FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FCSB, AZI, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Viitorul-FCSB e derby-ul celor mai tari copii! Ei sunt cei mai eficienți tineri jucători din campionat

Articol de - Publicat duminica, 26 august 2018 09:00

Viitorul-FCSB îi va opune pe tinerii cei mai eficienți din campionat: Drăguș, de la Viitorul, și Florinel Coman, de la FCSB. Au deja 11 goluri împreună, deși abia a început sezonul, și amândoi sunt sub 21 de ani.

Campionatul încă nu se află în punctul în care partidele capătă mize uriașe, nu se joacă deocamdată pentru titlu, fiindcă mai sunt prea multe etape înainte. Și punctele oricum se vor înjumătăți după sezonul regulat.

Viitorul- FCSB, de duminică, are un ingredient care nu ține de clasament: îi va expune pe scenă pe cei mai în formă tineri din Liga 1: Denis Drăguș și Florinel Coman.

Nu neapărat prin cotele de piață sau prin imaginea pe care și-au creat-o se deosebesc ei doi de ceilalți U21 din competiție. Mai ales randamentul concret îi scoate în evidență.

Drăguș, 19 ani, are 6 goluri în acest sezon. Coman, 20 de ani, a marcat de 5 ori. Au înscris și în campionat, și în Europa League. Și au destule lucruri în comun. Și diferențe, dar și acestea încurajează comparația:

  • Ambii au crescut la școala de fotbal a lui Hagi. Gică l-a promovat insistent pe Coman, l-a utilizat în prima ligă de la vârsta de 17 ani. După ce a câștigat titlul în 2017, l-a vândut pe Florinel la FCSB cu 2,6 milioane de euro. Drăguș e din generația de după titlu, el și-a făcut loc în echipă de un an.
  • Coman era vârf la juniorii Viitorului și a fost mutat pe parcurs ca extremă stânga, poziția pe care evoluează și la FCSB. Drăguș a urmat traseul invers, el era mijlocaș ofensiv, Hagi l-a etichetat ca "noul Dobrin" când l-a promovat la seniori, și a devenit "număr 9" în meciurile recente. "Se transformă, devine un vârf foarte bun!" e uimit și Gică. Și tatăl lui Denis, Mihai Drăguș, a fost atacant. A jucat la Dinamo în anii '90 și a concurat cu Dănciulescu pentru un loc de titular în formația pe care o antrena Marian Bondrea.
  • Evaluarea transfermarkt.com încă stabilește o diferență mare între ei. Coman valorează 1,3 milioane de euro, potrivit siteului care "cântărește" cotele fotbaliștilor. Drăguș valorează doar 200.000 de euro, "explozia" lui încă nu a convins pe toată lumea să-și schimbe părerea despre el.

4
goluri a marcat Drăguș în Europa League, competiție din care dobrogenii au fost eliminați: trei cu Vitesse și un gol cu Racing Union. În campionat a înscris cu Gaz Metan și cu Voluntari

4
goluri are Coman în Liga 1: o "dublă" cu Dinamo, un gol cu Gaz Metan și încă unul cu Sepsi. În Europa a punctat împotriva slovenilor de la Rudar Velenje

"Coman va fi cu adevărat foarte bun peste un an, că acum nu are forță în picioare. Trebuie să muncească mult în continuare și o să progreseze. Doar muncă, muncă, muncă! Ăsta e programul pentru el!"
Gigi Becali, patron FCSB

"Drăguș e un fotbalist de talent, se va dezvolta de la un meci la altul. Dintre tinerii din lot, el are cea mai mare forță, e un jucător rar!"
Gheorghe Hagi, manager Viitorul

3,25este cota caselor de pariuri ca Denis Drăguș să marcheze duminică seară, în timp ce Florinel Coman are cota 4,45 pentru un gol în poarta fostei sale echipe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
sexilian
sexilian  •  26 August 2018, 19:20

tot petarde ajung in EUROPA,de tot ce laudati voi praful se alege,aveti blestemul in sange........

7martie2018
7martie2018  •  26 August 2018, 13:18
Postat de Danut Ognean pe 26 August 2018, 12:26

blatul viitorul-fcsb puneti mai bine titlul articolului fcsb va castiga deseara asa ca pariati doi solist

Da du.te mă și pariază tu! Ce blat vizați toți? Cine e FC FîCîSîBî sau Jiji BufonuI ca să plece Viitorul capul? Nu e niciun blat, cap de dudă, în ultimii ani i.a bătut Viitorul, au făcut egaluri, le.a luat titlul.. Terminati cu blaturile închipuite, terminatiIor!

7martie2018
7martie2018  •  26 August 2018, 13:15

Dragus e cu 10 clase peste Man sau Coman.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează