FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - DINAMO 2-1

VIDEO Leul a smotocit căţelul » CS U Craiova a dat de pământ cu Dinamo la Severin, 2-1

Articol de - Publicat marti, 18 octombrie 2016 00:00

CS U Craiova a trântit-o aseară pe Dinamo la pământ, cu două goluri spectaculoaso-norocoase. Craiova chiar trage la titlu, roş-albii văd cum le fuge play-off-ul din mâini.

Muicăăă, frumos e fotbalul când se joacă în goană, cu ambiţie de sar apărătorile şi perpendicular pe poarta adversă! În Turnu Severin nu se ştie ce e aia căldură sau apă caldă, serios!, iar cei de aici se gândesc să închidă şcolile şi grădiniţele pentru a nu-i pune în pericol pe copilaşi.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dar cei care au avut bunăvoinţă şi ceva gologani în buzunar, între 5 şi 40 de lei, au investit cu minte bănişorii. Şi primăriţa Olguţa Vasilescu a pătimit cu fanii în tribune.

"Juveţii" fură puşi pe fapte mari, "câinii" au dat nişte replici ca nişte palme fierbinţi pe obrazul rece.

Căutându-l pe F mare

Ocazie mare din start: Băluţă (5), unul contra unul cu portarul, a şutat pe centrul porţii, în Brănescu, după ce Briceag l-a găsit ca la manual. Marici (9) nu a profitat de centrarea lui Nistor.

Gnohere, din nou titular, a alergat cu sârg de parcă îl aştepta noul contract cu stiloul proaspăt în plasa porţii lui Calancea. Băieţii de pe teren au vrut să arate că nu sunt fotbalişti cu f mic, cum ar zice Balaci şi alţi colegi de-ai Prinţului din Craiova Maxima.

Andrei Ivan (28) a şutat din cădere, iar Marici era să-l ajute să celebreze golul. Kay (30), atât de hai-hui în apărare, a oferit cea mai mare ocazie a primei părţi în careul "câinilor": a reluat spectaculos cu capul la colţul lung, Brănescu, oltean cu sânge fierbinte, blocând cu o superparadă.

Alb-albaştrii au muşcat din iarbă, roş-albii au tot aşteptat ceva. Care era să fie în minutul 42, când Hanca nu se ştie dacă a ratat şutul sau a căutat pasa ideală, speriindu-l pe "Bizon", care, singur cu poarta goală, a reluat cât a putut de tare în Kay, năucindu-l şi pe acesta!

Nunta oltenească

Fotbalul cu goluri e şi mai frumos, mai ales că s-au înfierbântat şi actorii, şi spectatorii. Andrei Ivan (55) a încercat spectacolul, iar şansa i-a surâs, lob şi mingea a fost atinsă de Hanca, păcălindu-l pe Brănescu, prea ieşit din poartă.

Junele "juveţilor" care-şi dorea atât de mult un gol cu Dinamo a uitat că poate fi amendat de conducere şi a executat salturile sale de bucurie, cele care i-au luat ochii lui Gigi Becali.

Oltenii tot olteni, au ratat alte două ocazii mari, Băluţă şi Măzărache în prim-plan, pentru ca după o fază cu de toate Hanca (62) să egaleze, după ce şi Rotariu avusese ocazia afirmării.

Gnohere avusese înainte o ocazie imensă cât roata carului. "Câinii" respirau din nou, lui Ando îi mai venea inima la loc. Madson (66) a trosnit bara, după care Băluţă (68) i-a dat lui Brănescu prilejul să se afirme, iar.

Ando şi vântul schimbării

Madson s-a accidentat şi n-a putut juca mai mult de 20 de minute. Briceag (71) i-a tăiat de tot pe "câini" cu un şut-centrare-gol nimicitor pentru adversari, care au fost bulversaţi de un nou șoc.

"Fălcosul" şi-a căutat salvarea într-un atac cu ambele vârfuri pe gazon, Nemec venind, teoretic, în sprijinul lui Gnohere. Mult zgomot pentru nimic. După minute de avânt ofensiv, oltenii au încercat să nu răstoarne damigeana cu zaibăr, căutând să îngheţe meciul.

Gigi Mulţescu s-a răzbunat pentru neîmplinirile la echipa lui de suflet unde a făcut istorie ca fotbalist, Ioan Andone la o nouă înfrângere - are o singură victorie în ultimele 8 partide!! - riscă să se despartă azi prematur de "câini". Craiova pune presiune pe Steaua, Dinamo riscă să nu prindă play-off-ul!

Ce a spus Mulțescu după meci:

  • Am fost amenințat de oameni pe stradă că dacă nu câștig cu Dinamo să nu mai calc în Craiova. Mi-au zis să plec singur, să nu fie nevoie de violență. Nu a fost o glumă, totul a fost foarte serios. Dacă nu aș fi învins, cred că aș fi plecat, mi-a fost teamă
  • Am bătut pe Dinamo și când eram la Jiul pe timpul celălalt, când puteam suporta niște chestii. I-am bătut cu Astra, Petrolul, Sportul. I-am tot bătut pe Dinamo
  • Mai e mult până să ne gândim la titlu. Trebuie să o luăm meci cu meci. Mai e mult de jucat. Avem multe de îndreptat

"Am arătat și noi că avem valoare. La 1-1 puteam să închidem jocul. Organizarea defensivă nu a fost foarte bună, Corbu a arătat cel mai bine din apărare. Bizonul trebuia să marcheze măcar un gol la ocaziile pe care le-a avut! Avem timp să ajungem în play-off!"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Băieții au încercat, s-au zbătut, dar nu s-au ridicat la nivelul jocului. Suntem Dinamo, trebuie mai mult! Nu putem vorbi de arbitraj, chiar felicităm arbitrul. Play-off-ul nu este compromis!"
Adrian Mutu, manager general Dinamo

"Mă va ierta conducerea că am făcut tumbă, doar am dat gol cu Dinamo. Cel mai important e că a intrat mingea în plasă, nu că a fost deviat șutul"
Andrei Ivan, atacant CS U Craiova

3eşecuri consecutive a strâns Dinamo: 0-1 cu Chiajna, 1-2 cu Botoşani şi 1-2, aseară, cu Craiova

Inbox

  • Dinamo a solicitat penalty în minutul 45, la un duel între Gnohere şi Acka. Jucători lui Ando au protestat la decizia lui Balaj de a lăsa jocul să continue, însă reluările TV au arătat că băimăreanul a fost exact.
  • Corbu a fost aseară la primul său meci din acest campionat pentru Dinamo. A mai jucat în acest sezon doar în Cupa României.
  • Băluţă şi-a extins contractul cu Craiova până în 2021. Vechiul acord expira în vara anului viitor.
  • Elevii lui Mulţescu au sosit aseară direct la stadion, străbătând înainte de meci cei 100 de kilometri ce despart Craiova de Severin.
CS U CRAIOVA Parametru DINAMO
55% posesie 45%
7 cornere 3
9 șuturi la poartă 12
5 șuturi pe poartă 5

csu craiova dinamo 2 1

Save

Save

Save

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  19 Octombrie 2016, 01:40

Eduard Apostol, nu mai încerca să-l copiezi pe Fănuş Neagu ! Aveai de scris o cronică şi atât...

fan_stiinta
fan_stiinta  •  18 Octombrie 2016, 15:06
Postat de sange_alb.rosu pe 18 Octombrie 2016, 11:48

Craiova a castigat meritat, trebuie sa recunosc asta. Meciurile precedente le-am pierdut din cauza arbitrilor, dar aici au fost pur si simplu mai buni decat noi. Din pacate! Totusi, expresii de genul "au dat cu Dinamo de pamant" sau "leul a smotocit catelul" sunt exagerate. Pana la urma nu a fost decat un meci cu ocazii de ambele parti si cu doua goluri ale Craiovei date intamplator (ambii jucatori au declarat ca intentia lor nu a fost sa suteze). Inca o data, oricat de greu imi e sa diger rezultatul, trebuie sa spun ca aseara Craiova a meritat sa castige.

foarte corect spus. Titlurile gesepiste *** nu e de mirare, mai ales ca vin in publicatia unei fituici care fac ample interviuri cu un escrocul dovedit adrian marin mititelu, cel care (asa spun anumite surse foarte informate) va intra cat de curand la puscarie. De data asta Craiova a fost mai buna si chiar daca a dat golurile cu noroc, nimeni nu poate sa puna la indoiala ca merita sa castige. Saraciile gesepiste, in loc sa puna titluri din astea de doi lei, sau sa faca interviuri cu *** ***, mai bine ar scoate in evidenta arbitrajul lui Balaj, care este cel mai bun produs al scolii de arbitrii romanesti din ultimii 25-30 de ani. Balaj a fost imperial la meciul de ieri, mai ales ca a fost un meci cu o foarte mare incarcatura. Singura sansa a arbitrajului romanesc e sa il cloneze pe Balaj.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romulus65
romulus65  •  18 Octombrie 2016, 12:07
Postat de khal_37 pe 18 Octombrie 2016, 10:24

Dupa ce a fost furata de arbitrii in meciul cu clona primaritei psd-iste olguta vasilescu, Steaua a avut puterea sa revina si sa castige. Faptul ca aseara pe teren fotbaliatorii celor doua echipe psd-iste nu au stiut ce sa faca cu mingea a demonstrat doar scarsa lor valoare si faptul ca, doar cu jucatori ratati, veniti gratis si care joaca pe 500-1000 de euro pe luna, nu se poate face performanta.

Halucinant!Cat de bine si-a revenit FcSb s-a vazut in meciul cu Gaz Metan.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează