FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - GAZ METAN 3-0

VIDEO Trei puncte la clasa economic » Steaua a răpus coşmarul Gaz Metan: 3-0!

Mihai Pintilii a marcat trei goluri în acest sezon al Ligii 1
Mihai Pintilii a marcat trei goluri în acest sezon al Ligii 1

Articol de - Publicat duminica, 03 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 martie 2013 00:51

Golurile lui Nikolici şi Pintilii, "dublă", duc trupa din Ghencea cu încă un pas mai aproape de titlu.

Gaz Metan nu e Chelsea, iar cvartetul Pleşca - Muth - Tahar - Eric nu sună precum Cech - David Luiz - Lampard - Hazard. Dar Steaua a trebuit să joace în faţa băieţilor din Mediaş ca şi cum forţa londoneză s-ar fi abătut deja asupra Arenei Naţionale. Asta pentru ca prezenţa roş-albaştrilor pe gazon să arate aidoma unei adevărate repetiţii înainte cu cinci zile de turnirul cu Perfidul Albion.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Greu la pornire!
Iar Reghe a pornit cu trei surprize. Gardoş, Pintilii şi Tatu pe bancă, Szukala, Popa şi Nikolici în primul unsprezece, o formulă menită, în primul rînd, să rupă blestemul contra Gazului, piază rea pentru Steaua de aproape trei ani. Varianta n-a dat însă aripi liderului. Pe flancuri, Popa a arătat vitalitate, a încercat să găsească centrarea decisivă în faţa porţii, dar singurele sale două acţiuni consistente (19, 31) au fost blocate simplu de fundaşii ardeleni.

Mai multe imagini!

Dincolo, pe stînga, Tănase a arătat ca un pion inutil pe tabla de şah, fad şi fără chef de joc, de parcă ar fi suferit o pedeapsă atunci cînd antrenorul l-a trimis în iarbă. Şi, spre a nu se mai chinui, s-a învîrtit şi de o eliminare indubitabilă în finalul primei reprize (44): fault stupid şi grotesc la centrul terenului împotriva lui Bawab.

Nikolici rupe blestemul
Gazul s-a închis bine în propria jumătate, n-a părut să facă eforturi supraomeneşti pentru a bloca ofensiva timidă a Stelei, dar a greşit o singură dată, în minutul 33. Atunci, Nikolici a profitat de o greşeală a asistentului Ghinguleac, care nu a văzut ofsaid, a rămas faţă în faţă cu Pleşca la o lansare frontală semnată Chipciu şi a mişcat întîia oară tabela.

După pauză, cu un om în minus, Reghe mută logic spre a închide jocul: Pintilii în locul lui Nikolici. Iar Mulţescu răspunde curajos în atac: Drăghici îl schimbă pe Tahar, întărind, alături de Eric şi Bawab, gustul ofensiv al Gazului.

Iar efectele apar rapid. Lullaku (56) recuperează un balon din picioarele lui Pintilii şi trage puternic, întinzîndu-l ca pe-un arc pe Tătăruşanu. Apoi, Frăsinescu (57) e la un milimetru de egalare, dar lovitura sa de cap e scoasă de pe linia porţii de Latovlevici!

Steaua suferă, vigoarea şi agresivitatea din partida cu Ajax s-au topit ca o lumînare, iar băieţii în roşu şi albastru se duc spre finalul meciului cu fundul în poartă. Şi cu gîndul la un eventual contraatac demn să închidă partida.

Să vină Chelsea!
Iar momentul potrivit apare în minutul 72, cînd prinde desfăcută apărarea Gazului, Latovlevici întoarce un balon pentru Pintilii, care scutură plasa lui Pleşca. Un 2-0 economicos, cu o repriză secundă asumată în expectativă şi cu un Tătăruşanu blocînd şi ultima încercare de revenire a oaspeţilor, Fl. Dan (81). Eliminarea lui Pleşca (henţ în afara careului, în locul său a intrat în poartă Valentin Negru) şi penalty-ul transformat de Pintilii (88) au mai însemnat doar cadourile de final pentru publicul dezlănţuit. Gata, să vină Chelsea, cum zicea Latovlevici după returul cu Ajax!

"Putem să jucăm şi-n zece oameni pentru că avem forţă, avem jucători cu experienţă care pot face diferenţa în orice moment" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"N-am avut calitate, luciditate, chiar dacă am condus jocul. E diferenţă de calitate de la mijloc în sus. Am făcut şi multe greşeli în apărare" (Gigi Mulţescu, antrenor Gaz Metan)

Steaua - Chelsea va fi joi, 7 martie, de la ora 20:00, pe Digisport 1, Dolce Sport şi Protv, liveTEXT pe GSP.ro.

561600-steaua-gaz-metan-3-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Tănase eliminat corect
În minutul 44, Istvan Kovacs a decis să-l elimine pe "decarul" Stelei, considerînd că acesta a făcut un fault violent asupra unui adversar. Reluările DolceSport au demonstrat că "centralul" a procedat corect deoarece Tănase l-a lovit intenţionat cu piciorul în şold pe medieşean. Tănase va încasa minimum două etape de suspendare şi va absenta etapa viitoare, cu Ceahlăul, dar şi la meciul cu FC Vaslui.

Ofsaid la primul gol
Prima reuşită a Stelei de aseară a fost marcată după o fază în care oaspeţii au acuzat ofsaid la Nikolici. Reluările TV au arătat că în momentul în care Chipciu pasează, atacantul muntenegrean fiind cu jumătate de corp în afara jocului. Asistentul Ghinguleac a lăsat fanionul jos, jocul a continuat şi Nikolici a înscris, iar Kovacs a validat golul.

Banner umanitar
Steliştii au ieşit din vestiar, înaintea meciului, purtînd cu toţii un banner pe care era scris "Indiferenţa ucide... www.kmy.ro". Site-ul prezintă povestea Cameliei Rusu, 23 de ani, diagnosticată cu leucemie. Ea are nevoie de un transplant de măduvă, al cărui cost e de 150.000 de euro, şi solicită ajutor pentru a strînge suma aceasta. După ce jucătorii au ieşit cu bannerul pe teren înaintea meciului de ieri, siteul s-a blocat în mai puţin de 15 secunde. Cei care doresc să facă donaţii au la dispoziţie două conturi, unul în lei, celălalt în euro. Cont pentru lei: RO98 RZBR 0000 0600 1284 0362 // Cont pentru euro: RO53 RZBR 0000 0600 1497 2844 (Victor Vrînceanu)

Penalty dat după noua regulă
În minutul 88, Steaua a beneficiat de un penalty acordat de Istvan Kovacs, care a pus în aplicare noua regulă privind jocul cu mîna în propriul careu, regulă dezvăluită de Gazeta Sporturilor săptămîna trecută. Steaua a beneficiat de o lovitură liberă de la marginea careului, a executat-o Popa, iar Florin Dan a sărit cu spatele spre minge, şi-a deschis cotul drept mult în exterior şi a oprit balonul. Chiar dacă nu a jucat mingea intenţionat cu mîna, Kovacs a acordat corect penalty.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
peryfery
peryfery  •  03 Martie 2013, 18:08

STEUA si restu,ba ce va mai ofticati ,asta e realitatea ,jucam noi in europa -jucam!! voi aruncati cu televizoare-aruncati!si uite asa luam si campionatu asta, si voi nu puteti sa dormiti de oftica.......

matri
matri  •  03 Martie 2013, 12:20
Postat de vasyfin pe 03 Martie 2013, 10:54

cica urmeaza chelsea ,,ba voi stiti ce scrieti?credeti ca chelsea e gaz metan,,,va arata ei fotbal,,

stai sa vezi ce va da dinamo ca voi aveti grija stelei in loc sa va vedeti de echipa voastra amarata.

corectu
corectu  •  03 Martie 2013, 11:18

Reluarile Tv nu au demonstrat ca a fost ofside.Dupa ce repere v-ati luat? Deasemeni decizia de eliminare a fost prea drastica.GSP-ule, invata-ti colaboratorii sa fie echidistanti,frustratilor!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează