FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Superdocumentar cu noul transfer al FCSB! De ce a refuzat o finalistă a Europa League: "Mi-a zis să nu semnez"

Articol de - Publicat duminica, 06 ianuarie 2019 13:46

Florentin Matei, primul transfer al anului la FCSB, a prins cea mai bună perioadă a carierei în campionatul Ucrainei, la Volin Luțk, iar reporterii din țara vecină au realizat un material amplu cu mijlocașul chiar înainte să plece în Croația

Astfel, în documentarul din care GSP.ro vă traduce cele mai importante pasaje, Matei vorbește despre Steaua, Cesena, exoticul antrenor-patron Kvarțiani, prietenia cu Eric Bicfalvi și o ofertă refuzată de la o fostă finalistă a Europa League.

"Încă din copilărie, jurnaliștii români l-au alintat pe Florentin Matei <Messi>", își începe materialul ziaristul canalului ucrainean 2+2, Serhii Peicev. 

Apoi, acesta îl lasă pe român să își descrie ascensiunea. 

... despre copilărie: "Tata m-a descoperit la 6 ani. El mi-a fost primul antrenor. Nu e profesionist, dar iubește fotbalul. Timp de 3 ani el m-a învățat totul, nu doar jocul individual. Mi-am dat seama că, dacă nu era el, eu nu ajungeam fotbalist"

... despre fente: "Am inventat multe încă din perioada junioratului. Însă antrenorul Kvarțiani, de la Luțk, mi-a zis că le pot folosi doar de la 3-0 în sus. Dacă scorul e 0-0, mai bine uit de ele :)"

... perioada Steaua: "La început, antrenorii de la copii spuneau despre mine că joc dumnezeiește. Apoi, când am ajuns la prima echipă, n-am prins decât 2 meciuri. Antrenorul nu le dădea șanse celor tineri, așa că am ales să plec în Italia, la Cesena"

... despre Mutu și Cesena: "Mutu era prietenul meu, ne înțelegeam extraordinar. Dar Italia nu era pentru mine. Erau mult prea chitiți pe tactică. Pe partea fizică, aproape deloc. Aproape că nu aleargă. Fiecare cu ce poziție trebuie să ocupe, mie fotbalul ăsta nu îmi place"

 ... despre metodele antrenorului Kvarțiani: "Prima dată m-am speriat. Jucam împotriva echipei secunde, ei jucau 14, noi doar 10, după minutul 20 eram terminați. Plus că urla în timpul meciurilor, credeam că ne ia la bătaie. Îmi ziceau colegii să mă calmez, că așa e mereu.

Apoi s-a obișnuit cu mine. A schimbat jocul pe care nu-l înțelegeam, cu mingi lungi, și a început să aducă fotbaliști mai mici, tehnici. Lua o foaie și-mi desena: uite, așa trebuie să driblezi, așa, așa, după care dai gol"

... despre timpul liber: "Kvarțiani ne zicea să nu ne uităm la femei la televizor, să mai vedem și noi un film cu Chuck Norris, Van Damme"

 ... despre Bicfalvi: "După ce a plecat în China am început să bat loviturile libere. El avea contract bun acolo, ținem legătura, îmi tot trimite fotografii. M-a chemat și pe mine acolo, dar asta nu e pentru mine. Sunt încă tânăr și trebuie să mă gândesc la fotbal înainte"

... despre transferul la o finalistă Europa League: "În vara lui 2015 m-a vrut Dnipro. Oferta era tentantă, dar acolo erau o grămadă de probleme. Am vorbit cu Babatunde (n.r. fost coleg cu el la Volin) și mi-a zis că e nemulțumit, că o să se întoarcă la Luțk. Și am refuzat"

Dnipro tocmai jucase, în mai 2015, finala Europa League, pe care o pierduse în fața celor de la Sevilla, scor 2-3. 

În final, ucrainenii l-au pus pe Florentin Matei să nimerească vinclul la colțul scurt, colțul lung și să marcheze cu un șut sub bară. Vezi mai jos dacă a reușit!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
albalbastru72
albalbastru72  •  06 Ianuarie 2019, 21:04

De ce Craitoiule e ,,superdocumentar''?Si de ce folositi semnul exclamarii intr-o propozitie titlu care nu cere asta?E cumva acest Matei vreun cistigator de premiu Nobel ori a scris vreo carte,ori a pictat vreun tablou?Ziarici de nimic...

103218647204174
Robokup Doru  •  06 Ianuarie 2019, 19:28

un transfer foarte bun

mioriticul
mioriticul  •  06 Ianuarie 2019, 18:46
Postat de alexandru.popescu pe 06 Ianuarie 2019, 14:54

Rinimea (adică adunătura de prostălăi minamoviști) moare de ciudă citind asemenea articole.

Citez: îl lasă pe român să își descrie ascensiunea: [perioada Steaua:] n-am prins decât 2 meciuri ... [Cesena:] Italia nu era pentru mine... [China:] asta nu e pentru mine... [Dnipro:] acolo erau o grămadă de probleme ...[despre antrenamente:] după minutul 20 eram terminați ...[despre timpul liber: ] "Kvarțiani ne zicea să nu ne uităm la femei la televizor, să mai vedem și noi un film cu Chuck Norris, Van Damme“ — deci dupa ce s-a opus tuturor „ispitelor“ pe plan sportiv si a vizionat filme cu Van Damme a devenit un razboinic care nici ca nu se potriveste altundeva decit la echipa jijista.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează