FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC VOLUNTARI 2-2

VIDEO Laboratorul doctorului Reghe: "Steaua e un experiment umblător!" » Punct cu punct, de ce remiza cu Voluntari e un dezastru

Gnohere, atacantul cumpărat cu 250.000 de euro de la Dinamo a reușit primul gol în tricoul Stelei // Foto Alex Nicodim
Gnohere, atacantul cumpărat cu 250.000 de euro de la Dinamo a reușit primul gol în tricoul Stelei // Foto Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat luni, 13 februarie 2017 00:00

Florin Marin o mai încurcă o dată pe Steaua și roș-albaștrii pot rămâne și mai mult în urma Viitorului, după 2-2 cu Voluntari. 

Noul Lampard e fundaș dreapta, fundașul central adus din Italia începe meciul pe bancă și e introdus după pauză ca "lateral", un mijlocaș cumpărat acum un an de la Voluntari joacă apărător central.

Becali și Reghecampf nu se plictisesc niciodată, adună jucători și-i programează să se aranjeze la întâmplare, în funcție de ideile de pe bancă și de toanele din lojă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Steaua e un experiment umblător. Și nu e vorba numai despre rotația aparent haotică a fotbaliștilor. În loc de casă, roș-albaștrii au un cort pe care îl plimbă din Ghencea în Berceni și apoi la Piața Muncii pentru prestațiile oficiale.

Gol din degajare!

Distracția și experimentele alungă plictiseala, doar că nu încurajează fotbalul. Echipa așezată "random" e surprinsă și ia un gol de Divizia D: fundașul Balaur degajează, balonul zboară 60 de metri la Ivanovici, care rămâne singur cu Niță. Și e 0-1!

Formația în negru îl are pe Cernat, dar nu necesită creativitatea lui Florin ca să marcheze contra vicecampioanei lui Reghe, e suficientă o degajare cu care Balaur voia să scape de minge. Apărarea condusă de Tamaș nici nu-l lăsase în ofsaid pe Ivanovici, nici nu-l avea suficient de aproape pe atacantul Voluntariului.

Steliștii abia se cunosc între ei, dar să se mai și organizeze, să se sincronizeze în ieșirile la ofsaid! Distribuția se schimbă de la o etapă la alta, chiar și în timpul aceluiași joc.

Laboratorul lui Dr. Reghe

Reghecampf mută în pauză cu Ovidiu Popescu urcat la mijloc, Bălașa introdus în defensivă, Boldrin trecut mijlocaș lateral și substituit cu Vlad Achim în centrul liniei de trei din spatele lui Gnohere. Nu puteți urmări toate modificările tactice ale cuplului Becali&Reghe? Dar cine poate?

Schimbările disperate din pauză au apărut la 1-1. Boldrin punctase după o jumătate de oră. Popescu i-a pasat bine lui Jakolis, croatul a urcat până la linia de tușă și a întors balonul în mijlocul careului.

Brazilianul a deschis stângul și a așezat mingea cu latul în colț, bară-gol. Faza frumoasă cu care au egalat steliștii n-a fost de ajuns ca să-i facă pe șefi consecvenți. Conducerea tehnică Gigi-Laur a ales modificări masive și în pauză, for fun.

"Bizonul" nu prinde mingea

Punct fix rămâne cel mai slab, Gnohere. La cum se mișcă francezul, oferta de un milion de euro pe care o făcuse Becali astă-toamnă pare o glumă. Concurează cu achiziționarea lui Mihai Costea pe 1,4 milioane. Dinamo a refuzat, a amânat afacerea trei luni și i-a luat doar un sfert de milion lui Gigi. Așa, poate se consumă mai puțin când vede ce fel de atacant e "Bizonul".

Gnohere intră sub minge la centrări și ajunge să dea cu capul până și De Amorim, al cărui "heading" e aproape inexistent. Enervat că n-ajunge să aibă și el o ocazie, Harlem își creează una când își împinge un adversar și trage la poartă. Arbitrul Chivulete observă faultul.

Concurs de penalty-uri

Ciudățeniile repetate meci de meci de la lojă pe bancă și apoi pe teren se transmit către jucători, bramburiți de tot ce se petrece la Steaua. Își pierde concentrarea până și singurul jucător pe care Reghecampf nu se gândește să-l reprofileze.

Niță prinde mingea, îl vede pe Novac că se apropie și-l lovește cu dosul palmei în piept. Mijlocașul de la Voluntari se prăbușește sperând să tragă de timp un pic, dar Chivulete dă penalty!

Cernat transformă impecabil.

Steaua se aruncă în atacuri care anulează și bruma de rigurozitate care mai exista în formula roș-albaștrilor. Mingea e dusă înainte prin toate mijloacele, nu mai există neapărat vreun plan. Tănase șutează, Maftei plonjează în fața balonului și respinge cu antebrațul. Iar penalty!

Hențul comis de Maftei îi oferă ocazia perfectă lui Gnohere. "Bizonul" va marca! "Bizonul" trebuie să marcheze! E o parodie după comentariul lui Teoharie Coca-Cosma, din finala cu Barcelona. Toată echipa în roșu și albastru e o parodie după formația câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni.

Becali ordonă, Reghe execută!

Finanțatorul Stelei a discutat despre decizia lui Reghecampf de a-l titulariza aseară pe Ovidiu Popescu pe postul de fundaș dreapta: "Eu i-am spus lui Reghe așa: «Nu ştiu unde-l bagi, el trebuie să fie pe teren! În banda dreaptă, în centru, nu contează, el trebuie să fie pe teren!». E perla mea, pe care o să iau eu bani mulţi şi trebuie să fie pe teren. Nu e normal? Ori în locul lui Bălaşa, ori în locul lui Pintilii, el trebuie să fie titular!".

Se joacă la Severin

După ce Reghecampf a anunțat că Steaua nu se va prezenta la meciul de etapa viitoare de la Severin contra CSU Craiova pentru că distanța este mai mare decât cea până în Bănie, oficialii Ligii au intervenit și au mediat conflictuli.

"Am ajuns la un acord, iar partida se va disputa la Severin, așa cum era stabilit de la bun început. Steliștii au umblat și ei un pic la sertarul cu șicane, dar până la urmă au renunțat la memorii și hârti oficiale", a dezvăluit un oficial de la competiții.

Ce a declarat Reghecampf după meci:

  • "La Cluj și acum au fost probleme de arbitraj, dar pe mine mă interesează ce s-a întâmplat pe teren. Primul gol l-am primit dintr-o degajare eronată, impardonabil!"
  • "Am pus foarte multă presiune, cei de la Voluntari nu ne-au surprins cu absolut nimic. Cele două schimbări le-am făcut pentru că aveam nevoie de doi jucători proaspeți, iar Amorim are o problemă medicală la unghiile mari de la ambele picioare"
  • "Echipa a jucat foarte bine din punct de vedere tactic și fizic, nu i-am lăsat pe cei de la Voluntari să ne surprindă, dar e clar că vom analiza acest meci pentru că au mai existat greșeli. Ne-a lipsit mult Alibec"

"Novac a căzut de zici că a căzut un meteorit lângă el, iar Chivulete a vrut să intre în istorie! E viciere de rezultat! Nu ştiu ce se întâmplă. Ce trebuie să facem? Steaua nu poate avea arbitraje corecte?!"
Mihai Stoica, director sportiv Steaua

"Dacă avem arbitri aşa handicapaţi nu putem juca fotbal. Arbitrul putea să dea fault în atac la Niţă! Ce, eşti nebun?! Oamenii aştia nu mai sunt sănătoşi la cap! Oricum, tot noi luăm campionatul"
Gigi Becali, patron Steaua

"N-a fost deloc ușor să gestionez eșecul la scor de la Craiova, dar acolo a fost un accident. Acum am avut atitudine, am scos un punct foarte important"
Florin Marin, antrenor FC Voluntari

"M-am întors cu spatele din instinct. Mingea mi-a atins și mâna și spatele, însă nu asta e important. Important e că am jucat de la egal la egal cu Steaua"
Vasile Maftei, fundaș Steaua

"Să îmi dea Dinamo 100.000 de euro pe Gnohere şi îl dau înapoi! Ovidiu Popescu e superjucător. De acum încolo va juca doar mijlocaş. Îl impun eu! Am câştigat un jucător azi, pe Jakolis. Bine că a plecat Popa că îl vedem şi pe Jakolis"
Gigi Becali, patron Steaua

Steaua Parametru Voluntari
61% Posesie 39%
9 Șuturi la poartă 4
4 Șuturi pe poartă 4
5 Cornere 1

steaua voluntari 2 2

Save

Save

Save

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
polistul68
polistul68  •  13 Februarie 2017, 14:08
Postat de rocknroll pe 13 Februarie 2017, 10:08

Concluzii: 1) Reghe e un antrenor prea slab pentru ca Steaua sa castige campionatul. 2) Totusi, nu amintiti nimic de golul anulat lui Jakolis pe motiv de "fault in atac al lui Gnohere"? Viciere de rezultat, in mod evident. 3) Cum puteti sa-i dati nota 4 lui Nita, iar lui Gnohere nota 7? Este absurd! 4) Gigi va duce echipa asta la dezastru! E jucaria lui. Mai face un ban, se mai distreaza, insa in realitate il doare-n *** de Steaua!

Viciere de rezultate ca a fluierat "invers" un faul la 25 de m ? sa fim seriosi. Cind mingea a ajuns la Jakolis, ceilalti se oprisera deja, arbitrul fluierase. Nu era situatie iminenta de gol. Da, era o pozitie buna, dar nu poate spune nimeni 100% ca ar fi fost gol. Asa ca hai sa fim un pic mai realisti, nu e viciere de rezultat. La maftei nu stiu daca a fost penlaty....omul s-a arunca la disperare, cu miinile apropiate de corp..distanta mica, fara nici o intentie de a juca mingea cu mina ( era cu spatele)...e o situatie de " se da sau nu se da"..e la latitudinea arbitrului. Oricum, Steaua nu se poate plinge per total ca a avut arbitraje potrivnice, ba din contra.

sooos1ck
sooos1ck  •  13 Februarie 2017, 11:04

Trebuie sa plece Reghecampf, sa vina un antrenor profesionist, nu vreau sa mai vad mijlocasi care joaca fundas si atacant care joaca fundas central, Reghe are datorii la jucatorii care au semnat cu Ana! Ne trebuie un antrenor profesionist!

dmbob1950
dmbob1950  •  13 Februarie 2017, 10:36

Reghe se joaca de prea mult timp cu rabdarea tuturor . Sant suporter STEAUA de cel putin 55 de ani . Becali a facut ce altii n-au avut curajul si consider echipa lui ADEVARATA STEAUA. Dar cred ca am ajuns la limita rabdarii cu lipsa de idei si profesionalism a acestui " shahist " ratat. Becali te rog trimitel in parc sa joace sah cu pensionarii nu cu echipa. Pe cat nu-mi place stilul de "golanas" al lui Sumudica pe atat consider ca ar putea fi cel care sa ridice echipa la adevaratul nivel si uimitor dar cred ca sar potrivi perfect cu Becali. HAIDE ADEVARATA STEAUA !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează