FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - CRAIOVA

VIITORUL - CRAIOVA 1-2, FOTO + VIDEO // Oltenii s-au impus în derby-ul rundei, după o revenire fantastică

Articol de - Publicat duminica, 09 februarie 2020 08:00

Viitorul a pierdut pe teren propriu împotriva Craiovei, scor 1-2 (Iancu '17 / Nițu '25, Mihăilă '82), în etapa cu numărul 24 din Liga 1.

Programul etapei #24 din Liga 1

Clasamentul actualizat din Liga 1

VIITORUL - CRAIOVA 1-2 // Cronică de Remus Răureanu: „Piți, ce-ai avut cu Mirko?”

Papură a reparat echipa, și nici n-a folosit secrete tactice deosebite, doar i-a reintrodus în formula de bază pe oamenii de care Pițurcă se chinuia să scape. Pigliacelli, la care renunțase fostul antrenor, a fost omul meciului.

Disciplina e importantă, mai toți antrenorii insistă pentru respectarea unor reguli în echipele pe care le conduc, numai că disciplina cântărită prea strict șubrezește lotul și afectează rezultatele. Craiova a trecut printr-un asemenea experiment. Pițurcă îl trimisese în tribună pe Pigliacelli și-l folosea ca portar titular pe Laurențiu Popescu, lipsit de experiență și de o valoare certificată în competiție.

Le-a anulat sentințele

Fostul selecționer renunțase și la Mateiu, unul dintre fotbaliștii vechi și influenți din vestiar, iar pe Martic îl ținea mai mult pe bancă deși croatul este, probabil, cel mai bun fundaș dreapta din tot campionatul, nu numai din Craiova.

Papură, moștenitorul echipei împuținate de „execuțiile" lui Piți, a reparat atmosfera și jocul fără să schimbe sistemul și fără să beneficieze de aportul vreunei achiziții grozave. Dan Nistor încă nu contează foarte mult în prestația oltenilor. Papură doar i-a reprimit pe oamenii de pe lista neagră. Pigliacelli a redevenit numărul 1 garantat, Martic ocupă banda dreaptă, Mateiu e închizătorul-bodyguard pentru creativii Ivanov și Nistor.

Disciplina înmuiată deja a transformat echipa într-una mai bună, nu a fost o întâmplare victoria lejeră cu Gaz Metan din prima rundă a acestui an.

Și tehnic, și rapid, bun și „la cap"!

Craiova a jucat bine și la Ovidiu. A fost condusă ca urmare a unei greșeli a lui Ciosic continuată cu o execuție grozavă din lui partea Iancu, o finalizare de vârf feroce, nu de mijlocaș ofensiv talentat și relaxat, risipitor, așa cum e imaginea pe care a creat-o fotbalistul ex-FCSB.

Nițu a egalat dintr-o fază cu mult noroc, un corner care a plimbat balonul haotic prin careu, dintr-un jucător în altul până când tânărul Universității s-a trezit cu mingea în fața porții. Trupa lui Papură a și suferit, a păstrat scorul favorabil grație intervențiilor lui Pigliacelli. Italianul a apărat de două ori în fața lui Rivaldinho, a mai scos un șut bun pe care-l trimisese Cosmin Matei. A evitat goluri și cu parade formidabile, și cu un salt de circar ca să oprească balonul în palma lipită de linia porții.

Purtată de Pigliacelli în momentele cele mai grele, Craiova a fost mai serioasă, mai calculată decât a arătat formația lui Hagi. Oltenii nu au consumat atât de multe ocazii mari. Căbuz blocase o lovitură de cap a lui Mihăilă.

La următoarea, extrema-turbo a etalat o calitate neștiută până acum, Mihăilă a sărit la o centrare a lui Bărbuț și a plasat mingea imparabil, în colțul lung. Un fotbalist care accelerează ca Gareth Bale în formă bună și sare la cap ca Bierhoff?! Raportate la nivelul Ligii 1, cam acestea sunt calitățile „wonderkidului" de la Universitatea.

Pe terenul celei mai bune academii din țară, cel mai bun tânăr fotbalist e de la adversari!

FINAL » VIITORUL - CRAIOVA 1-2

  • Au marcat: Iancu '17 / Nițu '25, Mihăilă '82
+6 FOTO

Sursă foto: Facebook Universitatea Craiova

3.028 de spectatoriau asistat la meciul din această seară

Vezi AICI live+statistici

VIDEO cu cele mai importante faze ale meciului

ECHIPELE de start Viitorul - Craiova:

VIITORUL (4-3-3): Căbuz - Dussaut, Ghiță, De Nooijer, Boboc - Artean, Ciobanu, Cristi Ganea - Iancu, Rivaldinho, Chițu
REZERVE: Buzbuchi, Dulca, Casap, Iacob, George Ganea, Gabi Matei, Vlad Achim
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

CRAIOVA (4-3-3): Pigliacelli - Martic, Acka, Cosic, Bancu - Ivanov, Mateiu, Nistor - Ivan, Nițu, Mihăilă
REZERVE: Popescu, Vătăjelu, Bălașa, Qaka, Baiaram, Bărbuț, Koljic
ANTRENOR: Corneliu Papură

Stadion: „Academia Gheorghe Hagi”
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad) / Asistenți: Radu Ghinguleac (București) și Sebastian Gheorghe (Suceava)

vezi și:

VIDEO Gică Hagi, contre cu o ziaristă la Iași: „Ești cam obraznică” / „Fără arbitri când câștigați?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (107)
doubleti
doubleti  •  11 Februarie 2020, 11:53

Pana una alta, Papura are un procentaj foarte bun de puncte realizate, 22 de pct din 10 meciuri (30 puncte maxim posibile), ceea ce inseamna 73,33 %. Daca e sa glumim, daca-l lasa pe Papura si nu-l aducea pe Piturca, atunci Craiova avea 53 pct. Glumind. Daca si cu parca. Dar totusi, statistica si jocul echipei sunt de parte lui Papura. Vom vedea la sfarsit.

deusdat
deusdat  •  10 Februarie 2020, 12:59

Mai vorbim de valoarea lui Papură în playoff...

dansy
dansy  •  10 Februarie 2020, 10:43
Postat de Danut Ognean pe 09 Februarie 2020, 12:23

gura mica ciuma galbena

Bai prostanacule vechiul stadion ION OBLEMENCO nu era facut tot din bani publici??Si toate stadioanele di Romania nu sunt facute din bani publici??Ce tot bati campii pe aici/

Vezi toate comentariile (107)
Comentează