FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TÎRGU MUREŞ - DINAMO 2-1

VIDEO În sfîrşit, FOTBAL! » ASA şi Dinamo ne-au oferit cel mai bun meci din 2015, scor 2-1

Mureșan a înscris un gol de excepție, chiar dacă a recunoscut că a vrut să centreze la reușita secundă, foto: sportpictures.eu
Mureșan a înscris un gol de excepție, chiar dacă a recunoscut că a vrut să centreze la reușita secundă, foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat sambata, 07 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 martie 2015 23:33

New Dinamo 2015 a arătat ca o echipă tare în prima repriză, însă "călăul" cu execuţii senzaţionale, Gabi Mureşan, i-a pus pe ”cîini” cu botul pe labe.

Energie şi vivacitate, aseară, la Tîrgu Mureş, doar se întîlneau două echipe cu maximum de puncte şi fără gol primit în primele două runde de campionat din 2015. Aşa că să nu mire fotbalul curat oferit de mureşeni şi de dinamovişti pe un teren verde cum nu se ştie cîte vor fi în această etapă!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cu sabia deasupra capului, deşi de-abia instalat, Mihai Teja a făcut permutări, din nou, în formula de start, însă Dinamo a prezentat un display în prima repriză aşa cum şi-ar dori orice suporter al "cîinilor". O echipă agresivă, deschisă, cu jucători ce fac ambele faze, cu fotbalişti-surpriză la finalizare, cu apărare de dulăi, nu de chihuahua.

Calitate superioară
În afara a trei tentative ale ardelenilor, una uriaşă, roş-albii au stat la comanda fotbalului. Hora şi Bumba l-au găsit acasă pe Naumovski, atent, iar Filip (28) a scos fabulos, cu piciorul, în transversală, la şutul lui Manolov.

Pe contraatac, o fază-şnur, iar Steliano, ajuns în partea cealaltă, cu o folha seca, l-a evidenţiat pe Stăncioiu, Cristescu, speriat de ocazie, reluînd, apoi, în văzduh.

Referitor la ultimii doi, ei au început fotbalul plăcut ochiului de aseară, însă portarul mureşenilor l-a citit pe dinamovist, în minutul 10, scoţînd cu piciorul.
Golul "cîinilor" a fost impresionant prin simplitatea sa: Matei pasă la Bărboianu, acesta i-a aşezat mingea lui Elhamed, centrare din prima, iar Bilinski, plutind, a reluat maiestuos (43), apropiindu-se de titlul de golgeter mult rîvnit.

MVP-ul primei reprize printre mulţi fotbalişti care au dat randament: Hatem Elhamed care l-a biruit pe N'Doye la mijlocul terenului, arătîndu-i cine e şeful, după care a urcat, cu tupeu şi eficient, în careul advers, creînd pericol la fiecare apariţie.

Chip european
Bilinski (52) a căutat iar poarta şi faima, dar Stăncioiu a fost şi el cîndva campion în România. Şi, stilul Dinamo, cînd echipa părea călare pe situaţie, a intervenit scurtcircuitul. Eliminarea lui Machado (58).

"Cîinii" nu s-au retras în apărare, însă execuţiile senzaţionale ale lui Gabi Mureşan (66 şi 72) au întors soarta partidei. Goluri de pus în ramă ale călăului dinamoviştilor şi-n alte ocazii. Şut de bombardier şi execuţie de clasă pentru a ajunge la 5 puncte de Steaua!

În plus, Zicu şi Axente, inspiraţiile lui Ciobotariu, au hăituit apărarea roş-albilor. Mureşenii au arătat că pot reveni după ce sînt conduşi şi, mai ales, că au faţă de Europa. Final de foc, Bilinski şi Bumba trecînd, rînd pe rînd, pe lîngă goluri.

11 este cota golurilor la care a ajuns Bilinski în acest sezon, cu unul mai puţin decît, încă, puncherul Ligii 1, Keşeru (12 reuşite)

3 goluri a marcat Mureşan din afara careului în ediţia curentă, toate în poarta dinamoviştilor. În total, 5 goluri au primit bucureştenii din afara careului mare în primele 20 de etape

CE-A SPUS TEJA DUPĂ MECI: "Eliminarea a rupt jocul"
- "Nu ştiu dacă a fost cartonaş roşu, parcă s-a dat prea uşor la un meci cu o astfel de încărcătură. Arbitrul a rupt jocul cu acea eliminare, care a dezechilibrat partida"
- "Am luat goluri de la 40 de metri şi de la 60 de metri"
- "Nu mi s-a părut o echipă deosebită la Tîrgu Mureş, dar bravo ei! Noi am făcut greşeli"
- "Am fost mai temători în repriza secundă, nu ştiu de ce. Simţeam că putem învinge la Tîrgu Mureş, de aceea îmi pare rău, mai ales pentru suporteri"
- "Fiecare meci e important, am făcut o primă parte bună, dar nu ajunge. Trebuie să jucăm 95 de minute la nivel înalt"
- "Să nu facem ping-pong între mine şi Vali Lazăr! A fost răcit, de aceea a rămas acasă".

CE-A SPUS CIOBI DUPĂ MECI: "Ne vom gîndi şi la titlu"
- "Meci greu, dar spectaculos. Am fost ezitanţi în prima repriză, însă am schimbat foaia în partea secundă, dominînd categoric"
- "Goluri senzaţionale ale lui Gabi Mureşan. Am învins-o după mulţi ani pe Dinamo la Tîrgu Mureş. Felicit echipa mea pentru că am putut reveni de la 0-1!"
- "Titlul de campioană? S-au jucat doar trei meciuri din retur. Dacă vom continua pe aceeaşi linie pozitivă, ne vom gîndi şi la titlu"

"Seară frumoasă, am învins Dinamo după 33 de ani. Recunosc, execuţia de la reuşita secundă a fost şi norocoasă, am vrut să centrez pe "lung". Acasă, jucăm mai bine decît în deplasare" (Gabi Mureşan, mijlocaş ASA)

"Am controlat o bună parte din meci, dar am pierdut o partidă importantă. Ăsta este fotbalul. Cred că arbitrul a greşit cu acea eliminare. Ştiam că Mureşan încearcă de la distanţă, mureşenii au avut noroc. 11 contra 11 nu pierdeam niciodată" (Kamil Bilinski, atacant Dinamo)

654261-asa-dinamo-2-1.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (149)
reddogsv.
reddogsv.  •  08 Martie 2015, 23:07
Postat de doru5 pe 08 Martie 2015, 00:42

Ati avut noroc ca N'Doye a tradat din nou , si doar amimat fotbalul . Ca altfel ati fi luat vreo 4 goluri. ASA a jucat din primul minut in 10 !!! Si nu va mai plangeti fetitelor de arbitraj , arbitrajul a fost corect!!!

Ce tot vorbesti prostovanne, daca e sa fie cel mai bun jucator al celor de la ASA in meciu cu noi, chiar N'Doye a fost cel mai activ in teren, va uitati la fotbal si intelegeti fix o p000la care va intra in tunelul din gura.

1745flo
1745flo  •  08 Martie 2015, 16:55
Postat de doru5 pe 08 Martie 2015, 00:42

Ati avut noroc ca N'Doye a tradat din nou , si doar amimat fotbalul . Ca altfel ati fi luat vreo 4 goluri. ASA a jucat din primul minut in 10 !!! Si nu va mai plangeti fetitelor de arbitraj , arbitrajul a fost corect!!!

De la un wcsbecalist era tot ce ne puteam astepta, adica numai aberatii!

nesv1234
nesv1234  •  08 Martie 2015, 02:03
Postat de nesv1234 pe 08 Martie 2015, 01:57

Cine s-a plans de arbitraj? A fost un meci placut pentru cei neimplicati, dinamovistii au suferit dar stiu sa piarda, voi cu cine va luptati?

Bineinteles ca ignoram parerile neavenitilor, eliminarea a fost corecta. Problema e ca de acolo s-a dezechilibrat meciul. Fara acea faza, Dinamo nu pierdea sub nici o forma. Oricum ASA e o echipa tare acasa si la cum joaca locul 3 cel putin e al lor.

Vezi toate comentariile (149)
Comentează