FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CSMS IAŞI 0-1

VIDEO Nuntă mută » Giuleştenii au fost orbiţi de ”lanterna roşie” şi se scufundă pe penultimul loc: 0-1 cu CSMS Iaşi

Wesley a dat lovitura decisivă Rapidului
Wesley a dat lovitura decisivă Rapidului

Articol de - Publicat miercuri, 05 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 noiembrie 2014 22:14

Trupa lui Marian Rada a pierdut fără drept de apel în faţa ultimei clasate şi se îndreaptă cu paşi repezi spre eşalonul secund.

Plecat să-şi caute fericirea în ţările arabe, Florin Motroc spunea în urmă cu ceva timp, la Sport Total FM, că "ar fi păcat să retrogradeze rapidiştii. Fără ei, Liga 1 ar fi ca nunta fără lăutari". Însă Rapidul lui nu mai există de vreo doi ani. Echipa de acum nu are nimic în comun cu spiritul Rapidului de altădată. Giuleştiul nu mai sperie chiar pe nimeni.

VIDEO: VEZI AICI fazele meciului!

Să cînte smartphone-ul!
Tricourile îmbrăcate în trecut de Motroc, Manea, Goanţă, Neagu, Coe, Şumudică sau Săpunaru au ajuns să fie purtate de unii care nici nu cunosc istoria acestui club şi care în trecut n-ar fi avut valoare nici măcar să le care genţile celor amintiţi. Dar nu e vina lor, ci a celor ce au ajuns să conducă acest club, nişte oameni care au reuşit să-i facă pe fanii giuleşteni să plîngă după George Copos.

Rapidul nu mai e şi, ca să păstrăm analogia lui Motroc, modul în care se chinuie în prezent face ca Liga 1 să arate precum o nuntă organizată cu muzică de pe telefonul mobil, lăutarii au dispărut, cîntă la nunţi mai bogate sau au pus instrumentele în cui.

Fără valoare, fără ambiţie, fără răutate
Ieri, la o oră la care lumea e la serviciu, aproape în anonimat, Grantul a întîlnit "lanterna roşie" a campionatului. Asta pe hîrtie, căci moldovenii au părut în startul meciului nişte pretendenţi la titlu pe lîngă alb-vişinii: Onduku, Ţigănaşu şi Wesley au fost blocaţi în situaţii clare de gol de Bornescu în primele 5 minute.

Gazdele parcă nici nu existau, nici un fault mai tare, să-şi facă adversarii să simtă răutatea Giuleştiului de altădată. Nimic! "Mercenarii" din trecut, străinii aduşi pe salarii mari, luptau pentru bani. Elevii de acum ai lui Rada n-au nici ataşament pentru culori, nici nu sînt plătiţi. Te şi întrebi de ce se mai chinuiesc!

Cu atitudinea asta nici măcar la un transfer de lux la Botoşani sau Tîrgu Mureş nu pot spera. Dar, din nou, nu-i vina lor. Nici măcar penalty-ul dictat de Colţescu nu i-a enervat, măcar cît să protesteze sau să-şi pună o mînă în cap.

Singurul care suferă e Marian Rada, însă a obosit şi el. Wesley a executat, iar la pauză Iaşiul conducea cu 1-0, deşi diferenţa pe gazon a fost mult mai mare.

"Jucaţi fotbal!"
În partea a doua, Bornescu şi-a reluat duelul său cu ieşenii, portarul fiind singurul care şi-a făcut ieri datoria cu brio, salvîndu-şi colegii de la un scor ruşinos. Aceştia au reuşit doar trei şuturi mai bune din afara careului, prin Rui Miguel, Călin şi Vasile, nici unul pe poartă.

Pe final, ultraşii s-au revoltat şi ei scandînd: "Jucaţi fotbal!", "Nu meritaţi tricourile să le purtaţi" şi "Sîntem mereu cu voi, voi vă bateţi joc de noi".

Wesley putea duce tabela la 2-0, dar a trimis peste dintr-un nou penalty dictat corect de Colţescu. Rapidiştii au pierdut trei puncte imense, par că sînt deja în eşalonul secund şi că ştiu asta, mai grav e că nu-i deranjează prea tare!

200 de meciuri a bifat ieri Colţescu în Liga 1

"Îmi pare pentru foştii mei colegi şi pentru suporterii rapidişti, dar poate e o lecţie pentru noii acţionari pentru că fără bani nu se poate face performanţă! Noi intrăm zi de zi pe teren şi sîntem actorii principali, aşa că ar trebui să fim respectaţi mai mult" (Ionuţ Voicu, fundaş CSMS Iaşi)

"Trebuia să cîştigăm la un scor mai mare dacă ne gîndim la ocaziile avute. Important e că am luat 3 puncte. E o victorie foarte mare pentru moralul jucătorilor. Cînd am venit eu, băieţii erau la pămînt, eu le-am dat încredere" (Nicolo Napoli, antrenor CSMS Iaşi)

"Am început meciul catastrofal, ne-am trezit de-abia în repriza a doua, cînd am jucat bine, ne-a lipsit doar golul. Toată lumea vorbeşte de bani, dar cînd intri pe teren, uiţi de bani, vor veni şi ei uşor-uşor, noi trebuie să strîngem puncte" (Mircea Bornescu, portar Rapid)

"Dacă nu se accidenta Pancu, altul era deznodămîntul partidei! El este antrenorul din teren, motivează foarte mult jucătorii, îi organizează şi aduce şi un plus de valoare. Asta-i situaţia în momentul de faţă" (Marian Rada, antrenor Rapid)

640319-rapid-csms-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

I-au cerut demisia lui Rada
Fanii rapidişti nu mai suportă să-şi vadă favoriţii pierzînd, iar ieri i-au cerut lui Marian Rada să plece de la cîrma echipei. Aceştia i-au solicitat demisia, deşi Rada a fost întotdeauna unul dintre favoriţii galeriei. Jucătorii au fost şi ei apostrofaţi, asta în condiţiile în care atunci cînd fotbaliştii s-au aflat în conflict cu conducerea au beneficiat mereu de sprijinul suporterilor.

A cedat la încălzire
Daniel Pancu ar fi trebuit să fie titular ieri. Veteranul gazdelor s-a aflat în formula de start pe foaia de joc, însă fost nevoit să meargă la vestiar la cîteva minute după ce ieşise la încălzire. Fostul internaţional a acuzat probleme la spate şi a decis să nu rişte. În locul lui, Rada l-a titularizat pe Alexandru Dan, care a provocat penalty-ul de 0-1.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
zecs93
zecs93  •  05 Noiembrie 2014, 16:02
Postat de steaua1986forever pe 05 Noiembrie 2014, 11:51

In sfarsit cineva dintre rapidisti care are curaj sa spuna ceva ce eu am zis aici de mult (desi multi rapidistii ma injurau pentru asta): actualii "suporteri" nu sunt rapidistii adevarati de "pe vremuri" si ca galeria voastra a fost acaparata de niste grupulete (infractionale?) care nu au nicio treaba nici cu rapidul nici cu fanii. Tot respectul pentru rapidistii batrani, zero respect pentru aruncatorii de "lichide" actuali care fac de ras istoria clubului. Din pacate, aceeasi situatie este si la alte cluburi, inclusiv la Steaua.....

corect, un comentariu adevarat....datorita acelor pakistanezi intunecati cluburile au fost aciuate si facand legea, indepartand astfel oamenii civilizati de stadioane, si asta se intampla inclusiv la toate cluburile vorba ta, gen: Rapid,Dinamo,Steaua,Petrolul....M0000ie tziganiiloooor care ati distrus minunatele cluburi ale Romaniei, luati la mureeeee interlopi de papuci ce sunteti !!!

zecs93
zecs93  •  05 Noiembrie 2014, 15:58

Dacă nu se accidenta Pancu, altul era deznodămîntul partidei! El este antrenorul din teren, motivează foarte mult jucătorii, îi organizează şi aduce şi un plus de valoare. Pai bine nea mariane dar cand se va retrage Pancone ce o sa va faceti ??? e pacat ca un club asa de mare sta intr-un singur jucator !!!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  05 Noiembrie 2014, 11:51
Postat de cipet pe 05 Noiembrie 2014, 09:25

din ce-a fost nimic n-a mai ramas, chiar si suporterii, de-a lungul timpului, s-au incolonat dupa diversi corsicani si au contribuit in mare masura la declinul echipei, unde-i TUDORICA sa sune cu goarna lui DESTEPTAREA !!!! speram in vremuri mai bune, dar e greu sa fim ce-am fost si chiar mai mult, daca nici acum, la nivelul foarte scazut al ligii I, nu facem fata e mult de lucru pana se va mai juca fotbal in Giulesti, pacat, mare pacat. HAI RAPIDUL !

In sfarsit cineva dintre rapidisti care are curaj sa spuna ceva ce eu am zis aici de mult (desi multi rapidistii ma injurau pentru asta): actualii "suporteri" nu sunt rapidistii adevarati de "pe vremuri" si ca galeria voastra a fost acaparata de niste grupulete (infractionale?) care nu au nicio treaba nici cu rapidul nici cu fanii. Tot respectul pentru rapidistii batrani, zero respect pentru aruncatorii de "lichide" actuali care fac de ras istoria clubului. Din pacate, aceeasi situatie este si la alte cluburi, inclusiv la Steaua.....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează