FOTBAL  »  LIGA 1  »  LPF

VIDEO Gino Iorgulescu pune la punct toată Liga 1 pe un ton vehement: "Vedeți-vă de treaba voastră!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 decembrie 2018 17:39

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, crede că oamenii implicați în fotbalul românesc nu ar trebui să se plângă de condițiile găsite pe stadioane în această perioadă a anului.

Într-un comunicat emis azi, Iorgulescu oferă și un exemplu prin care vrea să evidențieze că ninsorile și înghețul afectează și competiții din afara granițelor României. Este vorba despre "o echipă calificată în grupele Ligii Campionilor", Steaua Roșie Belgrad, care s-a deplasat pe terenul lui FK Cukaricki.

Președintele Ligii continuă în termeni și mai vehemenți. Iorgulescu "trage de mânecă" antrenorii din primul eșalon, considerând că au nevoie de un alibi după fiecare eșec.

Comunicatul integral

"Există un timp al bilanțului, la fel de bine cum există și unul al performanței. În ambele situații sunt de îndeplinit condiții, dar, mai ales, e nevoie să înțelegem cum și unde am ajuns fiecare. Asta pentru a ne permite să fim obiectivi și cinstiți cu noi înșine.

Observ în ultima vreme că sunt tot mai vocale persoanele care acuză condițiile de joc, temperaturile scăzute de la ora meciurilor, calitatea terenurilor etc. Cu atât mai surprins sunt de asemenea critici, cu cât ele vin din partea unor oameni direct implicați în fenomen, fie că sunt comentatori ai acestuia, ba chiar conducători, antrenori sau jucători.

Cu toții ar fi trebuit până la această oră să înțeleagă în ce condiții ne desfășurăm activitatea, care e starea de fapt economică și socială a țării și ce consecințe vin de aici. Nu mai departe de sfârșitul săptămânii trecute, una dintre echipele calificate în grupele UEFA Champions League, Steaua Roșie Belgrad, a jucat un meci din competiția internă în condiții meteo extrem de grele pentru că, ce să vezi, și în Serbia ninge. Și nu e singurul exemplu din Europa.

Antrenori, care ar trebui să stăpânească și să fie mai preocupați de problemele tehnice ale propriei echipe, jucători, care ar merita să-și dovedească altfel personalitatea și mai ales pe terenul de joc, se plâng zilele acestea că afară e frig și că terenurile nu sunt ca în Spania sau Anglia. Ar fi poate nedrept din partea noastră să ne întrebăm de ce respectivii nu joacă în Spania sau Anglia. Ei critică azi condițiile de aici, dar Liga 1 este competiția în care ei se desfășoară, care le oferă un statut pe măsura valorii lor, o pâine care nu e deloc rea.

Sigur că mai sunt lucruri de pus la punct, tocmai de aceea am propus acum câteva luni un sistem cu doar 12 echipe în Liga 1, pentru a nu mai fi obligați să jucăm atât de târziu în iarnă, dar și pentru a avea un play-out mai competitiv. Am fi avut, deci, date libere în calendar și jumătate din cele șase echipe ale play-out-ului în pericol de retrogradare.

Ne-am gândit și la varianta sistemului primăvară-toamnă, dar acesta este o imposibilitate practică. Primul motiv ar fi că nu am mai juca la zero grade Celsius, ci la aproape 40, mai multe meciuri. În al doilea rând, respectivul sistem ar împiedica punerea lui în practică din doi în doi ani, când sunt turnee finale, europene sau mondiale. Cea mai bună dovadă că așa stau lucrurile este că până și Rusia a renunțat la această soluție, iar acolo vremea e cumplită în această perioadă.

Nu ne putem compara din păcate cu marile campionate ale Europei occidentale, dar asta pentru că nici România nu are puterea economică a țărilor care organizează acele competiții.

Am rugat, ca să dau doar un exemplu, câteva cluburi să schimbe terenurile de joc și să aleagă stadioane din alte orașe, acolo unde condițiile sunt mai bune, acolo unde instalația de încălzire funcționează la parametri optimi. Unele au înțeles, altele au preferat doar să se plângă de propriile condiții și că afară e mai frig.

Sper ca fiecare dintre noi să înțeleagă că suntem toți în aceeași barcă și avem cu toții același interes unic, și anume ca fotbalul românesc să redevină puternic".

Vezi și: 

FRF a decis! Adio stadioane cu gazon artificial! Chiajna, afectată din plin de decizia luată azi

Playtech: ȘOC! Lovitura supremă pe care o dă Laura Codruța Kovesi! E ULUITOR, s-a anunțat acum


Comentarii (26)
catalin_cj
catalin_cj  •  20 Decembrie 2018, 21:38
Postat de alenb pe 20 Decembrie 2018, 09:32

Daca nu avem terenuri atunci sa revenim la nivelul de campionat amator. Campionatul din luxemburg are 14 echipe, doar 26 de etape, deci am putea incepe in august turul octombrie final si aprilie mai. Am eliminat si noiembrie si martie ca poate sa ploua, sa ninga si nu-si poate etala tehnica. Tu te auzi ce zici? Daca in toate tarile cu iarna se joaca pana in decembrie (Polonia, Ukraina, Rusia, Bulgaria, Serbia etc) vrem noi sa altfel.

Ești slab și vorbești aiurea.

alenb
alenb  •  20 Decembrie 2018, 09:32
Postat de catalin_cj pe 19 Decembrie 2018, 21:03

Nu avem terenuri de fotbal. Nu am scris de temperaturi ci de terenuri desfundate. Acum sunt înghețate și în februarie vor fi la fel. Dacă sunt terenuri pline de zăpadă înghețată și se joaca pe ele urlam la Avram ca de ce lasă jocul ca nu stau jucătorii în picioare. Acele terenuri vor fi mlaștini la primăvară. De ce sunt ridicol? Ca vreau sa vad un meci normal? Ala de la sepsi fcsb a fost teren de fotbal? Sau de pe Dinamo?

Daca nu avem terenuri atunci sa revenim la nivelul de campionat amator. Campionatul din luxemburg are 14 echipe, doar 26 de etape, deci am putea incepe in august turul octombrie final si aprilie mai. Am eliminat si noiembrie si martie ca poate sa ploua, sa ninga si nu-si poate etala tehnica. Tu te auzi ce zici? Daca in toate tarile cu iarna se joaca pana in decembrie (Polonia, Ukraina, Rusia, Bulgaria, Serbia etc) vrem noi sa altfel.

martinpen
martinpen  •  20 Decembrie 2018, 09:10
Postat de Gaby A Gator pe 19 Decembrie 2018, 21:30

Alt satrap care dicteaza in provincia sa !!! Ultima fraza: "...avem cu toții același interes unic, și anume ca fotbalul românesc să redevină puternic" iti provoaca sila ! Ar trebui obligate televiziunile sa transmita la ore acceptabile, mai ales iarna si nu facute comparatii cu alte tari ! De pilda meciul de la sirbi s-a jucat la ora 18.30 nu la 20.30 sau 20.00 ca la noi !!!

La faza cu ora, sunt imporiva. In decembrie, daca joci la ora 18 ai 7 grade, daca joci la ora 20 ai 4 grade. Care e diferenta? Nu cred ca 4 grade fac un jucator profesionist sa nu mai joace bine... El alearga, se incalzeste, problema cu frigul e la aia care stau pe margine sau in tribune. Cum in tribune nu stau decat rudele si prietenii, mai ales la fcsb, e clar ca treaba asta cu gradele e pornita de la cei care stau pe banca fcsb... Mache sau MM.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează