FOTBAL  »  Superliga  »  VOLUNTARI - STEAUA 2-3

VIDEO Glezna, capul şi fluierul » Steaua a luat aseară 3 puncte pe mâna lui Hațegan, 3-2 cu Voluntari

Adi Popa a marcat primul gol al Stelei, singura reușită din acţiune a vicecampionilor // FOTO Cristi Preda
Adi Popa a marcat primul gol al Stelei, singura reușită din acţiune a vicecampionilor // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 26 septembrie 2016 00:00

Steaua s-a salvat aseară la Ploieşti cu fazele fixe ce i-au avut în prim-plan pe Boldrin, De Amorim şi Momcilovici şi cu deciziile lui Haţegan. Voluntariul a rămas cu speranţele.

Golul lui Petre Ivanovici din minutul 25 a demonstrat două chestii: una clasică, ocaziile se răzbună, Voluntariul punctând la prima fază şi singura a reprizei în care a pus pericol pe adversar, alta la zi, faptul că Steaua este şubredă în zona centrală, mai ales dacă una dintre piese cedează. 

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Toşca a pierdut lamentabil controlul, Adrian Bălan i-a pasat lui Ivanovici, iar acesta, după ce şi-a făcut bine mingea pentru şut, a tras inteligent, nu foarte tare, dar îndeajuns de bine pentru a înscrie.

Camerele TV l-au găsit pe Reghe pironit pe banca tehnică. Inima lui Laur a revenit la pulsul normal curând, după ce Adi Popa (27) a egalat. Revanşa de moment a unui fotbalist contestat, după o fază la care au mai lucrat Achim, Momcilovici şi Florin Tănase.

Au jonglat cu ocaziile

Steaua, practic, a bătut pasul pe loc în prima repriză. Câteva acţiuni previzibile, care i-au ţinut pe adversari aproape de Bornescu, însă fără să-i sufoce. Steaua din prezent nu-şi mai împinge rivalul în colţ, să-l bage în sperieţi.

De Amorim (7), din unghi, Boldrin (10), şut interesant, Muniru (21), blocat fără să profite de eroarea lui Maftei, Tănase (22), "călcâi" de amorul artei, De Amorim (24), ghicit de adversar, Momcilovici (39), reluare cu capul, peste, din superpoziţie, şi Boldrin (43), superdublă ocazie, s-au jucat cu fotbalul.

Tamaş a ajuns să fie lansator de rachete, Popa este "Motoretă", nu şi "motocicletă", Achim face o fază bună, alta aşa şi-aşa, alta naşpa, iar De Amorim munceşte, dar nu se vede. Steaua s-a trezit din visul frumos în care domina singură campionatul şi trebuie să pună osul la treabă.

Cu degetele în priză

Penalty şi nu prea la duelul dintre De Amorim şi Filipov. Brazilianul i-a luat ochii lui Haţegan, iar Boldrin (51) a arătat killer-instinct de la 11 metri. "Oamenii lui Şumudică", din nou decisivi pentru roş-albaştri. Părea o plimbare în parc, Reghe l-a băgat pe mult hulitul Enache şi de acolo, din dreapta, a venit durerea la câteva zeci de secunde de la mutare.

Florin Tănase a alergat mult şi prost după Marinescu să-i ceară autograf, nici Enache n-a simţit nimic, iar ex-stelistul a centrat ca la carte pentru Bălan, care a îndeplinit o formalitate.

Au urmat minute întregi de debusolare pentru roş-albaştrii îmbrăcaţi în albul de la Sevilla '86. Noroc cu Haţegan, cu Boldrin, cu Maftei şi cu Momcilovici (85), când panica se instalase!

"Centralul" a acordat uşor lovitura liberă, Boldrin i-a pus mingea pe cap fundaşului urcat în atac la faza fixă, Maftei a refuzat să sară cu el, iar Steaua şi Reghe s-au salvat. La final, putea apărea şi "centralul" în grupul strâns de antrenorul roş-albaştrilor pe iarbă.

Cum a comentat Reghecampf meciul:

  • "Dacă ne vom apăra așa în continuare vom avea probleme cu oricare echipă. Nu se poate să nu bage unul o alunecare să scoată mingea afară! Noi atacăm de 20 de ori pentru un gol, adversarul marchează la fiecare atac!"
  • "Nu e vorba numai despre Enache, nu e singurul vinovat. Echipa întreagă nu s-a apărat așa cum trebuia. Și Tănase a avut ocazia să intervină și să evite acel gol"
  • "N-am văzut nicio schimbare de atitudine, nicio schimbare în bine. Obiectivul rămâne câștigarea campionatului și toată lumea trebuie să fie conștientă de asta"
  • "Mai e o săptămână până la partida cu Craiova, vom juca între timp cu Villarreal. Sunt convins c-o s-o batem pe Craiova"

"Bine că ne-a mai revenit moralul cu victoria asta! Sper ca în meciurile viitoare să reușim să și jucăm mai consistent, mai bine"
Adrian Popa, mijlocaș Steaua

"Ne-am autodepășit la acest meci, am fost aproape de un egal. Eu m-am sufocat pe final, am simțit că n-am jucat în ultima vreme și mi-am pierdut din formă"
Adrian Bălan, atacant Voluntari

Cifrele meciului:

Voluntari parametru Steaua
42% Posesie 58%
2 Cornere 8
8 Șuturi la poartă 15
4 Șuturi pe poartă 7

voluntari steaua 2 3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
845691825467343
Farmatu Lucian  •  26 Septembrie 2016, 10:45

Cat Tamas a jucat fundas dreapta a fost altceva chiar daca s a luat gol. Enache este in plus. De ce nu este incercat mai mult pustiul acela Simion? In centru de ce nu joaca Tamas cu Mitrea? Tosca nu este fundas central. Muniru si Achim ar trebui sa joace in fata fundasilor. Pe flancul stang Tanase. Jakolis centreaza cel mai bine. Varf nu avem. Distantele dintre jucatori sunt mari, jucatorul cu mingea nu este sustinut, nu exista miscare fara minge, nu exista viteza in actiuni se gandeste incet si prost. Asta este Steaua lui Gigi, Mm si Reghe!!!!

laurentyu1964
laurentyu1964  •  26 Septembrie 2016, 10:42

sper sa greseasca pentru noi si cu prazarii de la craiolguta si nu ne suparam

aius
aius  •  26 Septembrie 2016, 10:14

Nota arbitrului : 3 ! Ciocul mic *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close