FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - FC VASLUI 1-2

VIDEO În trenul de titlu » Vasluiul a obţinut la Galaţi a opta victorie consecutivă

Articol de - Publicat joi, 17 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 16 mai 2012 23:49

Galben-verzii au obţinut 3 puncte esenţiale, pe un stadion ostil, victoria menţinînd trupa lui Porumboiu în războiul pentru titlu


Confruntările dintre Galaţi şi Vaslui au un farmec aparte. Au iz de derby al Moldovei, cu contre şi apostrofări înainte de meci, cu faze spectaculoase, goluri şi ratări în timpul partidei. Aşa a fost aseară, mai ales că rivalitatea dintre cele două grupări a atins cote alarmante în ultimii doi ani. S-a început furtunos, cu parade fabuloase la execuţii pe măsură. Grahovac (3) a scos ireal lovitura liberă bătută de Wesley, iar Borjan (6) a blocat reluarea cu capul a lui Didi. Au urmat reuşitele ce s-au contabilizat pe tabelă, ieşind la suprafaţă atenţia şi abnegaţia lui Milanov, clasa lui Wesley, inspiraţia lui Sergiu Costin.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Egoismul naşte eşecuri
Fotbalul frumos fusese inaugurat, s-a mers pe aceeaşi linie. Gălăţenii au trecut de două ori, ce ocazii!, pe lîngă egalare. Buş (25) a avut ghinion sau Borjan a fost magistral, scoţînd cu piciorul. Antal (34) l-a pierdut pe Marius Constantin, însă a fost ultraegoist, iar fotbalul şi, mai ales, Papp l-au pedepsit, fiind blocat în momentul şutului. Finalul primei părţi a mai adus o acalmie şi fiindcă vasluienii şi-au adus aminte că sînt încă în lupta pentru titlu şi au fost mai atenţi, au rupt ritmul, conservîndu-şi forţele.

Repriza secundă a pornit la fel de avîntat, însă a lipsit clarviziunea. Filip (50) a găsit văzduhul, nu poarta. Bello a fost la un vîrf de gheată de a marca golul care să liniştească meciul, însă a fost blocat. Spectacolul din primele 45 de minute a pălit, treptat, treptat, doar galben-verzii voiau să-şi dozeze eforturile. Finalul a fost incendiar. În prelungiri, Didi (90Ă1) şi stoperul-atacant Perendija (90Ă3) nu l-au putut bate pe Borjan din poziţii excelente, astfel că locul 2, măcar, pare asigurat pentru Porumboiu şi ai săi.

Stanciu lăsat la U19
Victor Piţurcă a explicat de ce nu l-a convocat pe mijlocaşul Vasluiului, Nicolae Stanciu, considerat unul dintre cei mai promiţători juniori, şi pentru acţiunea "naţionalei" din Elveţia şi Austria (27 mai - 6 iunie). "Pe el şi pe Bumba, de la Tîrgu Mureş, i-am lăsat să participe cu selecţionata României Under 19 la turneul de Elită din Serbia". "Tricolorii" pregătiţi de Ovidiu Stîngă întîlnesc Ungaria (25 mai), Germania (27 mai) şi Serbia (30 mai), iar pentru a se califica la turneul final al CE 2012 trebuie să cîştige grupa. (Viorel Tudorache)

TAS anunţă vineri decizia în cazul U Cluj - CFR!
Avocatul LPF, Cătălin Ciubotă, a dezvăluit aseară, la emisiunea Contraatac de la GSP TV, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a solicitat ieri toate documentele referitoare la partida U Cluj - CFR de acum 9 zile, întreruptă la scorul de 0-1. "Cei de la TAS ne-au promis că pînă vineri, la ora 12:00, ne vor comunica hotărîrea lor în acest caz", a declarat Ciubotă. Conform Comisiei de Disciplină a Ligii, U Cluj - CFR ar trebui să se rejoace vineri, de la 21:30.


Buş e anti-CFR!
Cel care a provocat penalty-ul din care s-a făcut 0-1, busculîndu-l pe Milanov, Laurenţiu Buş, este clujean get-beget, dar nu vrea să vadă CFR campioană. Dimpotrivă, urăşte formaţia din Gruia, el fiind mare fan Universitatea, club la care a şi început fotbalul! Interesant e că la CFR evoluează fratele mai mic al lui Laurenţiu, Sergiu! "Eu ţin cu U orice-ar fi, mă interesează prea puţin unde joacă frate-miu!", declara în urmă cu ceva timp actualul mijlocaşul ofensiv al Oţelului.

Marius, iar contestat
Dreptul de joc al fundaşul vasluian Marius Constantin a fost contestat aseară şi de către gălăţeni! Oţelul a preluat modelul lui Dinamo, care a cerut la TAS să i se acorde 6 puncte din dubla confruntare cu galben-verzii, pe motiv că apărătorul nu ar fi avut drept de joc în formaţia lui Porumboiu. Aseară, Dinu Gheorghe afirma: "Din informaţiile mele, TAS a respins memoriul lui Dinamo".

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (13)
mateuts37
mateuts37  •  20 Mai 2012, 18:59

ce tren sa ia Vasluiul bre? C FR-ul e anul acesta si cu trenul si cu Titlul )) Otelul, azi suntem in ultima zi de campioni, predam stafeta...hai provincia

microbistpursange
microbistpursange  •  17 Mai 2012, 11:08
Postat de dlcgl pe 17 Mai 2012, 10:25

Eu cred ca s-a jucat pe teren. Pacat ca galeria noastra nu a existat (de la conflictul cu Grahovacs). Pacat ca am ratat atatea ocazii clare de gol. Oricum, Vasluiul are multi jucatori de calitate, si ar putea sa se descurce bine in Europa, pentru ca avem mare nevoie sa convigem acolo.

Oricum ați jucat f bine și numai ratările monumentale ale lui Antal au decis scorul de pe tabela. In repriza a doua a fost doar Galațiul pe teren.

dlcgl
dlcgl  •  17 Mai 2012, 10:25
Postat de microbistpursange pe 17 Mai 2012, 10:02

Spune te rog aici pentru ca azi noapte au intrat multi maghiari ascunși sub alte embleme de club și au acuzat ca a fost blat, cum ai văzut tu meciul din tribune.

Eu cred ca s-a jucat pe teren. Pacat ca galeria noastra nu a existat (de la conflictul cu Grahovacs). Pacat ca am ratat atatea ocazii clare de gol. Oricum, Vasluiul are multi jucatori de calitate, si ar putea sa se descurce bine in Europa, pentru ca avem mare nevoie sa convigem acolo.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează