FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - CFR CLUJ 1-0

VIDEO S-a spart gheața » Petrolul a reușit prima victorie după 11 meciuri, 1-0 cu CFR Cluj

Pe un teren impracticabil, CFR a pierdut primul meci după 4 etape fără înfrîngere
Pe un teren impracticabil, CFR a pierdut primul meci după 4 etape fără înfrîngere

Articol de - Publicat sambata, 28 noiembrie 2015 00:00

Pe o vreme urîtă și un gazon prost, Petrolul a cîștigat după 11 jocuri fără succes în Liga 1 și primul succes sub comanda lui "Lippi".

Mihai Stoichiță nu gustase pînă aseară succesul ca lider al "lupilor". Misiunea Petrolului nu era una ușoară, CFR-ul fiind o formație capabilă să pună multe probleme. Oaspeții și-au arătat forța după doar două minute, dar Lopez a reluat peste poartă cu o execuție acrobatică.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Acțiunea clujenilor i-a enervat pe ploieșteni. Elevii lui Stoichiță s-a aruncat în ofensivă, dar Varga (5) și Moussa (6) n-au nimerit poarta. La poarta cealaltă, Petrucci l-a încălzit pe Pecanha cu un șut la firul ierbii, dar fără probleme pentru brazilian.

"Lupii" au reușit să deschidă scorul în minutul 15, cînd Moussa a făcut ce-a vrut cu Coelho și cu Goian și i-a pasat lui Zoubir în centru, care l-a învins pe Marc. După 15 minute, Dican a pierdut și portarul, accidentat, o problemă prea mică față de jocul elevilor săi.

Partea a doua n-a adus nimic nou în tabăra clujenilor, aceștia arătînd de parcă ar fi jucat ambele reprize cu vîntul în față. Varga putea dubla avantajul gazdelor, dar l-a luat la țintă pe Vîtcă (55). CFR-ul a avut o trăsărire de orgoliu, dar nici Nouvier n-a fost inspirat (59).

Partida s-a stins o dată cu trecerea timpului. Petroliștii au știut să rupă jocul, clujenii n-au știut cum să desfacă apărarea organizată a gazdelor și nimic nu s-a mai schimbat pînă la final.

Așadar, prahovenii au cîștigat, prima victorie cu Stoichiță pe bancă și un succes la ultimul meci pe "Ilie Oană". Cortina a căzut, dar Petrolul a părăsit scena cu capul sus. Urmează un pelerinaj la Chiajna, Brașov sau, după ultimele zvonuri, în Giulești.

Două penaltyuri refuzate

În minutul 18, arbitrul Cătălin Popa nu a dictat lovitură de pedeapsă după ce Tiago Lopes a blocat cu mîna centrarea lui Nepomuceno. Arbitrul din Pitești a greșit și la poarta cealaltă în minutul 34.

Faugh-Porret a intrat prin alunecare cu întîrziere și l-a secerat pe Beleck în careu, imediat după ce acesta centrase. Ca și la hențul lui Lopes, arbitrul a lăsat jocul să continue, deși trebuia să fluiere penalty la ambele faze.

"A fost un meci de luptă și noi l-am pierdut. Nu știu dacă rezultatul reflectă realitatea din teren. Cred că am fi putut să obținem măcar un punct, chiar dacă Petrolul a muncit mult pentru această victorie"
Lucian Goian, fundaș CFR

"Mă bucur că am revenit în Liga 1 și am făcut-o cu noroc pentru Petrolul, chiar dacă nu am avut o contribuție prea mare la această victorie. Sînt trei puncte mari, importante pentru moralul nostru. Nu știu unde vom juca următoarele meciuri de acasă"
Cristi Pulhac, fundaș Petrolul

"Petrolul nu merită să fie atît de jos în clasament, e o echipă puternică a campionatului. E greu să muncești pe teren și să ți se ia punctele pe la comisii. Ca jucător, sigur ești afectat de acest lucru"
Dan Matei, antrenor CFR

petrolul cfr 1 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează