FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Iordănescu și Mărginean, la un pas de bătaie. Mărturisire la GSP Live: „Da, era să degenereze” » Cauza conflictului

Articol de - Publicat joi, 23 iulie 2020 14:13 / Actualizat joi, 23 iulie 2020 16:19

De ce a plecat Edward Iordănescu de la Gaz Metan Mediaș? Prezent în studioul GSP Live, fiul lui Anghel Iordănescu a invocat o diferență de viziuni între el și fostul administrator special al clubului, Ioan Mărginean, “un tip poate prea conservator”. 

 Întrebat în direct la GSP Live despre “clinciul” dintre el și Mărginean, povestit acum câteva săptămâni de fostul său secund George Boroncoi, Iordănescu a admis:  

“Da, a fost o discuție care era cât pe ce să degenereze. A pornit de la premierea și de la datoriile către niște jucători. Am fost mereu avocatul jucătorilor, dar nu în detrimentul clubului. Când au avut dreptate au avut. Când clubul a avut probleme, am gestionat situația. La Pandurii, șase luni nu am văzut un salariu, dar le ceream conducătorilor să îmi spună sincer problemele, să știu adevărul despre timpul în care se rezolvă o datorie salarială.

 Deși Mărginean a sugerat altceva, vă spun că am adus bani acasă la Gaz Metan, o sumă care depășește un prag. Nu știu câți ar fi făcut-o. O parte am recuperat-o, o parte nu am vrut să o recuperez. Erau niște întârzieri salariale, erau niște prime simbolice, dar pe care dacă le dai la 25 de jucători se strânge o sumă frumoasă. Au fost vreo 6-7 meciuri când am dat bani din buzunarul meu pentru a compensa lipsa salariilor. Banii ăia nu i-am recuperat. Banii ăia sunt prinși într-o gaură, în buzunarul meu”. 

 Iordănescu a fost întrebat și despre acuzele lui Mărginean, care a susținut că antrenorul era prea blând cu jucătorii, evitând să-i sancționeze pentru abateri: 

„Edi este singurul antrenor din câți am lucrat eu în 28 de ani, care nu a dat nicio amendă. Au fost greșeli mari. El este bun. Dar nu e bine. Nu l-a amendat pe Fortes că nu a venit la pregătire și ne-am trezit că Fortes ne-a dat la FIFA că nu i-am plătit un salariu după ce a plecat la Craiova"
- Ioan Mărginean

“Fals, fals, fals! Nu vreau să intru într-o dispută, dar sunt omul care spune lucrurilor pe nume. Niciodată nu s-a întâmplat să am probleme de vestiar, deși am avut vestiare grele. Acum nu vreau să trimit vreo săgeată către Mihai Teja, dar la Gaz Metan a fost o bătaie în vestiar cu o lună înainte de a veni eu. Nu am avut niciun incident major. La orice club, pe lângă regulamentul de ordine interioară al clubului, am avut un vestiar intern al vestiarului. 

Zece secunde de întârziere la masă, orice discuție pe teren, orice ieșire a vreunul jucător, toate au fost amendate. Regulamentul respectiv a fost prezent mereu în vestiar. Nu exista lună în care să nu se strângă niște bani din amenzi care, e adevărat, rămâneau la unul dintre secunzii mei și îi cheltuiam împreună cu băieții. Mergeam la o pizza, la un suc. Cine greșea plătea! Chiar și stafful meu a fost amendat pentru neglijențe, chiar și eu m-am amendat pentru că am rămas dator cu o chestie pe care am uitat să o fac. La salariu, decartam și așa țineam și echipa în priză, atentă.  Ce nu i-a convenit de fapt domnului Mărginean?! Că nu lua clubul banii!”.

EXCLUSIV Edi Iordănescu, episod incredibil din era CFR Cluj: patronul i-a cerut schimbarea lui Arlauskis la pauză!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  23 Iulie 2020, 16:52

Marginean gaborul. Urat Edi, urat, n-ai facut planul la amenzi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează