FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CSU CRAIOVA 1-2

VIDEO Şumudică, nici nu ştii cât de mic începi să fii! Astra a a pierdut iar şi a ajuns la 5 meciuri consecutive fără victorie: 1-2 cu Craiova

Nuno Rocha a marcat ieri al 19-lea său gol în Liga 1, în cele 71 de meciuri jucate pentru CSU Craiova
Nuno Rocha a marcat ieri al 19-lea său gol în Liga 1, în cele 71 de meciuri jucate pentru CSU Craiova

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 august 2016 00:00

Astra a a pierdut şi ieri şi a ajuns la 5 meciuri consecutive fără victorie, iar antrenorul interzis şi-a dinamitat postul.

Să joci fotbal în sudul României într-o zi în care e cod galben de căldură pare supliciul perfect. Ieri, la Giurgiu, Astra şi Craiova au mai avut un adversar, în afara căldurii sufocante: terenul, care s-a stricat într-un ritm accelerat în ultima vreme. De vină e o ciupercă ucigaşă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Fotbal de calitate se poate juca însă în orice condiţii. Şi meciul a început cu nerv. Daniel Niculae (3) şi apoi Kay, cu capul (4), au irosit primele situaţii de poartă.

Doi atacanţi, două goluri

Stilul Mulţescu se vede cu ochiul liber în jocul Craiovei. Echipa e preocupată să evolueze ofensiv, să creeze faze periculoase. Aşa s-a întâmplat şi în minutul 17. Vătăjelu a pasat pe culoar pentru Nuno Rocha, care a profitat de viteza sa, i-a luat "faţa" lentului Fabricio şi l-a executat pe Lung junior cu un exterior de mare fineţe.

Şumudică oftează în loja sa rece, "plină" de aer condiţionat. Astra are însă suflu să revină. O face tot pe o fază frumos gândită şi finalizată. De Amorim şi-a demonstrat calităţile deosebite în duelurile unu contra unu, a centrat perfect de pe stânga, lui Vătăjelu i-a fost lene să mai strângă marcajul la Niculae, iar fostul atacant al Rapidului a trimis cu capul în poartă (29).

Popov, assist din greşeală

Meciul e bun, păcat că în tribune nu sunt nici măcar 1.000 de spectatori. Craiova dă lovitura primei reprize chiar la ultima fază. Zlatinski a centrat, Popov a ratat lovitura cu capul, dar a ieşit un assist perfect pentru Măzărache, care de la 2 metri de poartă nici dacă ar fi vrut să rateze nu ar fi reuşit. Gol, 1-2!

După pauză, Astra a ieşit parcă mai motivată. Dar realizările şi jocul colectiv au lăsat de dorit. Tot oaspeţii puteau marca, dar Măzărache a ajuns târziu la întâlnirea cu o minge pe care scria gol (50), după care şutul lui Băluţă a fost parat de Lung jr. (56).

Meciul se putea închide la jumătatea reprizei secunde, dacă Măzărache nu şi-ar fi bătut joc de un contraatac al oltenilor şi mai ales de pasa senzaţională a lui Nuno Rocha (68).

Finalul a fost chiar cu garda jos. Din partea gazdelor, care au rămas fără energie şi fără soluţii cu fiecare minut care a trecut. În schimb, Craiova a continuat să amâne să-şi ghilotineze adversara. Nuno Rocha a făcut o cursă "a la Usain Bolt" pe partea stângă, a rămas singur cu Lung, dar "scăriţa" nu i-a ieşit (78).

În ciuda ocaziilor imense ratate, tot Craiova a câştigat. O porţie savuroasă de răzbunare pentru Mulţescu la adresa unui club care nu l-a respectat suficient. Şi care, probabil, se pregăteşte acum să se despartă și de Șumudică, tot mai ghemuit și mai mic în spatele geamurilor lojei unde, practic, s-a autoexilat din cauza patimii pariurilor.

Rezultatele Astrei de când Şumudică a fost interzis

  • Astra - Dinamo 1-4
  • Astra - Copenhaga 1-1
  • Pandurii - Astra 0-0
  • Copenhaga - Astra 3-0
  • Astra - CSU Craiova 1-2

Ultima criză l-a adus pe Şumi

Cele 5 meciuri consecutive fără succes reprezintă o premieră pentru Astra sub conducerea lui Şumudică. Ultima astfel de serie negativă s-a petrecut fix înainte ca Şumi să fie instalat în primăvara anului trecut. Atunci, Dorinel Munteanu a legat, la fel, 5 rezultate fără nicio victorie, a fost dat afară, fiind instalat cel care şi acum e "principal" la gruparea giurgiuveană.

CIFRELE MECIULUI

52%  Posesie 48%
5 Şuturi pe poartă 5
10 Şuturi la poartă 11
6 Cornere 4

4puncte avea Astra în campionatul trecut după primele 3 etape, acum are unul singur

Ivan s-a rupt singur

Tânărul atacant al Craiovei a avut şi ieri o prestaţie modestă. A irosit toate baloanele pe care le-a jucat în primele 25 de minute, după care a acuzat probleme la genunchi în timp ce alerga. S-a prăbuşit, a solicitat intervenţia staff-ului medical şi după câteva minute a fost înlocuit.

Mulţescu a inovat: l-a introdus pe puştiul Ştefan Vlădoiu, l-a pus să joace fundaş dreapta, iar pe Popov l-a trecut mijlocaş central. Dacă primul diagnostic pentru Ivan, entorsă la genunchi, va fi confirmat şi de examenul RMN, atunci va absenta minimum 3 săptămâni şi va pierde orice şansă de a fi în lotul lui Daum pentru meciul cu Muntenegru, din 4 septembrie.

"E o seară perfectă pentru mine. Am dat gol, am bătut campioana pe terenul ei, e super! Oricum, Astra nu mai arată ca în sezonul trecut fără Găman şi, mai ales, fără Alibec"
Simon Măzărache, atacant CSU Craiova

"Filosofia mea e să joc ofensiv şi cred că s-a văzut acest lucru în toate cele 3 meciuri ale noastre. Astăzi am bătut campioana en titre şi nu e deloc puţin ceea ce am reuşit"
Gheorghe Mulţescu, antrenor CSU Craiova

 astra csu craiova 1 2

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
aius
aius  •  13 August 2016, 21:28

Nu e prea ,fair-play titlul vostru!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  07 August 2016, 11:21

Ne asteapta un meci usor cu Iasu pe care trebuie sa l castigam la scor...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  07 August 2016, 11:20

In atac ...ratam mult ...acest lucru n o sa l remediem niciodata ...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează