FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO „Ți-ai amenințat jucătorii cu denunțul la DNA?“ » Edi Iordănescu, pus în dificultate în direct: „Le-am zis că suntem monitorizați” + Mărturie savuroasă: cum inventează scandaluri în vestiar

Articol de - Publicat joi, 23 iulie 2020 13:07 / Actualizat joi, 23 iulie 2020 16:19

Invitat la GSP Live, Edward Iordănescu (42 de ani) a recunoscut că a avut momente la Gaz Metan când și-a amenințat jucătorii cu procurorii DNA pentru a nu se da la o parte în mai multe meciuri din Liga 1, printre care victoriile cu Hermannstadt (4-1) și Dunărea Călărași (1-0) din sezonul trecut.  

În direct, Iordănescu a fost întrebat despre un episod ajuns la urechile jurnaliștilor în urma unei scurgeri de informații din vestiarul lui Gaz Metan: la două meciuri din sezonul trecut, antrenorul și-a amenințat jucătorii cu un denunț la DNA în cazul în care se dau la o parte. Vizați ar fi fost în special jucătorii controversatului om de fotbal din Republica Moldova, Octavian Moraru, fiul fostului finanțator de la Rapid.  

Moderator: Cum au fost episoadele petrecute la două meciuri când la pauză ți-ai amenințat jucătorii că vei chema procurorii DNA? 
Iordănescu: Îți spun sincer că astea sunt….ăăăă…pleacă de la un sâmbure de adevăr, dar sunt niște exagerări. Au fost cazuri în care au fost foarte multe speculații în jurul unor partide la care poate că miza noastră nu era atât de importantă ca a adversarului. Îți spun sincer, cred că fotbalul s-a curățat semnificativ față de trecut. Nu bag mâna în foc că totul este alb, dar compar cu perioade mult mai negre.  

Dar au fost momente în care simțeam nu neapărat că adversarul poate să vină - hai să vorbim fără perdea - și să ne umble la jucători, nu vorbesc de beneficii materiale, dar puteau fi influențați jucătorii noștri prin intermediari. În sensul: “Ce treabă mai aveți voi cu meciul ăsta, că voi nu mai aveți obiectiv… Pentru voi nu e important meciul ăsta. Poate la anul e important și veniți aici să vă bucurați de performanță”. Se mai practică chestii de genul ăsta. Și eu încerc să-mi iau informații, și eu fac jocuri de genul ăsta, dar nu depășind o anumită limită. 

Câteodată, le-am spus că e foarte multă atenție pe jocul nostru și suntem monitorizați. Am făcut-o ca să-mi țin jucătorii motivați, conectați și departe de orice fel de capcană în care ar fi putut să cadă” 

- Și a avut efect treaba asta? 
- Dacă am avut rezultate înseamnă că a avut. 

- La meciurile cu Hermannstadt și Călărași s-a întâmplat asta… 
- (Râde) Îmi ceri prea multe. N-au fost doar la meciurile astea! Vorbim de primele mele șase luni în care am avut meciuri cu echipe angrenate în partea de jos a clasamentului.

- E interesant pentru că în primele șase luni era și Octavian Moraru în club, iar informația era că amenințările erau la adresa jucătorilor lui Moraru… 
- Erau la adresa unor jucători aflați la final de contract și care puteau să-și găsească un contract în alte părți. Sunt unii care chiar au făcut apoi trecerea de la Gaz Metan la Hermannstadt (n.r. - Yazalde, Bușu și Caiado l-au urmat pe Moraru la Hermannstadt), dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că am bătut-o pe Hermannstadt și nu poate nimeni să ne acuze. 

Iordănescu: "Am fabricat scandaluri"

VIDEO „Ți-ai amenințat jucătorii cu denunțul la DNA?“ » Edi Iordănescu, pus în dificultate în direct: „Le-am zis că suntem monitorizați” + Mărturie savuroasă: cum inventează scandaluri în vestiar

 Edward Iordănescu a vorbit apoi despre rolul de actor pe care a trebuit uneori să-l joace pe banca echipelor la care a antrenat: 

“Am fabricat scandaluri. Îl chemam pe secund înainte de meci și îi spuneam că mi se pare că echipa nu mai este conectată, nu mai e motivată, că nu mai răspunde la antrenamente, că a intrat într-o zonă de confort, de automulțumire. Îi spuneam secundului: “Azi, la antrenament, faci o greșeală, pui un con mai strâmb, un maieu aiurea și eu vin și fac treaba asta (n.r. - scandal)”. Și atunci toată lumea se trezește. 

 La Pandurii puneam meciuri amicale înainte de partide grele. Știam că nu se conectează la amicale și reușeam să găsesc motive de scandal, să pun o presiune constructivă pentru jocurile oficiale. Până când s-au învățat. Țin minte la Pandurii, Nistor și Săpunaru jucau conectați, băteam 6-0, 7-0 în amicale și veneau după aia la mine: “Mister, aveți ceva să ne reproșați?! Nu?! La revedere!”. Se vorbeau între ei: “Ăsta ne așteaptă la cotitură”. Acum spun niște secrete profesionale, dar niciodată nu vor ști când e real și când e inventat.  

CUM INVENTEAZĂ EDI IORDĂNESCU CONFLICTE ÎN VESTIAR

Zilnic trebuie să fii un bun actor! Zilnic parcă ești pe scenă. Sunt momente când au și tu probleme acasă, probleme la club, au fost momente când m-am închis singur într-o baie și m-am spălat pe ochi, m-am mai luat și singur de gât să mă trezesc, dar apoi m-am dus la echipă cu o față cu totul schimbată. De multe ori spui și lucruri în care nu crezi în totalitate, câteodată nu ai argumente, dar trebuie să joci un rol pentru că mentalul e un factor decisiv în viața unei echipe”

EXCLUSIV Gigi Becali, ironizat în direct de Edi Iordănescu: „Poate rămâne fără baterii la telecomandă” + „Mi-a plăcut cămașa lui cu mingiuțe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close