FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - PETROLUL 1-2

VIDEO Nu rataţi aşa în Europa! » Petrolul s-a impus într-un meci în care ambele echipe au risipit numeroase ocazii de gol

Hamza a marcat patru goluri în acest sezon
Hamza a marcat patru goluri în acest sezon

Articol de - Publicat luni, 26 august 2013 00:00 / Actualizat duminica, 25 august 2013 22:35

Petrolul a reuşit să administreze prima înfrîngere a Astrei în acest sezon într-un meci în care ambele formaţii au risipit ocazii imense de gol.

Cu moralul făcut franjuri în Europa, Astra şi Petrolul s-au văzut faţă în faţă într-un duel mai degrabă al psihologilor decît al valorii jucătorilor. Parcă e mult mai greu să motivezi nişte băieţi care au venit cu 5 goluri în spate din deplasarea cu Swansea, însă fluierul lui Haţegan a fost psihologul perfect pentru echipa lui Contra.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Centralul" a dictat uşor penalty la duelul Priso - Ben Youssef, iar Hamza, 15, a punctat sigur de la 11 metri. Patru minute mai tîrziu, Grozav a majorat scorul cu un şut în forţă de la 14 metri, după un assist al aceluiaşi Hamza.

Ratări cu duiumul
Cu o echipă complet debusolată, Daniel Isăilă a încercat să-şi revitalizeze elevii cu două mutări ofensive: Bukari şi Enache, în locul lui Laban şi De Amorim. Astra a înclinat terenul spre Pecanha, a ajuns des în careu, însă acolo bîlbele şi neputinţa au păstrat albul imaculat în dreptul giurgiuvenilor pînă la pauză.

A fost nevoie de acţiunea personală a lui Fatai, 64, pentru ca tabela să se modifice. Nigerianul i-a dat cap în cap pe Benga şi Guilherme, apoi a marcat de 2-1, după ce şutul său a fost deviat de Geraldo. Giurgiuvenii s-au prăvălit peste prahoveni, dar Tembo, 85, n-a reuşit să marcheze, singur, din şase metri.

Dore a fost mai penibil, 87, cînd cu poarta goală a lovit mingea în cap. Fatai a tras în ultimele minute direct în Pecanha, din patru metri, iar Petrolul a luat o gură de apă vie pentru a încerca imposibilul: să creadă în cele 5% şanse de calificare cu Swansea.

"Nici vorbă de penalty. Orice e împotriva noastră se dă, iar ce e al nostru uneori este scos şi din careu numai să nu primim lovituri de pedeapsă" (Ioan Nicuale, patron Astra)

"O victorie de moral, am vrut să arătăm că a fost un accident ce s-a întîmplat cu Swansea. Sperăm să dăm patru goluri şi să întoarcem rezultatul din tur pentru a reuşi o calificare în grupele Europa League" (Ovidiu Hoban, mijlocaş Petrolul)

"Puteam obţine măcar o remiză pentru că am avut cîteva ocazii incredibile pe care le-am ratat. Petrolul a avut ajutor cu acel penalty acordat la Priso, care nu a fost" (Alexandru Măţel, fundaş Astra)

Ce a zis Cosmin Contra după meci:
- "Felicit băieţii, asta e echipa pe care mi-o doresc, trebuie să avem continuitate în joc şi să nu ne relaxăm, pentru că aţi văzut cum e în fotbalul mare. Dacă adversarul poate să-ţi dea şase goluri, şase îţi dă!"
- "Acum trebuie să ne odihnim şi să ne jucăm şansele puţine pe care le avem cu Swansea. Dacă vom juca la fel cum am făcut-o în primele 25 de minute, putem să ne calificăm. Ar fi un miracol să ne calificăm, dar trebuie să credem în minuni. Va fi un stadion arhiplin, trebuie să punem presiune pe ei şi să încercăm să dăm două goluri pînă la pauză"
- "Nu se pune problema să plec, sînt nişte restanţe de sezonul trecut, dar am încredere că se vor face eforturi ca banii să fie plătiţi pentru că băieţii ăştia au făcut performanţă pentru oraşul Ploieşti”

584506-astra-petrolul-1-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Tembo va fi dat afară!"
Patronul Astrei, Ioan Niculae, a anunţat aseară la Digi Special că Fwayo Tembo va fi dat afară de la echipă: "Tembo va fi scos din lot, va primi hîrtie să plece liber. El n-are treabă cu această echipă, vrea doar să dribleze, să vadă lumea că ştie cu mingea. Din 3 metri ratează în loc să paseze, nu se mai poate să jucăm mereu în 10 oameni. Tembo n-a mai făcut nimic la echipa asta de mult timp. A fost şi greşeala lui Isăilă că nu l-a scos din teren!".

N-a fost penalty la Priso!
Petrolul a deschis scorul, în minutul 15, cu ajutorul lui Ovidiu Haţegan. Priso a pornit într-o cursă de 20 de metri, a driblat mai mulţi adversari, a intrat în careu şi a dat mingea pe lîngă Ben Youssef. Apărătorul Astrei a întins piciorul, iar petrolistul a căzut în careu, moment în care Haţegan a arătat punctul cu var. Reluările TV au arătat că Youssef nici măcar nu l-a atins pe Priso, care a simulat, păcălindu-l pe "centralul" arădean.

Budescu nici rezervă
Vedeta Astrei, Constantin Budescu, nu a fost nici măcar rezervă aseară. El a făcut un RMN ce a relevat faptul că are probleme musculare, însă motivul neincluderii sale nici în lot ţine şi de supărarea patronului Ioan Niculae. Acesta îl bănuieşte pe Budescu că evită să evolueze împotriva Petrolului: "Anul trecut a luat «galben» intenţionat ca să fie suspendat şi să nu joace, acum a lăsat-o mai moale ca să nu-l băgăm cu Petrolul!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
alepetrolul
alepetrolul  •  26 August 2013, 12:48

Adevarul e ca daca stau sa ma gandesc la multele egaluri, putine au fost acelea in care am alergat dupa egalare, regula era ca aveam meciul la discretie si apoi din diverse motive cum ar fi multe ratari sau neatentii in aparare se termina egal. Meciul cu Vitesse de acasa chiar de s-a terminat egal, e de referinta, cand ma gandesc cum zeci de minute i-am inghesuit in propriul careu pare ireal.

torque1981
torque1981  •  26 August 2013, 12:35
Postat de kables pe 26 August 2013, 12:11

Dar in fata cui ar putea sa o faca? Astra si Pandurii sunt sub Petrolul.

Asa e momentan nu vad decat Petrolul ca si contracandidata a stelei pt. locul 1, dar orice se poate intampla. Trebuie sa incepem sa nu mai pierdem puncte aiurea acasa si sa continuam jocul bun in deplasare. Avem totusi 23 meciuri la rand fara infrangere - pacat ca sunt multe egaluri din lipsa de concentrare. Forza Petrolul!!!

alepetrolul
alepetrolul  •  26 August 2013, 12:27

Nu mai faceti planuri de locul 1, 2 s.a.m.d. campionatul e lung si doua trei rezultate nefavorabile te arunca departe la fel cum si legate doua trei "succesuri" te duc spre vf.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează