FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

OFICIAL Viitorul, transfer de la o contracandidată pentru play-off » Crescut de La Masia, a fost numit „cel mai inteligent fotbalist din lume”

David Babunski a semnat cu Viitorul / Sursă foto: fcviitorul.ro
David Babunski a semnat cu Viitorul / Sursă foto: fcviitorul.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 10:41 / Actualizat luni, 11 ianuarie 2021 11:40

Viitorul a anunțat luni dimineață transferul macedoneanului David Babunski (27 de ani), fotbalist care ultima oară a evoluat pentru FC Botoșani.

  • În vârstă de 26 de ani, David Babunski are 8 selecții la naționala Macedoniei de Nord și evoluează ca mijlocaș ofensiv / atacant.
  • A fost format la celebra «La Masia», unde a jucat pentru echipele de juniori U18 și U19, iar apoi pentru echipa secundă a clubului FC Barcelona. A mai fost legitimat la Steaua Roșie Belgrad, Yokohama, Omiya Ardija, iar în perioada martie - decembrie 2020 la FC Botoșani

„FC Viitorul Constanța a ajuns la un acord cu jucătorul David Babunski, care a semnat un contract valabil pentru următorii 2 ani și 6 luni. Mult succes, David Babunski, și cât mai multe reușite în tricoul negru-albastru!”, se arată în comunicatul emis de site-ul oficial al dobrogenilor.

Babunski, numit „cel mai inteligent fotbalist din lume”

Babunski este unul dintre cele mai interesante transferuri făcute de Viitorul în ultima perioadă. Mijlocașul cu 8 prezențe în prima reprezentativă a Macedoniei de Nord este un fotbalist atipic. În 2017, Babunski era numit „cel mai inteligent fotbalist din lume” de cei de la Goal.com. 

Macedoneanul povestea că tocmai a terminat de scris o carte, intitulată „Calea ți-o găsești mergând”: „Cartea mea prezintă posibilitatea de a obține schimbări profunde asupra minții umane. Descrie o serie de procese prin care îți poți duce conștiința către alte dimensiuni. Include multe subiecte, printre care religia, știința, educația, economia, politica, diferite paradigme culturale. Reflectez asupra naturii umane, asupra minții, a interacțiunilor umane”. Babunski dezvăluia cum își petrece timpul liber: „Îmi plac plimbările lungi, să citesc articole informative pe internet și să mă refugiez într-o carte bună. Tocmai am terminat una scrisă de Joe Dispenza, despre neuropsihologie”. 

Babunski, produs al Barcelonei

Babunski a fost crescut la celebra La Masia, academia Barcelonei. În 2016 a părăsit Spania și a semnat cu Steaua Roșie Belgrad, dar a rămas cu ochii pe situația din La Liga. După un El Clasico disputat în urmă cu 5 ani, Babunski a intervenit pe Twitter și le-a adresat un mesaj lui Gerard Pique și Alvaro Arbeloa, protagoniștii unui conflict: „Opriți-vă, vă rog! Milioane de copii sunt cu ochii pe voi. Aveți puterea de a transmite mesaje mult mai constructive”.

OFICIAL Viitorul, transfer de la o contracandidată pentru play-off » Crescut de La Masia, a fost numit „cel mai inteligent fotbalist din lume”
David Babunski, pe vremea când evolua pentru juniorii Barcelonei / Sursă foto: Imago

VIDEO Bogdan Oneț, antrenorul care l-a format pe Dennis Man, sfat pentru fostul său elev: „I-am zis că nu dă bine să facă asta”

Citește și alte știri din Liga 1: 

Becali a anunțat condițiile în care Budescu ajunge la FCSB » Ce „scamatorie” se pregătește în culise

EXCLUSIV Noua achiziție a „câinilor”, gata de debut contra celor de la Hermannstadt: „Munca și disciplina bat talentul”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
124988192308384
Andrew Andy  •  11 Ianuarie 2021, 12:56

de unde are Iftimie asta,asa scouteri buni?vad ca toata lumea ia de la el si nu pe oricine

dora
dora  •  11 Ianuarie 2021, 12:40

Daca chiar era un jucator valoros nu credeti ca era titular la Botosani ?

persanu
persanu  •  11 Ianuarie 2021, 12:29

Nu inteleg de ce aduceti aceste informatii despre el ... daor sa puneti presiune pe el si ce sa vezi cum va gafa sau va face vreo 2,3 meciuri slabe sa sara haterii pe el. Serios acum , asa fotbal asa jurnalisti ... nu neaparat cu articolul asta ci asa in general. Desi jurnalistii trebuie sa fie obiectivi , acest articol este clar prezentat subiectiv cu intentia clara de a scoate reactii negative. Probabil sa spus despre el asa ceva cand era in forma .... dar sa aduci acum asta in atentia haterilor doar de dragul de a face rating mi se pare penibil , mai ales ca la Botosani nu a reusit... Asa fotbal , asa jurnalisti si asa privitori de fotbal sau useri in subsolul ziarelor ... Singurii care au de castigat sunt fotbalistii echipele patronatul Digi si ziarele ... singurii care pierd timpul de pomana suntem noi ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează