FOTBAL  »  Superliga  »  ASA - PETROLUL 1-1

VIDEO Înger și balauri » Mureșenii și ploieștenii au oferit un meci spectaculos, scor 1-1

Beța (Petrolul) a avut viață grea cu Jazvici, mai ales, și cu Gorobsov
Beța (Petrolul) a avut viață grea cu Jazvici, mai ales, și cu Gorobsov

Articol de - Publicat duminica, 13 septembrie 2015 00:00

Pecanha a fost eroul balului. Ropotan a înscris, după care și-a lăsat echipa în 10, pentru al doilea punct al sezonului pentru Petrolul. Balaur a scos remiza pentru mureșeni.

Confruntare aprinsă, mult peste cea din finalul primăverii, cînd mureșenii au învins cu eurogolul lui Voiculeț și-a ieșit acel scandal de proporții cu Victoraș Astafei. Nici nu s-au încălzit bine băieții și Petrolul a reușit să arate că nu e chiar imposibil să înscrie de la punctul cu var.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Ropotan (9) a scuturat pl asa, iar ploieșteanii au început să viseze la prima victorie din acest sezon. Cu doar un punct în clasament, "găzarii" nu s-au baricadat în apărare, însă au lăsat prea mult inițiativa ardelenilor, care, la îndemnurile războinice ale lui Miriuță, au atacat furibund.

Pantera

Pecanha a fost într-o seară de grație pînă cînd ai lui l-au lăsat baltă. A scos superb, de sub bară, reluarea lui Jazvici (28). L-a blocat, temerar, și pe Hanca (32), în afara careului. A avut șansă la șuturile lui Axente (35 și 44). A ghicit intențiile lui Mureșan (41) și-a intervenit inteligent. A mai tras și de timp, l-a blocat și pe Luis Pedro (50).

Pînă cînd Faugh-Porrett l-a pierdut pe Balaur (68) la o fază fixă, iar Pecanha n-a mai avut ce face. La primul lor corner în meci, după foarte multe ale gazdelor, "lupii" erau să muște și ei dintr-o fază fixă. Dar Stăncioiu (74) a scos de lîngă bară execuția lui Moussa.

Ropotan, recordmanul cartonașelor, și-a lăsat echipa în zece cînd petroliștilor le ardea buza, dar iar a ieșit la rampă Pecanha (83) cu o intervenție mare la "călcîiul", ce s-ar fi transformat într-un gol fabulos, lui Ramiro Costa.

Pentru a-și completa seara în care și-a dovedit măiestria, Pecanha a blocat șutul nici prea-prea, nici foarte-foarte al lui Mureșan (90) de la 11 metri, după ce Beța a fost neglijent cu Jazvici.

Petrolul putea obține 3 puncte, dar s-a mulțumit cu unul, cînd era să-l piardă și pe acesta. Și totul gravitînd în jurul penalty-urilor care par să urmărească formația prahoveană.

Premieră și blestem alungat

După două penalty-uri ratate cu Astra (0-1), de către Varga și Marinescu, Petrolul a rupt blestemul loviturilor de la 11 metri. Moussa a obținut penalty-ul după un fault al lui Ivan Gonzalez, iar Ropotan a înscris chiar dacă Stăncioiu a intuit direcția șutului.

Pentru mijlocașul Petrolului a fost primul său gol în Liga 1! Fotbalistul de 29 de ani a spart gheața în campionatul României la al 79-lea meci. Ropotan a primit ieri alte două cartonașe galbene, fiind eliminat în minutul 81. În 10 etape, mai luase alte 5!

Au cerut "roșu"

Ploieștenii au solicitat eliminarea lui Balaur, în minutul 13, după un duel cu Moussa, din postura de ultim apărător. Apărătorul lui ASA a primit doar cartonaș galben din partea "centralului", însă cei de la Petrolul au susținut că atacantul lor ar fi rămas singur cu portarul advers, în fază de gol.

"Am fost și înger, dar și demon pentru Petrolul, 50%-50%. Îmi pare rău că n-am învins. Din punct de vedere financiar, totul este OK, sper ca și noi, fotbaliștii, să aducem mai multe puncte"
Adrian Ropotan, mijlocaș Petrolul

"Păcat că n-am cîștigat, deși nu am făcut o primă repriză reușită. Se mai întîmplă să ratezi penalty-uri, Mureșan n-are nici o vină"
Vasile Miriuță, antrenor ASA

"Fără Pecanha, Petrolul nu reușea nimic în acest campionat. Se va simți lipsa lui, după ce nu va mai fi în fotbalul românesc"
Vlad Munteanu, analist DolceSport

13 cornerea avut ASA aseară, înscriind după unul, Petrolul bifînd doar două

10 penalty-uris-au ratat în acest sezon, după execuția lui Mureșan

2 lovituride la 11 metri a parat Pecanha în actualul campionat

asa petrolul 1 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bunga_bunga
bunga_bunga  •  14 Septembrie 2015, 15:44

bha, nu stiu ce sa zic. Petrolul joaca fotbal. Cu astra meci spectaculos, fotbal placut ochiului, cu cfr, cu recas, acum cu asa. pacat ca nu bate, dar la fotbalul pe care-l joaca nu e de ultimul loc in clasament. lasa ca ne da TAS punctele inapoi si ne relaxam. Hai Petrolul!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează