FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASA 1-0

VIDEO Nemec şi nimic » Dinamo respiră greu » "Câinii" s-au chinuit cu ASA, dar şi-au asigurat în mare măsură prezenţa în play-off, scor 1-0

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 decembrie 2016 00:00

Dinamo a controlat meciul de la început până la final, a marcat datorită vârfului slovac şi s-a impus lejer în faţa unui adversar modest şi fără chef să joace fotbal.

KO-ul încasat etapa trecută la Mediaş a produs pagube printre unii dintre titularii din acel meci. Nistor a fost lăsat pe bancă pentru a reflecta mai bine la banderola de căpitan, care a ajus pe braţul lui Palici, iar Rotariu a fost şi el pedepsit şi n-a mai prins primul "11".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dorin are şi ghinionul că Hanca produce câte ceva de fiecare dată când e utilizat pe postul de atacant dreapta în sistemul folosit de Andone, 4-3-3.

Adam, Azer, plusurile lui Dinamo

Faţă de deplasarea de la Mediaş, Dinamo a avut câteva lucruri de partea ei. În primul rând, un atacant adevărat, pe Nemec, care ştie să atace orice minge care e centrată sau vine pe jos în suprafaţa de pedeapsă. Apoi, Busuladzici chiar e o piesă-cheie la mijloc. Închide bine, pasează precis, aleargă mult. E foarte bun.

Şi a mai avut ceva Dinamo aseară. Un oponent penibil, măcar în prima repriză. ASA nu doar că n-a produs nimic la poarta lui Brănescu, care a îngheţat de frig, dar jucătorii au părut lenţi şi fără chef să scoată ceva din meci.

Hanca, preluare şi centrare de mare jucător

Dinamo a marcat la o fază care i se potriveşte mănuşă lui Nemec. Hanca a avut pe partea dreapta o preluare şi mai ales o centrare de mare fotbalist, iar Adam a dat cu capul de lângă un Dobrosavlevici, care e probabil cel mai slab stoper din Liga 1.

Mingote a fost victimă sigură şi s-a făcut 1-0. Tot Nemec a fost la 10 centimetri să ajungă la centrarea lui Filip, de această dată venită din partea stângă şi la firul ierbii, şi a ratat şansa de a închide meciul.

Cifre ASA în prima repriză:

  • 0 şuturi pe poartă
  • 0 şuturi la poartă
  • 0 cornere

ASA a ieşit altfel de la cabine, după pauză. Şi a început să conteze în teren. Putea chiar să egaleze prin Vlad Morar, care l-a driblat din preluare pe Romera, însă şutul a fost pe portar şi nu l-a surprins pe Brănescu (57).

Dinamo a preferat să tragă de 1-0 şi a refuzat apoi să mai joace fotbal. Având avantaj fragil, a riscat şi a tremurat la toate fazele fixe ale mureşenilor, dar ar fi fost nemeritat ca oaspeţii să egaleze.

Nistor a trişat, Nistor a ratat

În ultimele 8-10 minute, Dinamo putea să marcheze şi golul 2, dar a irosit un penalty, un cadou făcut de "centralul" Cojocaru la un presupus fault al lui Matei asupra lui Nistor. Tot Nistor a executat, dar a făcut-o prost, Mingote a respins şi dinamovistul a ratat prilejul de a se revanşa în faţa contestărilor suporterilor (83).

Rotariu a trimis şi el în bară, cu capul (88). Victorie scurtă şi fără prea multă impresie artistică, dar e preţioasă fiindcă îi cam garantează trupei lui Dinamo prezenţa în play-off.

Palici, out la Iaşi

În finalul partidei, croatul lui Dinamo a fost avertizat de arbitrul Cojocaru din cauza unei altercaţii cu Dobrosavlevici. Cartonaşul galben e cel de-al 4-lea în acest campionat şi Palici va fi suspendat etapa viitoare, când trupa lui Ioan Andone va evolua în deplasare, cu CSM Poli Iaşi. Cum aseară Palici a fost căpitan, în runda următoare banderola se va muta din nou pe braţul unui alt fotbalist.

Mutu a plecat în minutul 70

Managerul lui Dinamo a urmărit meciul din loja lui Dinamo, însă n-a aşteptat finalul meciului pentru a pleca de la stadion. A părăsit arena în minutul 70, nemulţumit de modul în care evolua echipa. Şi etapa trecută, la Mediaş, Adrian Mutu a plecat din tribună înainte de terminarea partidei, lucru care l-a deranjat pe Ioan Andone, cu care fostul mare atacant se află în relaţii extrem de reci.

La costum, înainte de meci

Mureșenii au fost ieri la prânz invitații unei case de modă de lux din centrul Bucureștiului, "Consiglieri", elevii lui Dan Alexa probând câteva costume ale brandului românesc. Gabi Matei, Zicu, Mureșan și ceilalți ardeleni s-au relaxat înainte de meciul cu Dinamo, savurând și o cafea, după ce s-au informat despre hainele "made to measure" ale firmei.

Andone l-a criticat pe Mutu după meci:

  • "A plecat Mutu în minutul 70? Asta e treaba lui Ionuţ Negoiţă, că doar e subalternul lui, nu al meu. Mutu e matur, e vaccinat, face ce crede de cuviinţă. Dacă domnului Negoiţă i se pare în regulă atitudinea asta a lui Mutu, atunci e OK"
  • "M-aş fi aşteptat ca Mutu să vină pe la antrenament, a jucat mult în străinătate, are experienţă, ar fi putut să le-o împărtăşească şi jucătorilor noştri, dar n-a venit...Poate că are alte însărcinări la club, cine ştie"
  • "Mi-aş fi dorit să facem şi spectacol, însă punctele sunt vitale şi am sacrificat totul pentru a le obţine"
  • "Nu m-am gândit că Nistor a fost coleg în trecut cu Mingote, că nu-l mai puneam să bată penalty-ul. Steliano să nu fie supărat că n-a executat el, fiindcă şi dacă nu bătea Nistor, pe el tot nu-l puneam"
  • "Vom avea 3 meciuri într-o săptămână, Mediaş, Iaşi şi acasă cu Steaua"

Ce a declarat Dan Alexa, antrenor ASA Tg. Mureş:

  • "Joc urât, anost, fără valoare. Am jucat execrabil prima repriză, ne-a fost frică şi nu înţeleg de ce"
  • "Aşteptăm iarna ca să se rezolve problemele de la club. Trebuie să se achite din restanţe şi apoi să ne întărim pentru a putea face faţă în play-out"
  • "Nu comentez arbitrajul. Nu pot să dau vina pe arbitri când noi am jucat atât de slab"
  • "În acest moment pericolul falimentului nu mai există, dar asta nu înseamnă că situaţia e foarte roz la Târgu Mureş"
  • "Am văzut puţină lume în tribună. A fost frig, Dinamo venea după acel eşec la Mediaş, de-asta poate n-au venit fanii. Îi ţin pumnii lui nea Ando să prindă play-off-ul"

"Mulţi dintre colegii mei vin la antrenament doar cu gânduri negative, fiindcă nu au o situaţie financiară bună. Cum restanţele sunt foarte mari, ei n-au liniştea necesară pentru a se putea pregăti şi motiva ca să progreseze"
Ianis Zicu, ASA Tg. Mureş

"Steliano Filip a vrut să execute el penalty-ul, însă nea Ando a decis să bat eu. Nu înţeleg de ce se face atât tam-tam cu banderola, dacă am greşit cu ceva îmi cer scuze, dar n-am făcut niciun gest premeditat"
Dan Nistor, Dinamo

"N-am fost nervos, m-am enervat puţin după ce au primit ei penalty. Eliminarea mea e corectă, dar oricum antrenorul mă anunţase că nu mă va băga în meciul de Cupă, deci n-are mare importanţă că am primit cartonaş roşu. Mai am să fac un anunţ, în iarnă nu mai rămân la ASA, am deja 8 luni de restanţe"
Gabi Matei, ASA Tg. Mureş

"Obiectivul acestui meci erau cele 3 puncte. L-am îndeplinit, e perfect! N-am jucat bine? Lasă că am jucat fotbal bun în alte meciuri şi poate n-am câştigat, deci, prefer aşa. A fost foarte frig, de-asta cred că au fost atât de puţini spectatori la stadion"
Sergiu Hanca, Dinamo

8e numărul paselor de gol pe care Hanca le-a reuşit în acest campionat, fiind liderul Ligii 1 la acest capitol, peste Eric, care are 7

CIFRELE MECIULUI

56% Posesie 44%
6 Cornere   0
12 Şuturi la poartă 5
5 Şuturi pe poartă 4

dinamo asa 1 0

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  11 Decembrie 2016, 10:16

E clar,cel putin 2 blaturi facute de dinamo la anul in play off!

869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  11 Decembrie 2016, 10:00

Cartonaşul lui Palici dat aiurea, penaly clar la acelaşi Palici, jurnalist păcălit!

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  11 Decembrie 2016, 09:37

Am vazut ca FCD1948B spera la prezenta in play-off, dar locul 7 e aproape. Asta-i fotbalul, de-aia e frumos...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează