FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - PANDURII 1-2

VIDEO Hora la Dunăre! Pandurii a profitat de absența lui Budescu și au luat toate cele trei puncte, 2-1 cu Astra

Hora, fost la ASA în sezonul trecut, a făcut cel mai bun meci de cînd a semnat cu Pandurii
Hora, fost la ASA în sezonul trecut, a făcut cel mai bun meci de cînd a semnat cu Pandurii

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2015 00:00

Oaspeții își fac de cap la Giurgiu cînd nu joacă Budescu. Astra a ratat un penalty, a fost condusă de două ori și a suferit al doilea eșec stagional.

Pandurii confirmă parcursul inconstant. Echipa lui Edi Iordănescu alternează dezastre precum 0-3 la Chiajna și 0-2 acasă cu Dinamo în Cupa Ligii cu o victorie neanticipată de nimeni, cum e aceasta de la Giurgiu. E drept, gorjenii au beneficiat de absența "omului-Astra", Budescu, ocupat cu botezul copilului său.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Lipsa golgeterului n-a mai mascat dezechilibrul din jocul formației lui Șumudică, a cărei defensivă e dezastruoasă: cea mai slabă din campionat, cu 15 goluri primite în 10 etape! Golurile încasate în trecut nu prea se puneau, fiindcă Budescu dădea suficiente replici pentru alb-negri.

Șumudică a folosit trei decari ca să suplinească absența vedetei, dar Boldrin, Ioniță și olandezul Gouriye nu au creat împreună nici un procent din randamentul mediu al lui Costică. Boldrin a ratat un penalty, Ioniță a dezamăgit și a fost scos încă din prima repriză. Iar olandezul a intrat excelent, cu o execuție spectaculoasă în bară, după care a dispărut. Dintre toți, el are totuși ceva în comun cu Budescu: kilograme în plus.

Pandurii n-a jucat neapărat mai bine decît în ultima vreme. A avut mai mult noroc, Răduț și Nistor s-au mai implicat și ei un pic față de dățile trecute. Iar Hora, o improvizație ca vîrf de atac, a marcat de două ori.

Nu e tocmai o rețetă de succes a lui Edi Iordănescu, însă echipa lui cîștigă trei puncte și ceva timp. Astra scapă cu două vești bune: e tot lider, iar Budescu și-a consumat în ultimele luni și nunta, și botezul.

A și ratat un penalty

Arbitrul Comănescu a dictat corect două lovituri de pedeapsă, cîte una pentru fiecare formație. Boldrin a ratat-o pe a Astrei, Hora a transformat pentru Pandurii. Oaspeții ar fi meritat un penalty și în minutul 11, după o fază în care Enache l-a tamponat pe Răduț din spate, în careul lui Silviu Lung. Comănescu nu a dictat lovitură de pedeapsă, așa cum ar fi trebuit.

"Astra își merită poziția de lider, are o grămadă de jucători foarte buni. Nu le-a ieșit azi. Noi am profitat și de absența lui Budescu, cu el pe teren probabil ar fi fost altceva"
Ioan Hora, atacant Pandurii

"Se simte lipsa lui Budescu, a lui Teixeira, accidentat. Eu nu simt nici o presiune, ce presiune să am? Obiectivul nostru e să prindem pozițiile 1-3 și sîntem lideri!"
Marius Șumudică, antrenor Astra

astra pandurii 1 2

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează