FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - CSU CRAIOVA 0-0

Viitorul - CSU Craiova 0-0 // Gică Hagi, bucuros de marele câștig după egalul împotriva Craiovei » Jucătorul care e gata să-i ia locul lui Băluță: „Merita să joace mai mult”

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2019 15:57

La meciul Viitorul - CSU Craiova 0-0, Gică Hagi a făcut o mutare surprinzătoare, titularizându-l în linia de mijloc pe Paul Iacob.

În vârstă de 22 de ani, fotbalistul crescut la Academia Hagi a fost împrumutat în ultimii ani la Gaz Metan Mediaș, FC Brașov, ASA Tg. Mureș și Dunărea Călărași, cu cea din urmă reușind să promoveze în prima ligă în vara anului trecut.

Revenit la Viitorul, a strâns mai puțin de 100 de minute în prima parte a campionatului, chiar dacă s-a aflat în formula de start în partida cu Concordia Chiajna, din etapa a 2-a, când și-a făcut și debutul în Liga 1.

Mijlocaș la închidere, Iacob are șanse mari să-i ia locul lui Tudor Băluță din vară, când internaționalul în vârstă de 19 ani va pleca în Premier League, la Brighton&Hove Albion FC.

„I-am dat o șansă lui Paulică pentru că merită, a muncit mult de când a venit în vară. Mi-am asumat acest risc și mă bucur că a făcut un meci bun. A crescut, a mers în liga secundă și a jucat bine pe unde l-am împrumutat.

S-a întors de 6 luni la noi, a apărut destul de puțin, chiar dacă ar fi meritat și am spus acest lucru și public, și în vestiar. Și-a așteptat momentul și a arătat că poate să joace într-un meci tare, că face față în Liga 1. Este un câștig!”, a spus la final Hagi.

Vrea la Euro

Chiar dacă are concurență puternică, Iacob și-a stabilit un obiectiv îndrăzneț pentru partea a doua a sezonului. Să joace mai mult și să prindă un loc în lotul României care va merge la turneul final al Euro 2019 la tineret.

„Sper să joc cât mai mult, vreau să fac pasul acesta cât mai repede, să devin un jucător de bază și, de ce nu, să fiu convocat la naționala U21. Este un țel al meu! Sunt conștient este greu, pentru că nu am mai fost chemat, dar vreau să dau totul și să nu am regrete dacă acest lucru nu se va întâmpla”, a spus Iacob care s-a mai aflat în vederile reprezentativei de tineret în urmă cu un an, pe când evolua la Dunărea Călărași, fiind convocat de Daniel Isăilă la meciurile de verificare disputate în stagiile din Spania și Anglia.

CITEȘTE ȘI:

Gică Hagi s-a declarat surprins la final: „Incredibil!” » Ce a zis despre interesul FCSB-ului pentru Țîru

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  04 Februarie 2019, 16:17

Gica, eu te apar de toti neavenitii in nenumarate situatii. Si sunt slava cerului. Acum m-as fi asteptat sa faci o declaratie corecta despre Ianis. Aseara nu s-a vazut sau mai bine spus s-a ascuns. N-a participat la joc. A gafait! Cum pe unii ii certi public, n-ar fi fost rau sa aplici aceeasi masura si pentru fiul tau. La buna vedere!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează