FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Mingea invizibilă și goana după tăblița cu trofee » Poveștile savuroase ale unui conducător de la CFR: „Eram terminați de râs!”

Articol de - Publicat vineri, 09 octombrie 2020 13:05 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 15:13

În direct la GSP Live, Cristian Panin (42 de anj) - campion de 6 ori cu CFR ca jucător (2008, 2010, 2012) și team-manager (2018, 2019, 2020) - a povestit două episoade amuzante de la începuturile carierei, din perioada în care evolua pentru UTA. 

 Născut și crescut în Arad, Cristian Panin a debutat în fotbalul mare în 1997, în tricoul celor de la UTA. Era perioada în care în club lucra Gheorghe “Gigi” Borugă, un personaj pitoresc de care se leagă o mulțime de întâmplări amuzante.  

VIDEO Mingea invizibilă și goana după tăblița cu trofee » Poveștile savuroase ale unui conducător de la CFR: „Eram terminați de râs!”
Gigi Borugă, fost antrenor și conducător la UTA și Jiul


În direct la GSP Live, actualul team-manager de la campioana CFR Cluj a relatat două episoade cu Borugă în prim-plan: 

“Era spectacol cu el, ne recita poezii. Când venea un jucător nou, începea să-l întrebe despre club. “Ce știi despre UTA?”. Jucătorul stătea și se uita, Borugă avea o bâtă în mână. “Nu știi, nu? Fii atent că vreau să dau drumul repede la ședința tehnica. Fugi până în fața stadionului că este o tăbliță pe care scrie palmaresul!”. Se ridica jucătorul, fugea prin spatele peluzei până în față și apoi se întorcea. Îl întreba: “Deci, ai văzut?”. Jucătorul: “Da! 6 titluri și două cupe!”. Bravo, acum știi!” Eu știam palmaresul, mie nu mi-a făcut așa”.  

Un alt moment de comedie s-a petrecut într-un cantonament, pe vremea când Borugă era antrenorul UTA: 

“Nea Gigi avea clienții lui. Unul era Leo Chitescu, jucătorul din Timișoara care a dat golul de 4-3 pentru UTA în derbyul ăla cu Poli (n.r. - meci din 2002). Eram în cantonament la Moneasa, erau alte condiții pe atunci. Trebuia să mergem pe jos până la terenul de antrenament, vreo 10 minute de mers. Fiecare avea mingea lui, duceam mingea în cameră după antrenament și răspundeam cu capul de ea. Mingea și echipamentul erau în grija noastră.  

VIDEO Mingea invizibilă și goana după tăblița cu trofee » Poveștile savuroase ale unui conducător de la CFR: „Eram terminați de râs!”
Leo Chitescu, bucurându-se după un gol marcat în campionatul din Thailanda


Eu cu Botiș am mers și i-am furat mingea lui Chitescu și i-am ascuns-o. Apoi, i-am spus lui Borugă. Acum, la antrenament, Borugă zice: “Băieți, acum facem duble!”. Chitescu stătea speriat, îi era și frică să-i spună că pierduse mingea. Borugă: “Tu ce faci, mă?!”. Chitescu: “Nu știu unde mi-e mingea!”. Borugă: “Lasă, dă drumul și fă fără minge!”. Începe ăla fără mingea și mimează că ține pe picior. Borugă stătea lângă el și îi zice: “Dă-ți-o și pe cap acum!” Chitescu făcea că o ține pe cap, noi eram terminați de râs. După care Borugă: “Bine! Acum dă un șut la poartă!” Se face Chitescu că dă la poartă, la care Borugă: “Ai dat pe lângă! Du-te după ea!”. Mingea nu era nicăieri, nu era nicio minge. A fost spectacol”, a povestit amuzat Panin. 

VIDEO Mingea invizibilă și goana după tăblița cu trofee » Poveștile savuroase ale unui conducător de la CFR: „Eram terminați de râs!”
Panin mimează amuzat cum ținea Chitescu mingea invizibilă pe cap

 Zgura udă, mulaj pentru pantofii ziariștilor 

De numele lui Gigi Borugă se leagă și o legendă povestită de ziariștii din vechea generație. În anii ’90, când UTA evolua în Liga 1, Borugă avea o afacere cu niște italieni care aduceau pantofi în România. Înaintea meciurilor de acasă, antrenorul îi punea pe angajații clubului să ude intens zgura din zona băncilor de rezerve. Totul avea un scop ascuns. Ziariștii veniți de la București pentru meci trebuiau să calce pe zgură pentru a ajunge la tabla unde erau trecute cu cretă echipele de start. În spatele lor, venea un angajat de la club care măsura cu un ochi de expert urma de pantof proaspăt lăsată în zgura moale și transmitea imediat numărul de la picior. La final, ziariștii bucureșteni se trezeau cu o pungă în care se afla o pereche de pantofi pe măsură, importată din Italia de Borugă. 

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ GSP LIVE CU CRISTIAN PANIN

VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu a șocat conducerea lui CFR Cluj: „Nu vin la meci. Mă fac de râs!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
doardinamo1948
doardinamo1948  •  09 Octombrie 2020, 16:32

Aha! Deci asta înseamnă antrenament fără minge?

ciollo
ciollo  •  09 Octombrie 2020, 16:08

Dobay, Petschovski, Dobrin, Balaci, Hagi... etc toti au crescut cu mistocareala si cu placerea de a juca footbal. UN JOC, ptr ca asta era footbalul. Acum avem incrancenare, vedete, antitalente promovate de presa si impresari, manelisti, fitosi si ultrasi... Sa nu mai vorbim aici si de jurnalisti gen buzar1n.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează