FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CEAHLĂUL, DUMINICĂ, 22:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Vine fotbalistul care rîde de Gigi! » Steaua l-a luat pe Lukasz Szukala de la Petrolul

Articol de , - Publicat vineri, 17 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 16 august 2012 21:17

Neamţul cu origini poloneze e prieten cu Reghecampf, la solicitarea căruia a venit prima oară în România, la Bistriţa. L-a şocat Becali, despre care crede că ”vorbeşte de fotbal cum aş analiza eu baschet, fără să mă pricep”


Steaua îşi cîrpeşte apărarea din mers. Lukasz Szukala (28 de ani) e "plomba" pe care şi-a dorit-o Reghecampf şi a obţinut-o pe 300.000 de euro. Germanul născut în Polonia, la Gdansk, a fost coleg cu Reghecampf la Alemannia Aachen şi a venit în România după ce Laurenţiu s-a retras şi a devenit antrenor. Reghe l-a adus pe Szukala la Bistriţa, unde apărătorul a devenit direct titular şi s-a impus drept unul dintre cei mai importanţi oameni ai Gloriei şi printre cei mai buni fundaşi centrali din Liga 1.

"L-am acuzat, dar nu mai face!"
Printre prestaţiile bune şi foarte bune, Lukasz şi-a creat imaginea unui fotbalist controversat, bănuit de "aranjamente" după unele gafe flagrante, de care au beneficiat Dinamo, CFR Cluj sau Steaua. Unul dintre acuzatorii lui Szukala a fost tocmai Becali, care l-a angajat acum. Fotbalistul i-a şi răspuns patronului Stelei într-un interviu dat chiar în perioada în care era acuzat: "De ce să-l întrebi pe Becali? Întreabă jucătorul de ce a greşit! E uşor să stai în tribună şi să judeci fotbaliştii. Şi eu aş putea judeca un meci de baschet, chiar dacă nu ştiu baschet. Nu e normal să spui că cineva a făcut ceva, iar după o săptămînă să zici că nu ai dovezi! E rău pentru fotbal!".

Gigi a comentat şi acum suspiciunile pe care el însuşi le avea faţă de noul stelist: "N-am uitat discuţiile de atunci şi eu chiar cred că a făcut ce am zis că a făcut, dar nu-mi fac probleme, la Steaua e altceva, n-o să-şi mai permită!".

A făcut-o campioană pe CFR!
Cea mai recentă greşeală suspectă a lui Szukala s-a petrecut în finalul campionatului trecut. El a provocat penalty-ul din care CFR Cluj s-a impus în derby-ul cu U, 3-2, şi a cîştigat, practic, titlul. A fost un fault la Kapetanos şi o lovitură de pedeapsă provocată cu două minute înainte de sfîrşitul meciului. Şi suporterii lui U, şi contracandidatele lui CFR l-au acuzat din nou pe polonez, precum şi pe alţi jucători ai alb-negrilor. Lukasz crede că apariţiile dese la TV ale patronilor precum Becali strică Liga 1: "Eu am fost surprins cînd l-am văzut prima dată, cum am fost surprins să văd cîţi oameni vorbesc aici la TV după meciuri! În Germania, fotbaliştii şi antrenorii dau interviuri. În România e diferit, presa nu e interesată de jucători, e interesată de ce zic preşedinţii, managerii".

De 5 ori acuzat de blat în ultimii doi ani
octombrie 2010: Gloria Bistriţa - Dinamo 0-2
- A greşit grav la ambele goluri ale dinamoviştilor
- După acel meci, Jean Pădureanu l-a demis pe Reghecampf, fix antrenorul care îl adusese pe Szukala la Bistriţa!
- A primita nota 5 din partea GSP pentru acel meci

noiembrie 2010: Gloria Bistriţa - CFR 0-3
- La scorul de 0-0, a comis henţ în careu, fără să fie nici un adversar prin preajmă
- A fost acuzat violent la final chiar de Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei: "La acel penalty mi-a picat fisa, Szukala a jucat mingea mai bine ca orice handbalist"
- Szukala a primt nota 4 din partea GSP pentru acel meci

