FOTBAL  »  Superliga  »  ASA - PETROLUL 1-0

VIDEO Şutul vieţii! » Claudiu Voiculeț a inventat un gol magnific de la 20 de metri și menține ASA în pole-position, 1-0

Voiculeț exultă după spergolul marcat cu Petrolul
Voiculeț exultă după spergolul marcat cu Petrolul

Articol de - Publicat duminica, 17 mai 2015 00:00

Voiculeţ a decis cu o execuţie flamboaiantă soarta meciului de aseară, iar Mureşul rămîne favorită la cîştigarea Ligii 1cu 180 de minute înainte de final.

O dată-n viaţă! Acum ori niciodată! Ţi se taie respiraţia doar gîndindu-te la ceea ce poţi obţine. Ceva la care nu visai, la care nu orice om poate ajunge. Un moment de glorie care să te înscrie în istorie. Să atingi cerul, cum se spune.

VIDEO:  Vezi AICI fazele meciului!

Sînt sentimentele pe care le trăiesc mulţi dintre elevii lui Ciobi, în ultimele săptămîni. Doar că lupta de gherilă dusă cu Steaua, de ceva vreme, ceasul care ticăie ori prea repede, ori prea greu erodează şi cei mai tari nervi.

Sub asediul timpului

Meciul de pe Trans-Sil a început de la 3-2 pentru Steaua şi două puncte pe care Mureşul să le recupereze. Cum nu se mai dau două puncte la victorie de pe vremea cînd taţii nostri erau flăcăi, ASA trebuia să învingă ca să rămînă tot favorita numărul 1 la titlu. Dar eşecul din ultimul minut de la Mediaş, de duminica trecută, a brăzdat urme adînci în mintea şi picioarele mureşenilor.

Se simte în pase, în atacuri, în febrilitatea cu care caută să inventeze un gol salvator. Cerul nu e uşor de atins. Chiar dacă Voiculeţ a deschis bine pentru Goga (2), iar ultimul a încercat să-l păcălească pe Pecanha.

Prima repriză a părut un duel între elevii lui Ciobi şi portarul brazilian. Voiculeţ, Goga, Sepsi, Hora au încercat să-l surprindă din felurite poziţii, dar Sfîntul Peterson este cel mai în formă goalkeeper, pe cifre, al Ligii 1.

Golul ce plutea în aer

Trei minute, 36, 37, 38. Trei atacuri, trei reluări ale petroliştilor doctului Sinescu. După ce i-au făcut referat la Ligă că a întrecut gluma cu "Vassaras" şi Manolov, ardelenii au tremurat la două şuturi ale lui Kronaveter, iar arena a amuţit la "capul", din ultrapericulos transformat în sec, al lui N'Koyi.

"Campionii, campionii". Glasurile oamenilor din tribună au turnat plumb în picioarele lui Hora (51), care a raşchetat mingea şutului-centrare al lui Feussi, din faţa porţii goale şi părăsite!

Pecanha (56) a continuat meciul lui, a blocat strălucitor reluarea lui Axente. N'Doye a fost primit pe teren cu uralele speranţei. Goga (61) l-a învins pe goal-keeper, dar mingea s-a dus pe lîngă plasă.

De-abia intrat, Bumba (70) a ratat şi el. Timpul trecea, implacabil, iar petroliştii erau strigaţi "bă, steliştilor!". Astafei (78 şi 83) s-a gîndit că e mureşean şi a mîncat o pîine aici. Fără vreo miză palpabilă, "lupii negrii" au devenit mieluşei.

Voiculeţ (86) a prins şutul vieţii, a şutat de la Braşov, iar Pecanha a trebuit să se recunoască învins. Hit-ul serii, poate al verii, "Campionii, campionii", la Tîrgu Mureş a fost cîntat îndelung după aceea.

Trei titulari pe margine

Dacă NDoye este de-abia revenit după o accidentare ce l-a scos din cărţile etapei trecute, de la Mediaş (0-1), Gorobsov şi Bumba au început aseară ca rezerve. Amîndoi au fost în primul "11" cu Gaz Metan, însă Ciobotariu a preferat să-i ia în calcul pentru partea secundă.

Nemţi şi maghiari la meci

Ascensiunea lui ASA a stîrnit interesul jurnaliştilor din Europa, iar povestea mureşenilor a circulat deja în media şi de peste Ocean. Iar la partida de ieri s-au acreditat ziarişti nemţi şi unguri, care au dorit să vadă şi să comenteze partida.

Bejan, absent la Giurgiu

Ciobotariu va fi lipsit de aportul unui titular în penultima etapă, la Giurgiu. Stoperul Florin Bejan a primit ieri al 4-lea cartonaş galben al sezonului, va fi suspendat. În locul său ar putea juca Gonzalez Lopez din primul minut.

"Acest gol va deveni cel mai important al carierei mele doar dacă vom lua titlul. Petrolul nu pierduse nici un meci în deplasare în tot campionatul, știam că ne va fi greu. Cînd am tras la poartă, am sperat să fie gol, altfel nu șutam"
Claudiu Voiculeț, mijlocaș ASA

"Am crezut în această victorie pînă la final. Am făcut un joc bun, ne-am creat multe ocazii. Sîntem foarte motivați să cîștigăm campionatului. Avem un avans de un punct și vom ține de el"
Liviu Ciobotariu, antrenor ASA

"A fost un meci foarte greu, ne așteptam să fie așa. E frumos să fii pe primul loc, e mai ușor pentru că lumea vine să ne susțină la meciurile de acasă. Ne așteaptă un meci foarte dificil la Giurgiu"
Claudiu Bumba, mijlocaș ASA

"Dacă ASA va juca la fel la Giurgiu, va avea șanse mici să cîștige acolo. Trebuie să joace cel mai bun fotbal al lor, altfel nu vor putea să o bată pe Astra"
Dinu Gheorghe, președinte Dinamo

"Petrolul a făcut cinste campionatului, ne-a dat o replică puternică. Am cîștigat datorită unei execuții de geniu a lui Voiculeț, așa că distracția continuă. Presiunea e benefică atunci cînd e gestionată cum trebuie. Putem fi campioni"
Narcis Răducan, președinte ASA

asa petrolul 1 0

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  17 Mai 2015, 21:43

petrolul a facut un blat vizibil si de pe luna

1416153985372847
Filip Bodea  •  17 Mai 2015, 12:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  17 Mai 2015, 12:40

la petrolul, lui astafei 0(zero) ! pt. ca asta a fost contributia sa. a fost al 12lea jucator la asa. nkoi un doi. singurul nedereptatit a fost alcenat, care merita un 6, comparand cu notele date altor jucatori. astafei nici nu trebuia bagat in teren. coman, mares, tchite au stat pe banca.... pai !? afara cu tradatoru' !! sa'l ia acasa, narcis. :)

Vezi toate comentariile (11)
Comentează