FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

VIDEO Robert Ion, fotbalistul atipic! A terminat un liceu de top și s-a înscris la facultate: „E ciudat, dar îmi place matematica” + „Sper să fac pasul spre FCSB”

Articol de - Publicat duminica, 22 decembrie 2019 12:01

„Un fotbalist atipic”, așa se descrie Robert Ion. Mijlocașul ofensiv de 19 ani împrumutat de FCSB la Academica Clinceni e pasionat de matematică, a terminat un liceu de top din București și merge la facultate. 

- Robert, cum a fost 2019 pentru tine?
- Sunt foarte fericit de ceea ce am realizat. Joc constant în Liga 1 și cred că la vârsta mea asta e cel mai important.

- Ai fost unul dintre oamenii decisivi pentru Clinceni în Liga 2, cred că te-ai fi așteptat să fii păstrat de FCSB.
- Nu sunt dezamăgit că n-am rămas. Repet, e bine că aici joc. Dacă așa au decis, cred că e mai bine pentru mine. Voi reveni la anul și sper să-mi fac și eu loc în prima echipă a FCSB-ului.

- Dar ai vorbit cu cei de acolo?
- Și acum o lună. Mi-au zis să mă pregătesc foarte bine, să joc în continuare pentru că la anul mă voi întoarce.
- Cum te-ai descrie?

- Sunt un fotbalist serios. Am și eu scăpările mele, dar de fiecare dată când sunt pe teren dau totul, îmi ajut echipa cât pot de mult. Tehnica și viziunea ar fi principalele calități, iar la defecte aș trece faza defensivă. Cred că mai am de lucrat.
- Urmărești un fotbalist anume?
 

- E clar că de la Lionel Messi avem toți ce învăța. E un fenomen. Însă mie îmi place și Thiago Alcantara. Are o tehnică foarte bună.
- Robert ai terminat un liceu de top din București. Mai rar printre fotbaliști...
 

- Am fost la "Mihai Viteazul", unul dintre cele mai bune licee din Capitală
- Asta a fost convenția pe care am avut-o cu părinții mei. Dacă merg bine cu școala, pot continua cu fotbalul. Acum am ajuns într-un punct în care și-au dat seama și ei că pot face ceva în fotbal și au făcut un compromis, mă lasă mai lejer cu școala.

- Te descurcai bine la școală?
- Eram un elev foarte bun. Dar când am făcut pasul la Liga a doua n-am mai putut ține ritmul. Am luat totuși o notă bună la BAC. Aveam cam media 9 anual. Iar la BAC am luat 8,85.
 

- Ce materii preferai?
- Poate suna ciudat pentru un fotbalist, dar mi-a plăcut mult matematica. De când eram mic. A fost ca un hobby pentru mine.

- Facultate?
- Da, sunt la ASE, partea de management. Doar că o fac la distanță. Programul nu-mi permite să o fac la zi. Mă axez pe fotbal, dar niciodată nu se știe unde te duce viața. O accidentare sau altceva. O diplomă acolo nu strică niciodată.
 

- Ți-ar fi greu să lucrezi cu Gigi Becali?
- Sunt obișnuit și cu criticile. Nu mi se urcă la cap nici când sunt lăudat. Domnul Becali este patronul echipei, e normal să spună ce dorește.

- Tinerii au probleme atunci când sunt criticați, tu cum ai gestiona problemele?
- Deși sunt tânăr, am un caracter puternic. Nu ajung criticile la mine. Caut să iau ce-i mai bun din ele, restul las să treacă pe lângă mine.

- Ne imaginăm un scenariu. Bateți Dinamo, dai două goluri, ești eroul echipei. Etapa următoare pierdeți la Chiajna, iar tu joci slab. Patronul te critică la TV, ce faci?
- Nu stau să plec urechea la televizor. Nu voi asculta. Îmi văd de treaba mea. Caut să-mi dau seama de greșelile făcute și să repet ce-am făcut bine cu Dinamo din scenariul ăsta ipotetic.

- Unde te vezi în doi ani. Apoi în 5 și 10.
- Sper să fac pasul la FCSB, iar apoi, dacă se poate, să plec afară. Peste 5 ani sper să fiu deja în străinătate, consacrat. Undeva în Spania, în LaLiga. Iar peste 10 sper să fac față tot în străinătate. Bineînțeles și la echipa națională. Pentru că ăsta e visul oricărui fotbalist.

„Clauza de 50 de milioane de euro cred că e doar de fațadă. Cred că în cazul unei oferte bune, pot pleca oricând de la FCSB" 
Robert Ion

250.000 de euroe cota tânărului Robert Ion pe transfermarkt

ROBERT ION ALTFEL

- Ce alte pasiuni ai?
- Filmele! Îmi plac mult. Plimbările cu mașina, pentru că îmi place să conduc și bineînțeles să ascult muzică, alături de prieteni.

- Ești capricios?
- Da, sunt. Cred că sunt mai ciudat.

- Cea mai penibilă scuză ca să scapi de școală?
- Eram încă la FCSB și am spus că plec pentru că ratez autobuzul care mă duce în bază. De fapt, eu n-am prins niciodată acel autobuz. Dar mereu foloseam scuza asta.

- Cea mai proastă notă primită?
- Am luat un 2. La un test am încercat să copiez. La Chimie se întâmpla. N-a vrut să-mi dea 1, mi-a pus 2.
 

- Care e cel mai scump lucru cumpărat?
- Momentan nu am lucruri foarte scumpe. Investesc în haine. În ianuarie vreau să-mi iau o mașină din prima de promovare. Pe haine și ieșiri în oraș cheltuiesc cei mai mulți bani. Trebuie să mai răresc asta.

- Cea mai mare bucurie a fost?
- Când am promovat. Atunci a fost și momentul în care nu am mai putut dormi. 2-3 zile a fost greu. De bucurie bineînțeles.

- Cea mai amuzantă întâmplare din viața ta?
- Am un câine și acum ceva vreme am crezut că a plecat de acasă vreo două zile. Ne-am speriat toți, iar el era în cușca lui din curte. Stătea de 2 zile acolo.

Citește și:

Academica Clinceni a plătit prima de promovare în Liga 1

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: ȘOC! Zelenski schimbă SOARTA războiului din Ucraina! Putin va înnebuni de nervi, e HALUCINANT!


Comentarii (3)
calicon
calicon  •  22 Decembrie 2019, 23:45
Postat de gicahaiosul pe 22 Decembrie 2019, 14:53

Vrea la fc5beaua!!??...Vai de matematica lui, atunci....

tu nici tabla înmulțirii nu o sti!

928854273813332
Ion Elisei  •  22 Decembrie 2019, 16:45

BRAVO ROBERT , NU TE UITA LA CARCOTASII TANTALAI SI FARA SCOALA !

gicahaiosul
gicahaiosul  •  22 Decembrie 2019, 14:53

Vrea la fc5beaua!!??...Vai de matematica lui, atunci....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează