FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRE

VIDEO Imagini sensibile: cum a petrecut Stoican în ziua înmormântării nașului său, Ilie Balaci. Acuzat că și-a vândut tatăl spiritual în 2001. Fiica lui Balaci: “Mi-e scârbă. E jenant”

Articol de - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2019 08:23

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unor imagini video în care Flavius Stoican întreține atmosfera la o petrecere ținută chiar în ziua înmormântării nașului său, Ilie Balaci. Fostul mare jucător a murit supărat pe discipolul său, pe care l-a acuzat că l-a vândut la un meci.

 Balaci și Stoican nu-și vorbeau din 2001, de când antrenorul a aflat că protejatul său, pe atunci jucător la Universitatea Craiova, l-ar fi “vândut” într-un meci cu Astra.

Povestea tristă a relației dintre cei doi a fost publicată ieri de Gazetă. Balaci l-a debutat pe Stoican în fotbalul mare la doar 14 ani, apoi l-a cununat și i-a botezat fiica, Lorena, cu numele fetei legendarului fotbalist al Craiovei Maxima. 

În ziua morții nașului său, antrenorul de la Poli Iași a declarat pe un ton afectat:

“Pentru familia mea este o pierdere imensă. A avut un suflet uriaş. Cadoul său de nuntă pentru noi a fost o casă. A fost prima casă a noastră”.

balaci stoican
Familiile Balaci și Stoican în ziua nunții

În realitate, însă, cei doi nu mai aveau nicio relație de mulți ani.

Fiica lui Ilie Balaci, Lorena, a explicat ruptura:

“Puțină lume știe că tata a murit supărat pe Flavius. Nu-și vorbeau de aproape 20 de ani. Tata a aflat că Flavius l-a trădat la un meci. A bănuit încă de atunci, apoi alți jucători din vestiar i-au confirmat. S-a supărat foarte tare, mai ales că era vorba despre Flavius pe care-l considera ca fiind băiatul lui”.

Gazeta a descoperit că, în aprilie 2001, în al doilea mandat al lui Balaci pe banca Universității, Flavius Stoican s-a numărat printre fotbaliștii Științei bănuiți că și-au trădat antrenorul. Beneficiare au fost Gloria, Ceahlăul și Astra, echipe-cheie din Cooperativa din care făcea parte și Gigi Nețoiu, acționarul Craiovei care nu-l dorea pe Balaci antrenor.

Ulterior, fotbaliștii acuzați de trădare au fost mutați de Nețoiu la Dinamo.

Contactat de Gazetă, Stoican a negat conflictul și a explicat că a trimis o coroană la înmormântarea nașului său.

A petrecut la ziua lui Ambrosie

În seara funeraliilor, antrenorul a luat parte la petrecerea dată de președintele clubului Poli Iași, Adrian Ambrosie, cu ocazia împlinirii a 46 de ani.

Deși s-a declarat afectat de dispariția celui care i-a fost ca un tată în primii ani de fotbal, Stoican apare în imagini bine dispus, cântându-le invitaților și, în special, primarului Iașiului, Mihai Chirica.

stoican ambrosie
Stoican îi aduce un cadou lui Ambrosie în seara zilei de 23 octombrie 2018

Stoican interpretează cu zâmbetul pe buze două piese ale manelistului Vali Vijelie, “Plin de bogăție” și “Pentru bani era să mor”.

VEZI AICI IMAGINILE CU STOICAN PETRECÂND

La un moment dat, antrenorul acuzat că și-a trădat mentorul cântă:

“Cum e viața omului
E ca frunza pomului
Frunza cade jos de vânturi
Și omul de multe gânduri”

În timpul cântecului, Stoican încearcă să-l aducă pe primarul Mihai Chirica în ringul de dans, adresându-i-se cu “domn ministru” și făcându-i, amuzat, semne cu degetele.

Fiica lui Ilie Balaci, Lorena, a văzut imaginile cu Stoican petrecând în seara înmormântării tatălui ei.

La final, s-a rezumat să spună: “Mi se par atât de jenante. Pur și simplu îmi e scârbă”.

hagi
Deși Viitorul urma să joace în deplasare, la Botoșani, peste doar 3 zile, Gică Hagi a venit special la Craiova pentru a-și lua rămas bun de la fostul său coleg, Ilie Balaci

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
dansy
dansy  •  10 Februarie 2022, 11:08
Postat de ipsilante pe 30 Ianuarie 2019, 13:43

Cel care l-a promovat, la 14 ani, in fotbalul mare, i-a daruit prima lui casa si i-a fost, dezinteresat, mentor si parinte adoptiv, a fost tratat de d-ul NIMENI, Flavius Stoican, ca un dusman, inamic, STRAIN! Lipsa crasa de caracter, din parte unui ins mediocru, pentru care doar banii conteaza, la Stoican e normalitate! Unele forme de viata se mozolesc toata viata in noroi si cred si se simt ca in catifea… Stoican! Pentru mine nu mai existi! Imi starnesti greata si scaraba! Un sfat: ocoleste Oltenia! Prezenta ta aici ne dezonoreaza! FORZA STIINTA!

Când eu scriam despre greșeală făcută de Mititelu când l-a adus antrenor la FCU știam eu ce știam și alții râdeau de mine!

dansy
dansy  •  10 Februarie 2022, 11:04
Postat de Silviu Nick pe 30 Ianuarie 2019, 14:42

Nașul, care ți - a dăruit o casă, iți era ca un al doilea tată. Hagi i-a sărutat poza de pe sicriu în ziua înmormântării. Dumneavoastră, domnule Stoican Flavius, ați ales să cântați la o petrecere privată. Tot mai des încep să mă conving de ce Noe nu a luat oameni pe barca sa. Ce pot să spun : Rușine! Rușine!

Pe barca lui Noe au fost opt oameni

171875491077582
Costel Chelaru  •  09 Februarie 2022, 18:50

Trist,jenant..probabil asa sa intamplat,dar simai urat e sa apara acum ,desi se stiau. Cineva vrea sa dea in Stoican..nici nu merita efortul...Dinamo e o palarie prea mare pt el. Oameni..si caractere...,despre ce vorbim?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează