FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - DINAMO 4-1

VIITORUL - DINAMO 4-1// FOTO Mircea Rednic afundă Dinamo! Ianis Hagi, "motorul" de podium al Viitorului » Clasamentul actualizat

FOTO: Cristi Preda +19   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 01 decembrie 2018 16:50

Viitorul s-a impus cu 4-1 în fața lui Dinamo și a urcat pe poziția secundă în Liga 1. Trupa lui Mircea Rednic pierde contactul cu play-off-ul.

E cam nașpa să vii iarna la mare și să fie frig ca la Cota 2000. Bine că fotbaliștii nu s-au menajat! N-au trecut 120 de secunde de la start și Ianis Hagi și-a început recitalul unei reprize care ar suci mințile reprezentanților cluburilor de afară.

Doar că Penedo a fost la post. În minutul 4, panamezul a reușit doar să-i refuze golul juniorului lui Hagi pentru a-i "oferi" bucuria reușitei lui Drăguș, atent între cei doi stoperi adverși. Apoi junii "Regelui" au oprit motoarele, neașteptat, iar dinamoviștii au mulțumit de cadou.

Cu un killer instinct tipic atacanților de careu din Italia, Montini (13) a fost decisiv, după ce mingea a mers perfect perpendicular de la Cooper la Salomao. Iar din echipa gri, Dinamo s-a pus la butoanele meciului, chiar dacă dorința a depășit cu mult putința.

Drept de aur al lui Hagi

Rednic și echipa sunt lovite de blestemul fundașului stânga. După Popovici, nevinovată victimă a fotbalului, a venit rândul lui Olteanu să-și arate neputința. Iar nota de plată a venit instant. Sorescu de-abia l-a blocat pe Drăguș (35), după care Cooper a oferit pe tavă o lovitură liberă pentru șutul curat și eficient al lui Ianis Hagi (37).

Assist cu stângul, gol cu dreptul, a scos un "roșu", plus un penalty neacordat, e ceva pentru decarul Viitorului într-o repriză cu Dinamo, chiar dacă e vorba de umbra unui nume mare! Dacă ar da din mâini mai puțin... Drăguș (44) a fost egoist când ar fi putut oferi o pasă decisivă, fie în stânga, fie în dreapta pentru 3-1.

Mai aproape de "B" decât de play-off

Înghețați pe 10, dar cu notă de corijență, roș-albii au tot forțat egalarea sau să obțină un penalty, pe fondul ironiilor tot mai vocale din tribună: "B-ul, B-ul!". Apoi, echipa lui Hagi a realizat că va fi periculos dacă va juca prea entuziast cu niște "câini" răniți

. Și-a înghețat jocul, a pasat mult, a monopolizat mingea. Iar tinerii lui Gică au arătat maturitate și au pus posesia pe tabelă, Vlad Achim (77) doar scoțând în evidență fotbalul superior și în superioritate. Ianis (90) și-a completat seara magică, a mai scos scos apoi și-un penalty, însă Penedo a mai spălat extrem de puțin din rușine, parând penalty-ul lui Mățan. Și Dinamo a pierdut ultima brumă de speranță pe care o mai avea.

Rednic a fost învins în premieră, la acest al 4-lea mandat, iar Viitorul a obținut prima victorie acasă cu "câinii" în 9 meciuri. Roș-albii sunt mai aproape de retrogradare, la un punct de locul 13, decât de play-off, la 6 puncte în spatele lui Sepsi.

clasament Liga 1

clasament

Viitorul - Dinamo 4-1
Au marcat: Drăguș '4, I. Hagi '37 '90, Achim '77 / Montini '13

Vlad Olteanu a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 33. 

echipele de start

Viitorul: Cojocaru - Boboc, Mladen, V. Ghiță, De Nooijer - Vl. Achim, Artean, Vînă - I. Hagi, Voduț, Drăguș
Rezerve: Buzbuchi - V. Ciobanu, Luchin, Mățan, A. Iacob, Casap
Antrenor: Gheorghe Hagi

Dinamo: Penedo - Sorescu, Katsikas, Ciobotariu, Vl. Olteanu - Hanca, Atmane, Cooper, Salomao - D. Popa, Montini
Rezerve: Muțiu - Gomelt, Nistor, R. Grigore, Neicuțescu, Pesic, Zenke
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: Central, Ovidiu
Arbitru: Horațiu Feșnic // Asistenți: Sebastian Gheorghe, Alexandru Carei

clasament Liga 1

liga 1

Meciurile etapei 17

Vineri

Poli Iași - Sepsi 1-1
CFR Cluj - Voluntari 5-0

Sâmbătă

Hermannstadt - Concordia Chiajna 2-1
20:00 Viitorul - Dinamo București

Duminică

17:00 Universitatea Craiova - Dunărea Călărași
20:00 FCSB - Gaz Metan Mediaș

Luni

20:00 Astra Giurgiu - FC Botoșani

 
 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (423)
dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  02 Decembrie 2018, 14:01

Si ca mi-am adus aminte....sa-si asume "istetii" ce au adus asa "jucatori" la DINAMO.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  02 Decembrie 2018, 14:00

Rednic nu are absolut nicio vina. De vina sunt "cadavrele" astea de jucatori. Au fost 3 antrenori pana acum iar "cadavrele" astea nu au facut nimic. Pai tot voi ati dat note de 3-4 intregii echipe....despre ce vorbim ? Nu-i bai...si asa sezonul a fost compromis, ne facem echipa pentru la anul. P.S. Stati linistiti...nu retrogradeaza DINAMO. Oricum la iarna dispar "cadavrele" !

florinch
florinch  •  02 Decembrie 2018, 12:47

Mai jurnalistii lu' peste prajit, de ce nu spuneti nimic despre faptul ca Olteanu a luat gratuit al doilea galben? Craciunescu (chiar daca nu iubeste el Dinamo) a spus-o clar ca faultul lui Olteanu nu era de galben. Si, intr-adevar, nu era, numai ca fluierasul a avut grije sa-l ajute pe rege. Dintr-un meci dominat clar de Dinamo s-a transformat intr-un recital al Viitorului. Asa ca nu mai ridicati in slavi Viitorul ca nu este o echipa atat de mare. veti vedea in play-off valoarea lor. Despre Dinamo, atat poate acum cu jucatorii adusi de Bratu (pe ce criterii i-o fi adus, nu stiu). Vom vedea ce va face din primavara, dupa ce va face curatenie la echipa. In afara de Nistor, Salomao, Hanca, Pesici , eventual, Cooper si Penedo, ar cam trebui sa plece toti. Poate si tinerii Popescu, Ciubotariu sa mai ramana, sa creasca in umbra unor jucatori cu experienta pe care Rednic trebuie sa-i aduca.

Vezi toate comentariile (423)
Comentează