FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - HAMBURG 3-0

VIDEO Remember Dinamo - Hamburg 3-0: 35 de ani de la victoria URIAȘĂ a lui Dinamo din Cupa Campionilor Europeni » Interviu cu Ionel Augustin: "Golul meu i-a paralizat pe nemți"

Articol de - Publicat vineri, 19 octombrie 2018 09:00

Dinamo sărbătorește azi 35 de ani de la victoria istorică, 3-0, cu deținătoarea CCE, Hamburg. Ionel Augustin, fostul atacant al lui Dinamo, 63 de ani, vorbește despre victoria cu 3-0 cu deținătoarea de acum 35 de ani a Cupei Campionilor, Hamburg, meci în care a înscris primul gol, deschizându-le ”câinilor” drumul spre semifinalele competiției.

Ionel Augustin, 63 de ani, a îmbrăcat vreme de 11 ani tricoul lui Dinamo, în perioada 1974-1985. Atacantul "câinilor" s-a numărat printre protagoniștii acelui senzațional 3-0 cu Hamburger SV, din ediția 1983-1984 a Cupei Campionilor Europeni. El a deschis scorul în minutul 28 al primei manșe din turul 2, disputate în 19 octombrie 1983, pe stadionul "23 August", actuala Național Arena, în fața a 70.000 de spectatori.

prima pagina din sportul

- Atunci ați furnizat marea surpriză a competiției. Hamburg era deținătoarea trofeului.
- Într-adevăr, am înregistrat o performanță extraordinară, mai ales că i-am și eliminat pe nemți din competiție. Dar să știți că n-a fost un rezultat întâmplător. Aveam experiență, cei care eram atunci la Dinamo jucam de 7-8 ani împreună. Foarte mult ne-au ajutat și amicalele puternice pe care le disputam vara, cu Liverpool sau Cruzeiro. Ne-au dat mare încredere, simțeam că putem juca de la egal la egal cu mai marii acelor vremuri.

- Nu v-a fost teamă de Hamburg?
- Înaintea meciului ne-a fost un pic teamă, doar jucam cu campioana en titre a Europei. Bătuse Juventusul lui Platini în finală. Ne gândeam să nu ne dea multe. Germanii au și început mai bine, noroc cu Țețe Moraru, portarul nostru, că a scos capul lui Schatzschneider.

- Apoi a venit reușita dumneavoastră...
- Da, am înscris din plonjon și acel gol parcă i-a paralizat. Apoi a marcat Mulțescu, cu acel șut de la 35-40 de metri, iar Orac a închis tabela pe final. Cred, totuși, că nemții ne-au tratat și cu superficialitate, nu și-au închipuit că suntem atât de puternici. Oricum, la final, cei de la Hamburg au fost fair-play. Mi-aduc aminte că ne-au felicitat.

- Pe cine ați avut adversar direct?
- Pe Ditmar Jakobs. Jucător de națională, cu gabarit. Dar și eu eram la fel. Cred că nu se aștepta să aibă în mine un adversar cu atâta forță. A avut dueluri aprige cu mine în acea seară, la faza golului m-a luat în brațe și tot n-a reușit să mă oprească.

- Cum a reacționat la final?
- După meci, în drum spre vestiare, Jakobs m-a prins din urmă și m-a bătut pe umăr, de două ori. A fost un gest frumos din partea lui, de respect și de recunoaștere a faptului că fusesem mai buni. În returul de la Hamburg eu n-am jucat, eram suspendat, dar băieții au făcut și acolo un meci mare. Am fost conduși cu 3-0 la un moment dat, s-a terminat însă 2-3 și ne-am calificat. Atunci ne-a oprit doar Liverpool, în semifinale.

Dinamo - Hamburg 3-0

Marcatori: Augustin (28), Mulțescu (62), Orac (79)
Dinamo: Moraru - Rednic, I. Andone, Al. Nicolae, I. Marin - Mulțescu, Dragnea, Custov - Țălnar (67 Movilă), Augustin, Orac
Antrenor: Dumitru Nicolae Nicușor

Hamburg: Stein - Kaltz, Hieronymus, Jacobs, Schroeder (26 Hansen) - Hartwig, Rolff, Groh, Magath - Schatzschneider, Milewski
Antrenor: Ernst Happel
Arbitru: Jan Kieser (Olanda)
Spectatori: 70.000

cpr8425 ionel augustin
Ionel Augustin în 2017

sportu

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
chris_bu67
chris_bu67  •  20 Octombrie 2018, 15:16

@polistul68,bătaie de câmpi tipică!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Octombrie 2018, 12:16
Postat de polistul68 pe 19 Octombrie 2018, 12:06

Cu tot respectul...dar daca si un criminal ca Ion Marin a fost un mare jucator....mai trebuiau pomeniti Alexandru Nicolae si Lica Movila..si aveai toti "profesorii" ucenicilor Lacatus, Alexa, etc, etc....toti sutn genul de jucatori care profitand de numele echipei..si a conducatorilor care le asigurau "spatele", au scos f multi jucatori din fotbal....niste oameni duri, fara pic de constiinta, care s-au impus doar prin duritate.

Dă-mi un nume de jucător scos din fotbal de Ion Marin. Da, fundașii erau duri pe vremea aia, dar asta-i altceva.

polistul68
polistul68  •  19 Octombrie 2018, 12:06
Postat de alb_rosu_in_vn pe 19 Octombrie 2018, 11:51

Un meci memorabil! Traim din amintiri, caci astazi nu mai insemnam nimic in fotbalul mare. Cred ca Augustin este tipul reprezentativ pentru ceea ce insemna spiritul dinamovist. Jucatorii de astazi ar trebui sa ia exemplu de la el si de la alti fosti mari fotbalisti dinamovisti (Ion Marin, Rednic, Andone, Orac, dar si de la cei din generatia un pic mai tanara- Lupescu, Mateut, Raducioiu si altii care se luptau de la egal la egal cu mari echipe europene. Laudabila initiativa jurnalistica de a rememora astfel de evenimente. Poate invata si generatia de azi cate ceva....

Cu tot respectul...dar daca si un criminal ca Ion Marin a fost un mare jucator....mai trebuiau pomeniti Alexandru Nicolae si Lica Movila..si aveai toti "profesorii" ucenicilor Lacatus, Alexa, etc, etc....toti sutn genul de jucatori care profitand de numele echipei..si a conducatorilor care le asigurau "spatele", au scos f multi jucatori din fotbal....niste oameni duri, fara pic de constiinta, care s-au impus doar prin duritate.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează