FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

EXCLUSIV „FCSB schimbă rapid acel 4-3-3” » „Nașul Stelei” face tactica Rapidului: „Aici e cheia, dacă face asta, câștigă”

Articol de - Publicat duminica, 15 august 2021 20:02 / Actualizat duminica, 15 august 2021 20:38

Fostul antrenor al Rapidului Viorel Hizo (74 de ani) consideră că FCSB este favorită în derby-ul din această seară cu Rapid. 

„Dulăul" Viorel Hizo a pregătit Rapidul în cinci mandate (1993-1995,1995-1996, 2001-2002, 2004 și 2009) și se mândrește victoriile împotriva Stelei. „Cea mai frumoasă a fost prima, 3-0 în Giulești, în 1994. A fost prima victoria a Rapidului împotriva Stelei după 18 ani", a declarat Hizo pentru GSP.RO.

Gigi Becali anunță că nu se mai bagă la echipă la meciul cu Rapid: „Nu am vorbit cu Todoran nici ieri, nici azi”
RAPID - FCSB
Gigi Becali anunță că nu se mai bagă la echipă la meciul cu Rapid: „Nu am vorbit cu Todoran nici ieri, nici azi”

Viorel Hizo: „Steaua e mare favorită, trece repede de la 4-3-3 la alte sisteme”

- Bună ziua, domnule Hizo, ce faceți?
- Pe acasă, aștept meciul Rapid - FCSB.

- Cine credeți că este favorită?
- Favorită e Steaua, fără discuție. Dar niciodată nu se știe dinainte câștigătoarea la astfel de derby-uri.

- De ce e favorită FCSB?
- Are de partea ei experiența competițională. A jucat în multe derby-uri, are mai mulți jucători tineri valoroși. Are o viteză în plus, dacă nu cumva chiar două, în circulația mingi, în atacuri. Este mult mai mobilă. Are o continuitate și este capabilă să facă o presiune constantă pe adversar. Știe să speculeze greșelile adversarului. Și poate să treacă rapid de la un sistem 4-3-3 la alte sisteme de joc. Steaua s-a întărit mult prin transferul lui Vinicius, un pilon foarte important, într-o zonă unde Steaua a avut probleme în ultimii ani.

- Care ar fi atuurile Rapidului?
- Fanii au un rol extrem de important. Rapid a fost obișnuită întotdeauna să fie împinsă de la spate de suporteri, care sunt foarte pătimași. Rapid are o apărare foarte bună, cu doi stoperi excelenți, care poate să anuleze viteza de deplasare a atacanților Stelei și să închidă culoarele spre poartă. 

La Rapid s-a făcut o simbioză bună între tineri și jucători cu experiență, cu valoare, precum Săpunaru, Dragoș Grigore, Dandea și alții. Îmi plac mult Rareș Ilie, un jucător care promite mult și care găsește de fiecare dată câte o soluție, Sefer, Hlistei, care are execuții de excepție. Bălan poate să speculeze orice eroare.

Viorel Hizo: „Cheia jocului este ieșirea rapidă din apărare în atac"

- Care va fi cheia jocului?
- Depinde foarte mult cât de repede poate să iasă Rapidul din apărare în atac. Aici mi se pare că va fi cheia jocului, viteza cu care se va trece de la tranziția negativă la cea pozitivă, și invers. Echipa care va face cel mai bine acest lucru va fi avantajată. Se anunță un joc echilibrat, un meci mediatizat foarte mult.

- Vor rezista presiunii tinerii Rapidului?
- Va fi greu, nu sunt toți sunt obișnuiți cu astfel de meciuri. Este primul test important pentru Rapid de la începutul campionatului. Sper că-l va trece cu bine. Mihai Iosif a avut inspirație de fiecare dată. Îmi place ce se întâmplă acolo. Mihai Iosif să facă ce am mai făcut și eu când eram la Rapid în meciurile cu Steaua.

„FCSB schimbă rapid acel 4-3-3” » „Nașul Stelei” face tactica Rapidului: „Aici e cheia, dacă face asta, câștigă”
Viorel Hizo a antrenat în 5 mandate la Rapid

- Ce anume?
- Să-i bată cum i-am bătut și eu. Am destule victorii împotriva Stelei (râde). Cred că am cele mai multe.

Viorel Hizo pentru GSP: „Victoria din 1994, cea mai frumoasă împotriva Stelei"

- Care a fost cea mai frumoasă, care v-a rămas la suflet?
- Prima, cea din 1994, când i-am băut cu 2-1, după ce am jucat o repriză în 10 oameni. Nae Stanciu a fost eliminat. A fost prima victorie a Rapidului împotriva Stelei după 18 ani. Era foarte greu atunci să bați Steaua. Pe bancă era Emeric Ienei. Apoi, i-am bătut iar, 4-1 în Cupa României. Steaua avea o line de mijloc excelentă cu Basarab Panduru, Ilie Stan, Militaru. Echipă bună de tot.

- Ce alte victorii vă mai amintiți?
- În 2001, i-am bătut 3-0, în Giulești, cu Victor Pițurcă antrenor. A dat Daniel Pancu două goluri și Șumudică unul. A fost un meci extraordinar, după o noapte de groază.

- Ce s-a întâmplat?
- În aceea noapte dinaintea meciului cu Steaua s-a îmbolnăvit portarul nostru Dolha. A făcut febră 42 de grade. A fost o noapte tare agitată pentru noi. Nu am vorbit atunci despre aceste lucruri. Pe la ora 2:00 a venit doctorul Marian Dumitru și mi-a zis: Ce facem cu Dolha? Știam că are febră, dar 38-39, și speram să o rezolvăm până dimineață, să poată apăra. Nu și-a revenit, a fost internat în spital și nu a mai apărat vreo 7-8 luni. Nimeni nu a putut să spună ce a avut. Dolha era titular, și ce titular. M-am uitat într-o seară pe YouTube și am revăzut meciul cu PSG, de pe Parc des Princes, păi, Dolha a apărat senzațional. Era titularul naționalei de tineret, mare promisiune. Păcat, că s-a îmbolnăvit.

- Ați cam fost nașul Stelei.
- I-am mai bătut și prin 2009, 2-1, în Ghencea. A dat Spadacio două goluri. Am amintiri frumoase de la meciurile cu Steaua. A bătut-o de două ori cu scoruri mari. E o raritate. Era greu să bați Steaua cu 3-0, cu Pițurcă antrenor, sau să bați Steaua când era nea Imi antrenor. Acum e mai simplu, dacă îi prinzi într-o zi mai nepregătiți. Când băteam Steaua jucau Lăcătuș, Adrian Ilie, erau fotbaliști grei.

  • RAPID: H. Moldovan - Belu, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais - Crepulja, Albu, Pănoiu - Carnat, Bălan, Hlistei
    REZERVE: Drăghia, Dandea, Alami, R. Ilie, Moise, Goge, Florică, Marzouk, Sefer
    ANTRENOR: Mihai Iosif
  • FCSB: Vlad - V. Crețu, Vinicius, Al. Crețu, Șerban - Oct. Popescu, Ov. Popescu, Olaru - Cordea, Tănase, Coman
    REZERVE: Straton, Haruț, Moruțan, Cristea, Oaidă, Dumiter, Musi, Mamut, Radunovic
    ABSENȚI: Șut, Ad. Niță, Panțâru (accidentați)
    ANTRENOR: Dinu Todoran

Etapa 5 // Match Preview Rapid - FCSB

Gigi Becali anunță că nu se mai bagă la echipă la meciul cu Rapid: „Nu am vorbit cu Todoran nici ieri, nici azi”

VIDEO Eroul ultimului Rapid - FCSB: „Încă țin minte ce strigă fanii împotriva Stelei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
creeperno115
creeperno115  •  15 August 2021, 22:36

Bafta rapid

Vezi toate comentariile (1)
Comentează