FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

Sărbătoritul Vinicius a prefațat derby-ul cu Rapid » „Cred că va fi nebunie totală”

Paulo Vinicius
Foto:Imago
Paulo Vinicius Foto:Imago

Articol de - Publicat joi, 12 august 2021 18:05 / Actualizat joi, 12 august 2021 19:06

Paulo Vinicius (37 de ani) a vorbit despre derby-ul cu Rapid, primul pentru el de la venirea la FCSB

„O să cam tremure șortul pe unii” » Cristi Săpunaru prefațează derby-ul cu FCSB
RAPID - FCSB
„O să cam tremure șortul pe unii” » Cristi Săpunaru prefațează derby-ul cu FCSB
  • Rapid – FCSB se joacă duminică, de la 21:30. Partida de pe Arena Națională va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, DigiSport 1 și TV Telekom Sport.

Vinicius, care azi a împlinit 37 de ani, a prefațat meciul cu Rapid și anunță că are de gând să marcheze în poarta giuleștenilor.

„Avem o echipă foarte bună, cu jucători tineri, de calitate. Să vedem mai departe ce o să se întâmple în campionat. Cred că voi câștiga al 5-lea campionat, sunt aici pentru asta, pentru a ajuta echipa cu experiența mea. Să vedem, luăm meci cu meci. Am venit la FCSB pentru a ajuta copiii și împreună să facem mai mult. 

Cred că va fi nebunie totală (n.r. legat de atmosferă), toată lumea a vorbit de bine despre derby-ul acesta. Vom vedea pe teren cine va câștiga, sper ca noi. Am fost aproape să marchez cu Gaz Metan. Eu nu promit goluri, promit că vreau să marchez. 

Să vedem în meciul ăsta, că e un meci important. FCSB este un club mare, aici trebuie să se câștige titlul, pentru asta am venit. Eu trebuie să marchez, trebuie să ajut. Pe stadion, fanii trebuie să ne ajute pe noi tot meciul și o să vedem cum o să se întâmple”, a spus Vinicius pentru FCSB TV.

Vinicius, debut perfect la FCSB

Paulo Vinicius, stoperul brazilian, a avut cifre mai bune la debutul în tricoul FCSB-ului decât media evoluțiilor lui din precedentul an, în care a evoluat pentru campioana din Gruia.

La mai puțin de două săptămâni din momentul în care l-a prezentat, FCSB a decis să-l și folosească pe stoperul sud-american, în meciul cu Gaz Metan Mediaș, de duminică seara. Iar randamentul lui a fost unul aproape perfect. 

Nu doar că a dat siguranță defensivei, dar cifrele firmei InStat arată un Vinicius chiar peste ceea ce a fost în sezonul precedent, atunci când a îmbrăcat tricoul CFR-ului și a câștigat al 4-lea titlu consecutiv.

În primul rând, Vinicius a arătat mult mai bine în dueluri, poate cel mai important parametru pentru un stoper. A câștigat aproape 90% dintre acestea, în vreme ce media de la CFR era cu circa 20 de procente mai mică. 

De asemenea, procentajul paselor e mai ridicat, însă jumătate din sezonul precedent, Vinicius a evoluat sub comanda lui Dan Petrescu, care avea ca tactică preferată mingea lungă trimisă de fundașii centrali pentru oamenii de atac.

M-a încântat Vincius. E calm, nu se hazardează! Nu înțeleg cum de CFR Cluj a renunțat la jucătorul ăsta! Eu l-am dorit de când a plecat, dar a spus că vrea în Brazilia. Mereu am fost cu gândul la el și până la urmă a zis că vine. 
Gigi Becali

Tot ce trebuie să știi despre Rapid - FCSB:

Citește alte știri despre FCSB:

FCSB a dat lovitura cu 20.000 de euro! Transferul verii e peste Tănase, Moruțan și Coman

„Andrei Vlad e un arogant!” » „Messi al portarilor”, criticat de o figură emblematică a Stelei

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  13 August 2021, 08:27

De ce a renuntat CFR la Vinicius?Nu pentru ca avea 36 de ani!El ca fundas, ar mai fi putut sa joace la acelasi nivel pana la 40!Exemplele sunt in Italia,la„firme”mari!Cred ca a renuntat pentru ca ...nu mai dadea randamentul avut inainte!Nu prea mai era stoper si„traia”din golurile inscrise adversarilor, la cornere!Galagia pe care o face presa fcsb-ista ca ce bun e Vinicius la fcsb?Vax!Adica pentru loviturile de cap la cornere, in careul adversarilor?Dar presa gg-ista sa nu uite ca el a fost adus...ca fundas,sa dea siguranta apararii!Si ce siguranta a dat el apararii fcsb-ului, daca Gaz Meta Medias-o echipa din cooperativa becalista-a zburdat in careul fcsb-ului?!Atata timp cat antrenorul Teja de la Gaz Metan nu i-a scos din teren pe strainii aia ambitiosi,care riscau sa strice„omenia”)!

talpaiadului
talpaiadului  •  12 August 2021, 20:57

Declaratie normala pentru un jucator profesionist. A se interpreta in context. Vinicius nu este nici ceferist, nici fecesebist, el este un fotbalist care isi face treaba la echipa cu care are contract. Respect Vinicius pentru fotbalul de calitate pe care il joaca la 37 de ani, restul e cancan. PS: sper ca Gigi sa nu-si bata joc de el dupa prima greseala, care inevitabil va aparea mai devreme sau mai tarziu.

1629402147290065
Pelihaci Laurentiu  •  12 August 2021, 18:52

Vinicius, ai acum ocazia să te simți cu adevărat fotbslist.Până acum nici la cfr, nici la fcsb, nu ai văzut o galerie care să cânte din dragoste pentru echipa iubită-RAPID. SI LA BINE ȘI LA RĂU.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează