FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Strămoșul lui „A1 Gigi Becali" :) » Cum i-a ordonat un cap al Cooperativei o schimbare antrenorului Hizo: „Păi dacă era slab…”

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2019 15:01

Invitat la GSP Live, Romeo Pașcu (75 de ani) - fostul președinte de la FC Brașov și Astra în anii de glorie ai Cooperativei - a fost întrebat în direct dacă s-a băgat vreodată peste un antrenor. 

VEZI AICI MOMENTELE DIN EMISIUNEA GSP LIVE

 

Pașcu a acceptat să povestească, inițial fără a da niciun nume.

  • Reporter: V-ați băgat peste vreun antrenor vreodată să-i faceți schimbările?
  • Pașcu: Cum să nu! Bineînțeles că da. Dacă antrenorul era slab… La un meci, nu spun care, era 0-0, 0-0, aveam un jucător deosebit pe bancă. Fost la Dinamo, adus din străinătate, român. Nu-i dau numele nici lui, nici antrenorului. Aveam lovitură liberă de la 16 metri, ăsta (jucătorul) era profesor universitar de la 16 metri.

Îi spun antrenorului: “Bagă-l, mă, pe ăsta!”. El: “Mă, nea Romică, ăsta a venit alaltăieri la echipă”. Zic: “Bagă-l, mă, pe ăsta! Te rog frumos! Ăsta îți dă gol”. El: “Bine, domnule, îl bag dacă zici tu!”.

Să nu-mi ajute Dumnezeu, l-a băgat și ăla cu jambierele lăsate dă gol. I-o pune în vinclu lui Prunea, hai că vă spun și meciul. Era cu Dinamo, minutul 88 sau 89”.

Gazeta a verificat arhiva și a identificat meciul. Este vorba despre un FC Brașov - Dinamo 2-1, jucat în decembrie 1996. Este singura partidă câștigată de Brașov în fața lui Dinamo printr-un gol marcat din lovitură liberă.

Autorul este Constantin Marcu. Mijlocașul a înscris în minutul 80, imediat după ce a fost introdus pe teren. Fost jucător la Victoria și Flacăra Moreni înainte de Revoluție, Marcu a jucat la Dinamo în sezonul 1990-1991. Plecat în Israel un an mai târziu, s-a întors la Brașov în 1996.

fc brasov dinamo 2 1

“Antrenorul slab” de la FC Brașov, nenumit de Pașcu în emisiune, este Viorel Hizo.

Pe 19 februarie 2019, în direct la GSP Live, Hizo fusese întrebat despre implicarea conducătorilor în deciziile tactice ale antrenorilor.

Eu nu am avut asemenea discuții cu conducătorii. Știu cum sunt și am știut să fiu un manager bun în privința asta. Nu am așteptat să vină la mine, m-am dus și le-am spus cum am gândit jocul când erau fluctuații în privința formei jucătorilor.

Argumentele mele i-au determinat că am dreptate. Și cu Gigi Becali cred că există căi de comunicare”.

Hizo a spus că, în cazul implicării conducătorilor, un “bun manager face ce am făcut cu la Vaslui, am plecat”.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează