi să speranța că pot fi cel mai bun, să fiu motivat și să îmi placă să învăț să progresez în fiecare zi. Ei mi-au schimbat mentalitatea pe care o aveam acasă. M-au făcut să fiu puternic, atent la orice.

Competiția la Real Madrid, în vestiar, te face să dai zilnic 200%. Dacă lași pedala jos, vine altul și îți ia locul, apoi stai pe bancă, stai în tribune. Trebuie să meriți să joci. Asta am învătat la Barcelona și la Real Madrid. M-au făcut mai bun din toate punctele de vedere. Asta s-a văzut, am terminat cariera la un club extraordinar, unde am adus foarte multe. Eram copt la Galatasaray”, a povestit Gică Hagi într-o conferință de presă. 

„Le mulțumesc că m-au tratat cum trebuie. Căpitanul Michel a avut grijă de mine, m-a scos în oraș, m-a ajutat să mă integrez, mi-a arătat ce e viața în Spania. Cu Hugo Sanchez am stat în cameră prima oară, un coleg extraordinar. Punea o melodie înainte de culcare, a Anei Gabriel, muzică mexicană, era favorita lui. A fost frumos, datorită lor sunt acum mai bogat”
- Gică Hagi

4.000.000 de dolaria plătit Real Madrid pentru transferul lui Hagi de la Steaua

283 de goluria marcat Gică Hagi în 663 de meciuri la nivel de club

Citește și alte știri despre Gică Hagi:

Gică Hagi, după thrillerul de la Sf. Gheorghe: „Am văzut cât mă respectă jucătorii. Au lăsat de dorit!”

Cătălin Oprișan, la 30 de ani de la transferul lui Hagi la Real Madrid: „Rămânem cu această amintire. E greu de crezut că un fotbalist român va mai ţine ”picurele” pe ”Bernabeu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
586974421790922
Sefu Banilor  •  28 Iunie 2020, 17:05
Postat de gigelos pe 28 Iunie 2020, 12:18

Amor , Suker , Savicevici , Boniek , Pixie exista ,la nivelul asta Hagi nu exista , e la nivelul celui mai slab iugoslav de a trecut prin Real sau Barca . Ca el au mai fost zeci poate sute

Ai uitat de Robert Prosinečki, Hagi era rezerva lui.

gigelos
gigelos  •  28 Iunie 2020, 12:18

Amor , Suker , Savicevici , Boniek , Pixie exista ,la nivelul asta Hagi nu exista , e la nivelul celui mai slab iugoslav de a trecut prin Real sau Barca . Ca el au mai fost zeci poate sute

belane
belane  •  28 Iunie 2020, 11:08
Postat de gigelos pe 28 Iunie 2020, 10:12

nu vorbim de Baloane de aur neparat .Belanov e balon de aur , poate stii . Vorbim de ce au lasat in urma , se ridica Nou Camp in picioare cand intra Stoicikov , Cantona la United , Bergkamp la Arsenal ,Batistuta unde vrei tu . La Galata cand apare Hagi ...nu e prea putin ? Este . Vorbim de caractere la nivelul asta nu mai e cazul de valoare , valoare au multi , fara doar si poate

stiu la ce te referi - la statutul de "legenda" - jucator emblematic la un club top 10-15 din Vest si ai dreptate insa te axezi prea mult pe acest aspect si o sa-ti spun de ce. In primul rand ca sa ajungi la acest statut iti trebuie o perioada lunga si constanta petrecuta la un club - Stoichkov a jucat 5-6 pentru Barcelona si a fost poate cel mai bun jucator al lor in anul castigarii primului CL. insa zi-mi si mie cati jucatori din Europa de Est au ajuns in aceasta pozitie ? Si aici ma refer la cei din generatia lui Hagi (caci mai recent gasesti si un Shevchenko sau un Nedeved) ! Cred ca Stoichkov ar fi singurul est-european care are statutul de legenda la o echipa de top din Occident. Iar acum o sa vin si cu un contrargument la acest aspect - jucatori precum Butragueno sau Guillermo Amor sunt si ei aplaudati la scena deschisa atunci cand pasesc pe stadioanele Bernabeu respectiv Camp Nou, la fel ca si Stoichkov ! Dar intrebarea mea este : cine au fost mai memorabili cand vorbesti de fotbal ca fenomen ? Un Butragueno sau Amor sau un Savicevic, Boniek sau chiar Suker ?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează