FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

VIITORUL. Cine e Ruben de la Barrera, antrenorul ales de Hagi și Popescu: și-a început cariera la 19 ani și a fost dorit de nume mari din Europa

Cariera lui Ruben de la Barrera până la vârsta de 35 de ani este una impresionantă.
Cariera lui Ruben de la Barrera până la vârsta de 35 de ani este una impresionantă.

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2020 16:23 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 19:18

Spaniolul Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez (35 de ani) este noul antrenor al Viitorului. Numele său nu e unul cu rezonanță în România, dar cariera lui până la vârsta de 35 de ani este una interesantă. 

Ruben de la Barerra Fernandez, alegerea surpriză a lui Hagi și Popescu, a avut o carieră scurtă ca fotbalist, fără să facă pasul la profesioniști. La vârsta de doar 19 ani, acesta a preluat o grupă de juniori a celor de la Ural. A continuat la această categorie de vârstă și la Arteixo și Montaneros, până în 2010, când a trecut la treburile serioase. 

La vârsta de 25 de ani, a fost numit „principal” la Villaralbo, formație pe care a dus-o în două sezoane consecutive în play-off-ul pentru promovarea în al treilea eșalon. În 2012 a luat pauză un an, apoi a dus-o pe Guijuelo în play-off-ul pentru accederea în Segunda. A fost eliminat de Leganes, trupă care avea să ajungă pe prima scenă.

VIITORUL. Cine e Ruben de la Barrera, antrenorul ales de Hagi și Popescu: și-a început cariera la 19 ani și a fost dorit de nume mari din Europa

Antrenor secund la Real Sociedad

Performanța care l-a adus în prim-plan a fost promovarea în Segunda Division cu echipa Cultural Leonesa. Asier Garitano l-a luat apoi ca secund la Real Sociedad, iar ultimul job al lui Ruben de la Barrera a fost la Al Ahli, în Qatar, unde a fost principal.

Dorit de formații mari din Europa

În 2018, înainte ca Marcelo Bielsa să ajungă la Leeds, presa din Marea Britanie îl dădea pe Ruben de la Barrera favorit pentru a ocupa postul de antrenor al recent promovatei în Premier League. 

Altă echipă importantă care l-a curtat este Deportivo la Coruna, formație retrogradată în al treilea eșalon din Spania și echipa din orașul natal al lui Ruben. 

VIDEO Viitorul și-a prezentat noul antrenor

Citește și alte știri despre Viitorul: 

Clasamentele play-off/play-out din Liga 1 au fost înghețate » Cum arată ierarhia finală

Anamaria Prodan se ia de Gică Hagi: „Cei de la Viitorul trag turta doar pe masa lor. Nu au mamă, nu au tată!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
vendredi13
vendredi13  •  08 August 2020, 10:14

Oricum îi face Hagi echipa. :))

titiduru22
titiduru22  •  08 August 2020, 04:28
Postat de Michele Marinela pe 07 August 2020, 18:59

Sunteti penibili. Cum sa pui un asemenea antrenor la o echipa care are in componenta unii din cei mai talentati tineri romani? Sunt curios ce parere are Mihai Stoichita, seful tehnic al FRF? Sau chiar ideologul FRF, Andrei Vochin. Ceva este necurat in mutarea asta. Sa avem rabdare si o sa intelegem care sunt interesele Regelui.

Viitorul este o organizatie privata care poate pune antrenor pe oricine , paraciosule !

alin_andrei
alin_andrei  •  07 August 2020, 22:19

Mai bine il puneau pe Chirila decat pe asta!!! Dar vad ca sunt interese obscure in fotbalul romanesc

Vezi toate comentariile (7)
Comentează