FOTBAL  »  Superliga  »  SFATURI

VIDEO GSP LIVE Marin Barbu, sfaturi pentru fotbaliștii tineri: „Fetele vin la băieții cu lovele, nu la strungari! În Liga 1, nimeni nu mai driblează din corp, nimeni nu mai are tehnică”

Articol de GSP - Publicat luni, 21 octombrie 2019 12:40

Marin Barbu (61 de ani) a făcut la GSP Live o comparație între fotbalul din vremea sa și cel actual. Acesta a ajuns la concluzia că în prezent sunt tot mai puțini fotbaliști adevărați. În plus, îi avertizează pe tineri: „Fetele vin la băieții cu lovele, nu la strungari”.

„Eugen Barbu mi-a scris odată în «Informația»: «Marine, ai grijă de fetele frumoase și de restaurantele din București!». Să am grijă să nu mă duc prea mult la gagici, că sunt fete frumoase în București.

Fetele vin la băieții cu lovele, nu la un strungar sau la unul care câștigă salariul minim pe economie”, a spus Barbu la GSP Live.

„Le-am spus copiilor că fotbalul o să-i dea afară, nu eu”

Marin Barbu, antrenor în prezent la academia lui Sepsi Sf. Gheorghe, a vorbit și despre juniorii care vin din urmă. Acesta nu este însă foarte optimist.

„E important ce fac ei după ce termină antrenamentul, după ce vin de la școală. Sunt mulți copii care nu se odihnesc cum trebuie. Azi joacă foarte bine, etapa viitoare nu mai pot alerga. Unii înțeleg - cam puțini - dar alții nu. Le-am spus că nu eu o să-i dau afară, ci fotbalul.

Nici valoarea nu mai este ca cea de pe timpul lui Ceaușescu. Copiii se gândeau numai la fotbal, nu aveau atâtea distracții, plimbări. Educația era mult mai strictă, iar jucătorii erau parcă mai tehnici”, a declarat Marin Barbu.

„Dacă te uiți la Divizia A, nu vezi un jucător care să te dribleze din corp. Sunt puțini care-ți pot da o centrare din viteză sau care să te dribleze pe metru pătrat, ca să nu mai vorbim de o lovitură liberă bătută cu măiestrie. Talentul a scăzut”
Marin Barbu

Marin Barbu le-a antrenat de-a lungul carierei pe UTA Arad, Astra Giurgiu, Ceahlăul Piatra Neamț, Callatis, Bacău, Rapid Suceava, 
US Chaouia, Daco-Getica și Sepsi Sf. Gheorghe.

VEZI ȘI:

VIDEO GSP LIVE Marin Barbu a dezvăluit secretul lui Mircea Lucescu: „A știut să-i îngenuncheze pe jucători, i-a dresat cum au vrut mușchii lui”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
liviu.neagoe
liviu.neagoe  •  22 Octombrie 2019, 21:27
Postat de Bogdan Burlacu pe 21 Octombrie 2019, 20:47

Nu mai " e strungari "..sunt Cnc technician operators...nea magiun

L-ai ucis, nu stie ce-i aia CNC, ca sa nu vorbim ca un cnc-ist bun poate ajunge la 2000 de Euro, ce sa stie el...

384939458513799
Bogdan Burlacu  •  21 Octombrie 2019, 20:47

Nu mai " e strungari "..sunt Cnc technician operators...nea magiun

remarque
remarque  •  21 Octombrie 2019, 20:40

Magiun face referire la fetele serioase :))))))))). Pe masura fotbalistilor de succes :)))))))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează