FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSMS IAȘI 0-0

VIDEO Imposibil de răpus! Dinamo nu a reușit să străpungă defensiva perfectă a Iașiului, scor 0-0

Matei și ceilalți dinamoviști s-au oprit în zidul ridicat de moldoveni
Matei și ceilalți dinamoviști s-au oprit în zidul ridicat de moldoveni

Articol de - Publicat vineri, 04 decembrie 2015 00:00

Dinamo s-a izbit de o apărare inexpugnabilă, iar jocul fără culoare al "cîinilor" a înfuriat tribuna roş-albă. Rednic a fost luat la rost din cauza schimbărilor neinspirate.

"Cîinii" au prins curaj după trei victorii consecutive în campionat, Rednic şi-a mai exersat ironiile în contrele cu Hagi, nu-i vreme de plictis în Ştefan cel Mare pe final de an! Iar cînd vine Iaşiul, o echipă all'italianna, cu un joc defensiv enervant pentru adversar, carnavalul e pe afişul unui meci cu clopoţei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cum era de aşteptat, Dinamo a izbit cu berbecele în poarta moldoveană, prinsă însă bine în balamalele unei linii de apărare remarcabile. Vojnovici (4) şi Palici (8) au fost singurii care au rupt în prima jumătate a reprizei păienjenişul ieşean, din care s-a născut însă cea mai serioasă ocazie a mitanului.

Creţu (24) s-a aflat la capătul unei faze cursive a oaspeţilor, a plasat balonul pe cadrul porţii dinamoviste, dar Cerniauskas a salvat miraculos.

Panică dinspre Moldova

Şi cînd meciul dădea semne de înviorare, l-au pus în umbră tipii "viteji" din galeria dinamovistă, cu scandări antimaghiare insistente, urmate de întreruperea temporară a partidei.

Fără balcanismele xenofobe ale peluzei, retrasă după pauză, parcă mingea a circulat mai cursiv. Iaşiul a ieşit raţional din apărare, fără baloane bubuite, iar Cerniauskas a simţit aplombul trupei lui Napoli.

Grigorie, Golubovici şi Bole au sădit panica în careul dinamovist, în timp ce replica furioasă a "cîinilor" s-a topit invariabil într-un dribling suplimentar inutil, o preluare de grădiniţă sau o finalizare importată din rugby.

Apropo, de ce n-ar întrerupe arbitrul un meci zece minute, în semn de respect pentru fotbal, cînd Shalaj înalţă zmeul, infantil, din poziţie de gol, în mijlocul careului?! După 0-0 cu Iaşiul, poate le explică Rednic alor săi cum se combină ca s-o bagi în aţe cînd e mai complicat să ratezi decît să marchezi!

Pedepsiți pentru xenofobie

În minutul 33 al jocului, arbitrul Iulian Călin a oprit meciul timp de 10 minute și a trimis cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei dinamoviste. Ultrașii PCH au scandat aproximativ 5 minute la rînd lozincile, deși au fost avertizați de crainicul stadionului că jocul va fi oprit. Imediat după reluarea meciului, suporterii alb-roșii au părăsit treptat tribunele stadionului din Ștefan cel Mare.

Iertat de eliminare

La sfîrșitul primei reprize, portarul ieșenilor, Grahovac, l-a busculat pe Dorin Rotariu, răzbunîndu-se astfel pentru o fază de joc la care Roti a dat dovadă de lipsă de fair-play, nereturnînd balonul echipei antrenate de Nicolo Napoli. Deși se impunea un cartonaș roșu, "centralul" Iulian Călin i-a arătat portarului doar "galben".

Ultras cu suflet mare

CSMS Iași nu a avut o galerie deplasată pentru jocul de aseară din Ștefan cel Mare. Totuși, fanii moldoveni au fost reprezentați de un suporter, singurul care a hotărît să "bată" aproape 400 de kilometri cît este distanța de la Iași, pentru a-și vedea favoriții.

"Un punct cu Dinamo în deplasare e un rezultat bun. Noi am jucat mai bine în repriza a doua"Lukas Bole, mijlocaş CSMS Iaşi

"Ştiam că nu vom pierde cu Dinamo. Cît despre gestul meu, am fost nervos pentru că Rotariu nu ne-a dat mingea înapoi, dar am greşit. Mi-am cerut scuze la sfîrşit pentru că Roti e un copil bun şi talentat"
Branko Grahovac, portar CSMS Iaşi

"Este un rezultat echitabil, nu am ce să le reproşez jucătorilor pentru că au alergat foarte mult, ne-am creat şi cîteva ocazii de a marca. Pînă la urmă, un punct rămîne un punct"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

dinamo csms 0 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
d_3amon
d_3amon  •  04 Decembrie 2015, 21:51
Postat de reddog_forever pe 04 Decembrie 2015, 20:47

bine ca la miercurea ciuc, tg. secuiesc si altele nu se mai intrerup meciurile cand scandeaza populatia minoritara.

minoritatile au drepturi, majoritatea NU

reddog_forever
reddog_forever  •  04 Decembrie 2015, 20:47

bine ca la miercurea ciuc, tg. secuiesc si altele nu se mai intrerup meciurile cand scandeaza populatia minoritara.

jony1973
jony1973  •  04 Decembrie 2015, 19:04

Iesenii au avut noroc cu dimensiunile reduse ale terenului din Stefan cel Mare si astfel au putut sa se apere mai usor asezati pe doua linii. Daca se juca pe National arena altfel ar fi atacat Dinamo. Bine si jocul echipei este uneori prea lent, cu prea multe pase laterale sau inapoi, fara un-doi-uri rapide sau pase in profunzime la firul ierbii!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează