FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASA TÎRGU MUREŞ 1-1

VIDEO Marea lehamite » După două victorii, Dinamo a jucat la plictiseală meciul cu Tîrgu Mureş şi a scos doar o remiză, 1-1

Stăncioiu a stopat cu succes puținele acțiuni periculoase ale
Stăncioiu a stopat cu succes puținele acțiuni periculoase ale "cîinilor"

Articol de - Publicat duminica, 10 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 09 august 2014 23:57

Deşi a evoluat aproape 20 de minute cu un om în plus, Dinamo a izbutit doar o remiză leneşă în faţa celor de la Tîrgu Mureş.

Canicula, bat-o vina! E al treisprezecelea jucător. Distanţele dintre porţi se dilată, scandările tribunei plutesc istovite deasupra pistei de atletism, nu mai ajung la ţinta somnolentă. Jocul lui Dinamo cu Tîrgu Mureş s-a legat greu, ca dialogul din "Căldură mare".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Spiritele s-au încins repede, încă din primele minute, cînd Lazăr s-a năpustit spre poartă şi s-a ciocnit de Stăncioiu. Portarul ardelenilor a primit "galben", în ciuda protestelor, "Era de roşu, monşer!".

În plin arţag şi lehamite, a picat, de nicăieri, ca un trăsnet pe uscat, golul lui Gabi Mureşan, în minutul 9. Aruncată din 35 metri, mingea a zburat şuierînd ca o toporişcă indiană pînă în poarta lui Samoilă. Vi-l amintiţi pe Gabi Mureşan, atacantul? Iată, nici el n-a uitat.

"Cîinii" salvaţi de Balaur
Dinamoviştii s-au deşteptat brusc, la 0-1 pe tabelă. Dar oaspeţii prinseseră gustul ofensivei. În timp ce încurajările tribunei alb-roşii se topeau în aer, Adrian Popa atingea discret balonul cu mîna, în careu. "Centralul" Rusandu a dictat penalty, N'Doye, în culorile de război ale adversarilor, s-a pregătit solemn să dea lovitura de graţie. Dar Samoilă a respins cu un reflex de somnambul.

Era minutul 30 şi Dinamo respira. A pornit-o chiar pe contraatac, dar şi-a terminat bateriile pînă să se apropie de careu. Unde să şuteze Matei, în strada Sapienţii, în strada Pacienţii? Liniştea a venit abia pe final de repriză, cînd Balaur a deviat în proprie poartă, din colţul careului, un balon şutat de Filip.

N'Doye, "one man show"
Şi după pauză, fazele s-au desfăşurat cu încetinitorul, ca un vals pe fundul unui cazan. Dinamoviştii s-au dezmeticit greu, au înaintat ca prin smoală, dar n-au mai dat înapoi atît de lesne. Bilinski a nimerit bara de la doi paşi (min 53). Doi paşi pe căldură pot însemna şi doi kilometri. Tribuna se auzea intermitent, ca vuietul apei din oaze, jocul lîncezea, noroc de greşelile neforţate, care înviorau cînd şi cînd atmosfera.

N'Doye s-a rostogolit în careu, sperînd la încă o şansă de penalty. A încasat doar un "galben" şi a perseverat. Pînă la urmă, s-a făcut pe deplin remarcat de arbitru, după ce l-a pălmuit scurt pe Bărboianu (min. 63). Dinamo a tras din nou aer în piept. Cu un om în plus, poarta lui Stăncioiu se apropia ca o Fata Morgana.

Om în plus, idei în minus
Dar cînd Lazăr a fost la un pas de autogol (min.67), cînd Matei a şutat larg în sus, spre seninul de august (min.71), mirajul victoriei s-a depărtat din nou. Tîrgu Mureş în zece nu s-a retras să-şi apere egalul, a mai speriat de cîteva ori apărarea dinamovistă, cu Amauri pe post de vîrf obraznic.

Nimic periculos, dar scurtele campanii de pedepsire i-au zăpăcit pe Rotariu şi compania. Dinspre dinamovişti nu s-a prelins nici o sclipire, nici un strop de voinţă. Meciul s-a împotmolit la centru şi acolo a rămas.

"Samoilă trebuie să crească valoric de la meci la meci pentru a arăta că merită să fie titular în continuare. Acest lucru este valabil pentru toţi, nu doar pentru Samoilă" (Steliano Filip, fundaş Dinamo)

"Trebuie sa fim mulţumiţi, după aspectul jocului am luat un punct mare. Am mai marcat un gol asemănător cu acesta înainte să plec din România, cu U Cluj" (Gabriel Mureşan, mijlocaş ASA Tg. Mureş)

"Nu am de ce să fiu certat pentru că am ratat un penalty. Eu eram primul executant, şi nu sînt nici primul şi nici ultimul jucător care ratează o astfel de execuţie" (Ousmane N'Doye, mijlocaş ASA Tg. Mureş)

"La penalty i-am spus lui Samoilă că-l cunosc pe Ousmane de cînd jucam la Astra şi că trebuie să stea o fracţiune de secundă înainte să plonjeze pentru că acesta nu execută imediat" (Cosmin Matei, mijlocaş Dinamo)

"A fost un meci spectaculos. Mai sînt şi zile nefavorabile, mai ales cînd întîlneşti adversari buni, cu multe meciuri în Liga 1" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Samoilă a primit un gol de la Polul Nord, dacă era Ţeţe Moraru în poartă, ar fi prins mingea cu piciorul. Comportamentul lui N'Doye este ceva ce nu ne trebuia obligatoriu în România. Un bufon african" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"Puteam să luăm cele 3 puncte pentru că nu am făcut un joc rău. Dacă marcam din penalty, alta era soarta jocului. Oricum, sîntem mulţumiţi şi de acest punct" (Adrian Falub, antrenor ASA Tg. Mureş)

"E cam aproape Sf. Gheorghe al arbitrului Rusandu de Tîrgu Mureş. A fost penalty foarte clar. În prima repriză arbitrul a fost împotriva lui Dinamo" (Claudiu Vaişcovici, fost jucător Dinamo)

629518-dinamo-asa-1-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Fularul lui Dinamo la gît!
După eliminarea sa din minutul 64, Ousmane N'Doye, închizătorul celor de la ASA, s-a dus la peluza fanilor dinamovişti, unde a scandat minute în şir împotriva rivalilor din Ghencea şi a fost aplaudat la scenă deschisă. Înainte de plecare, un suporter i-a aruncat lui N'Doye un fular cu însemnele clubului din Ştefan cel Mare, fular pe care l-a purtat tot drumul pînă la vestiare.

Accidentare decisivă
Flavius Stoican îl alesese iniţial ca titular al buturilor pe portarul maghiar Zoltan Kovacs, după ce Cătălin Samoilă a avut o evoluţie nesigură în meciul din etapa trecută, cu U Cluj. Din păcate pentru Stoican, Kovacs s-a accidentat la încălzire şi astfel tehnicianul "cîinilor" l-a trimis din primul minut în teren tot pe Samoilă. Această schimbare a fost una cu ghinion, pentru că Samoilă a încasat un gol de la 35 de metri, dintr-un şut expediat de închizătorul celor de la ASA, Gabi Mureşan.

Rusandu, greşeală flagrantă
În minutul 6, mijlocaşul Valentin Lazăr a scăpat singur spre poarta adversă, dar la aproximativ 20 de metri a fost întîmpinat de portarul lui ASA, Edi Stăncioiu, care l-a contrat violent. Pentru această intervenţie, "centralul" partidei, Lucian Rusandu, i-a arătat goalkeeper-ului de 33 de ani doar cartonaş galben, în loc de roşu, deşi mijlocaşul "cîinilor" era în poziţie iminentă de gol.

Calmaţi cu gaze
La jumătatea primei reprize, fanii "cîinilor" din PCH s-au manifestat violent şi au fost calmaţi cu greu de jandarmi, care au fost nevoiţi să folosească gaze lacrimogene.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (95)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  17 August 2014, 13:48
Postat de unico_biancorossi pe 14 August 2014, 02:25

interesanta ultima fraza..) msc si pentru scurta ta descriere despre match.

tot nu pricep cum de nu i-am batut pe ashtea... regret ca nu am vazut meciul...

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  14 August 2014, 02:25
Postat de mariuss72 pe 10 August 2014, 13:56

Meci foarte slab, cu multe greseli individuale. Peste toate a fost circul de prost gust al lui N'Doye, facut nu din dragoste pentru Dinamo, ci din dorinta de atentie. Un prilej foarte bun pentru postaci ca sa arunce cu rahat. Dar puteti sa duceti si la gura, baieti!

interesanta ultima fraza..) msc si pentru scurta ta descriere despre match.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  14 August 2014, 02:24
Postat de reddogsv pe 11 August 2014, 08:53

Daca spuneai asta acum cativa ani te credeam dar asa......Poate nu ai observat dar lotul lui ASA e mult superior lui Dinamo, iar in aceste conditii si avand in vedere ca si Falub e mai experimentat ca Stoican ca antrenor acest egal acasa poate fi o mica victorie! Incredibil dar adevarat! Nu are scuze doar cu privire la superioritatea numerica.....

lotul lui asa ? mult superior ?..))) aici am ras cu lacrimi...

Vezi toate comentariile (95)
Comentează