noiembrie 2011: CFR Cluj - U Cluj 3-1
- la scorul de 2-1, a greşit grav şi i-a oferit posibilitatea lui Kapetanos să marcheze golul care a închis meciul
- A fost notat cu 4 de Gazeta Sporturilor

martie 2012: U Cluj - Steaua 0-1
- a greşit grav la golul marcat de Rusescu, punîndu-i efectiv mingea pe tavă atacantului Stelei
- a fost acuzat de presă că a avut o prestaţie dubioasă
- a primit nota 4 din partea Gazetei Sporturilor

mai 2012: U Cluj - CFR 2-3
- în minutul 88, la scorul de 2-2, a făcut penalty-ul din care CFR a cîştigat meciul şi titlul de campioană
- a fost acuzat pentru acea fază inclusiv de patronul Stelei, Gigi Becali
- a primit nota 4 din partea Gazetei Sporturilor

"Vreau să spun ceva răspicat, ca să înţeleagă toată lumea. Nu sînt omul care să facă aşa ceva! Nu există dovezi şi nici nu vor exista fiindcă sînt un om corect. Au fost doar erori omeneşti, aşa cum poate greşi orice fotbalist"
Lukasz Szukala

Lucruri inedite despre Szukala
1. Vorbeşte cinci limbi. S-a născut în Polonia, însă în afară de limba poloneză, stăpîneşte perfect alte 3 limbi: germana, maghiara şi engleza. În plus, vorbeşte destul de bine şi în româneşte.
2. Primul neamţ în Liga 1. Szukala, care are şi cetăţenie germană, e singurul jucător neamţ care a venit să joace în campionatul din România.
3. Viaţă cazonă în Franţa. A fost trimis în Franţa la vîrsta de 16 ani, pentru a face şi şcoală, şi fotbal. Aflat la Metz, Szukala şi-a amintit de acea perioadă: "Am stat patru ani în internat şi m-am învăţat cu viaţa cazonă. Era ca în armată! Dacă nu eram în cameră la 8 seara, eram pedepsit aspru. Făceam ture de cămin toată noaptea".

Îi ia locul lui Gardoş
Transferul lui Szukala a fost urgentat de prestaţiile dezastruoase ale lui Florin Gardoş. Becali l-a susţinut pe Gardoş, pe care îl vedea un jucător de perspectivă, dar a cedat la insistenţele lui Reghecampf, care i l-a cerut pe Szukala ca să-l înlocuiască pe gafeur. Polonezul va face cuplu în apărare cu Chiricheş. Lukasz a semnat deja pe 3 ani, asistat de avocatul Dan Idita.

Cum va arăta echipa cu ultimele achiziţii: Stanca - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Chipciu, Tănase - Rusescu

"Pe Reghe îl ştiu din Germania, dar nu va exista prietenie între antrenor şi jucător. Steaua e Bayern Munchen a României"
Lukasz Szukala, fundaş Steaua

Cristea nu vine
Steaua l-a obţinut doar pe Szukala de la Petrolul, nu şi pe Adrian Cristea, cum şi-ar fi dorit Becali. "Am înţeles că nu-l dă Rednic, dar eu cred că Walter, de fapt, nu vrea să renunţe la el. Am ştiut de la început că e greu de luat Cristea şi am fost şi prost că am anunţat la televizor că-l vreau. Imediat, diverse persoane l-au sunat pe Walter şi l-au sfătuit să nu-l vîndă", crede Gigi.

Ekranas - Steaua pe Antena 1
După ce a transmis în direct "dubla" Steaua - Spartak Trnava, din turul 3 preliminar din Europa League, Antena 1 va oferi în exclusivitate şi prima manşă a roş-albaştrilor din play-off. Turul dintre Ekranas şi Steaua se va disputa joia viitoare, cu începere de la ora 20:00.

Hagi: "Steaua să-şi ia stîngaci!"
Invitat la GSP TV, cel mai mare fotbalist pe care l-a avut România a comentat şi faptul că fosta lui echipă, Steaua, anunţă, după transferurile pe care le-a realizat, că are cea mai bună echipă din ultimii ani. "Steaua să aibă grijă deoarece îi lipseşte ceva extrem de preţios! Nu are în echipă un stîngaci, de la mijloc în sus, ceea ce e foarte grav pentru o echipă. De-asta suferim şi la echipa naţională, pentru că nu avem un fotbalist de picior stîng. Un astfel de jucător e altceva, el face diferenţa de multe ori. De ce credeţi că CFR Cluj a vîndut de 15 milioane de euro numai stîngaci ca Dubarbier, Culio, Alvaro Perreira, Renan?", a spus Hagi.

"Petrescu nu e ca antrenorii Stelei"
Ioan Becali i-a atenţionat pe patronii din Liga 1 care se gîndesc că ar putea să-l angajeze pe Dan Petrescu că va fi greu de adus. "Are un nume important acum în Rusia, aşa că, probabil, principala ofertă va veni de acolo. Nu cred că e vreo echipă din România unde poate antrena, poate doar Vaslui să fie în stare să-i satisfacă pretenţiile materiale, însă toată lumea trebuie să înţeleagă că el nu este ca antrenorii care au fost la Steaua pînă acum!", a declarat Giovanni.

Astafei speră la Steaua
Atacantul celor de la Gaz Metan Mediaş, Victor Astafei, spune că speră în continuare la un transfer la Steaua. "Au fost discuţii, am văzut că patronul din Ghencea a vorbit despre mine. Chiar dacă nu s-a realizat nimic, mai am timp. Sînt tînăr şi dacă voi juca bine, atunci, într-o bună zi, poate voi ajunge la Steaua", a spus Astafei, care în iulie a împlinit 27 de ani.

Patru stelişti la U Cluj

Pe lîngă Lupu şi Năstăsie, Steaua va mai trimite la U Cluj alţi doi jucători, pe care Reghecampf nu s-a bazat deloc în acest sezon. E vorba despre puştiul Iulian Roşu şi atacantul Machado. Acesta din urmă venise în Ghencea în iarnă, însă s-a accidentat grav la genunchi şi a suferit o operaţie la ligamentele încrucişate.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  17 August 2012, 16:58
Postat de badeadorian pe 17 August 2012, 12:44

Hai ca o dau in spam !!! :)))) iar am tastat gresit : " Ca fotbalist CAND "gresesti" ASA GRAV ori esti prost ori esti destept . scuzeeeeeeeeee :)))

- Inteligent comentariu si o SI MAI INTELIGENTA CORECTURA. - Asa e. ORI E BINE ori e RAU. Iarna nu-i ca vara.

badeadorian
badeadorian  •  17 August 2012, 12:44
Postat de badeadorian pe 17 August 2012, 12:42

Am sa fac o rectificare , cu scuzele de rigoare . " Ca fotbalist ori "gresesti" ASA GRAV ori ca esti prost ori ca esti destept .

Hai ca o dau in spam !!! :)))) iar am tastat gresit : " Ca fotbalist CAND "gresesti" ASA GRAV ori esti prost ori esti destept . scuzeeeeeeeeee :)))

badeadorian
badeadorian  •  17 August 2012, 12:42
Postat de badeadorian pe 17 August 2012, 10:56

Daca greseste si la Steaua inseamna ca este cinstit . A gresit prea mult si in momente prea importante. Ca fotbalist ori gresesti ca esti prost ori gresesti ca esti destept .

Am sa fac o rectificare , cu scuzele de rigoare . " Ca fotbalist ori "gresesti" ASA GRAV ori ca esti prost ori ca esti destept .

Vezi toate comentariile (20)
Comentează