FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - ASTRA 5-1

VIDEO Mutilați » Astra a ajuns să aibă cea mai slabă defensivă din Liga 1: CFR Cluj s-a impus la scor, 5-1

Lopez a înscris două goluri, ambele din penalty, cu Astra
Lopez a înscris două goluri, ambele din penalty, cu Astra

Articol de - Publicat luni, 22 august 2016 00:00

Astra și Șumudică au ajuns să aibă cea mai slabă defensivă din Liga 1. Piciorul nesigur al lui Săpunaru, decizia strâmbă a ”centralului” și 3 penalty-uri corecte au răpus aseară campioana.

Două goluri rapide, aseară, care au deschis balul dintre campioana ce căuta să se apropie de play-off și câștigătoarea Cupei României ce dorea să scape de "minusul" cu care a început sezonul. Daniel Niculae (9) a fost lansat superb pe un culoar de către Teixeira și-a șutat ca-n vremurile bune, marcând, ajutat și de Mincă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Șumudică n-a apucat să se bucure prea mult din spatele geamului lojei. Silviu Lung junior a ieșit nepotrivit și l-a busculat pe Jakolis în propriul careu. "Centralul" Rusandu s-a grăbit să fluiere penalty, deși mingea intrase în poartă și ar fi putut valida golul de atunci. Ce n-a vrut arbitrul, a realizat Cristian Lopez (12) de la punctul cu var.

Fotbal-thriller

Meci aprins, viu, cu Petrucci, respectiv Daniel Niculae cu mari ocazii. A atacantului Astrei a fost uriașă, la scorul de 1-1, în minutul 56. În locul unui gol spectaculos, reluare puternică după centrarea lui Vangjeli, Nico s-a ales doar cu nemulțumirea. Și-a început furtuna:

  • Minutul 62 - Jakolis scoate din nou penalty, după ce-a fost faultat de Oros. Cristian Lopez și-a văzut de treabă și-a marcat iar.
  • Minutul 67 - Rusandu a acordat ușor penalty la contactul dintre Nascimento și Lovin, ceea ce n-a făcut în minutul 36, când Teixeira a fost faultat și descălțat de un adversar. De-abia intrat, Săpunaru i-a telefonat lui Mincă de la 11 metri și-a fost începutul sfârșitului pentru Astra. În loc de 2-2 avea să urmeze un film horror!
  • Minutul 70 - Săpunaru nu și-a revenit după ratarea penalty-ului, a făcut o eroare impardonabilă, punându-l pe Thiago Lopes în situație de gol: 3-1.
  • Minutul 77 - După o fază muncită pe stânga, Petrucci a împlântat sabia în trupul unei campioane răpuse: 4-1.
  • Minutul 90+3 - Al treilea penalty acordat gazdelor, corect, Vangjeli crezând că e la lupte cu Nascimento. Petrucci n-a ratat nici el de la punctul cu var.

Scorul de 5-1 putea fi și mai drastic, dacă Bud nu rata două ocazii imense. După clasament, CFR Cluj trece pe "plus", după 5 etape. Campionii sunt în zona roșie de la retrogradare, doar 4 puncte, cu cea mai slabă defensivă din Liga 1: 12 goluri primite!

Adversar: Carroll e out, Payet poate reintra

West Ham, adversara Astrei în Europa League, a debutat pe stadionul Olimpic, în fața a 57.000 de oameni, împotriva lui Bournemouth. Chiar dacă londonezii au jucat slab, au reușit să se impună, 1-0, după un gol al lui Antonio, dintr-o centrare a lui Tore.

De notat că din lotul lui West Ham au lipsit Feghouli, Ayew, Payet și Carroll, toți cu probleme medicale. Dintre aceștia, doar Payet și Feghouli ar avea șanse să se recupereze până la returul de joi, cu Astra. Carroll stă o lună pentru că a forțat cu Astra!

"A fost penalty clar la Teixeira, dar asta nu e greșeală de arbitraj, e mai mult! Păi se descălța omul singur?! Respectați-ne, că suntem campioana țării. Incredibil!"
Marius Șumudică, antrenor Astra, în pauza meciului, la DigiSport

"Nu contează scorul, ci doar că am învins. Poate că scorul e cam drastic, dar băieții mei au fost fantastici"
Vasile Miriuță, antrenor CFR Cluj

"Cei vinovați suntem cei 14 care am fost pe teren. Trebuie să fim bărbați și să recunoaștem. Nu mai contează că nu ne-a dat arbitrul un penalty"
Florin Lovin, mijlocaș Astra

cfr astra 5 1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
444001919101397
Florean Andrei  •  22 August 2016, 11:20

Întrebarea zilei: - Dacă CFR i-a dat cinci goluri atunci, câte goluri o să dea Astrei rezervele lui WH ?

haideusicfr
haideusicfr  •  22 August 2016, 10:25

Parca vad cum Becali renunta la Alibec in favoarea lui Christian ! Si maine altul,altul..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează