FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vîrful de careu e Pena » Dorinel vrea să îl aducă la Dinamo pe fostul său atacant de la Oţelul

Pena a mai bifat două cluburi din Capitală în carieră: Progresul (1999) şi Rapid (2004-2005), numai că în Giuleşti a jucat doar la echipa secundă
Pena a mai bifat două cluburi din Capitală în carieră: Progresul (1999) şi Rapid (2004-2005), numai că în Giuleşti a jucat doar la echipa secundă

Articol de - Publicat marti, 18 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 decembrie 2012 21:53

Dorinel şi-l doreşte la echipă pe fostul său elev de la Oţelul, însă gălăţenii solicită minimum 300.000 de euro.

Dinamoviştii continuă să-şi completeze lista de achiziţii, deşi bani pentru transferuri nu există momentan. Salvarea ar putea veni în urma vînzării lui Marius Alexe în străinătate, dar deocamdată nu există nici o ofertă concretă, asta şi deoarece preţul cerut pentru el este de două milioane de euro.

Dorinel Munteanu şi-a creionat, în mare, posibilele transferuri ce-i vor aduce concurenţă pe posturi. Pe lîngă mijlocaşul ofensiv Cornel Predescu şi cel defensiv Paul Anton, ambii de la Gloria Bistriţa, "Neamţul" îşi doreşte şi un vîrf puternic de careu. Antrenorul de 44 de ani îl vrea neapărat pe Marius Pena, cu care a lucrat la Oţelul Galaţi şi alături de care a cucerit titlul şi Supecupa României.

Oficialii Oţelului sînt de acord să se despartă de Pena, însă nu în orice condiţii. Dunărenii solicită cel puţin 300.000 de euro în schimbul vîrfului de 27 de ani, sumă de care, momentan, roş-albii nu dispun. Dinamo are concurenţă pentru semnătura lui Pena, Pandurii, dar şi Sheriff Tiraspol fiind în negocieri avansate cu moldovenii.

5 goluri a marcat Pena în cele 16 partide jucate pentru Oţelul în acest sezon, fiind golgeterul echipei

700.000 de euro e cota de piaţă a lui Pena, conform site-ului specializat transfermarkt.de

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Ba, Koulibaly şi Alvarez, out!
Dinamoviştii au pregătit deja actele de reziliere a contractelor lui Issa Ba, Paul Koulibaly şi Edgar Alvarez, aceştia nefiind în planurile lui Dorinel Munteanu pentru 2013. Cei trei sînt de acord să plece, dar îşi vor drepturile financiare la zi, în caz contrar ameninţă cu FIFA. "Cîinii" au luat această decizie întrucît atît Issa Ba, cît şi Alvarez au grave probleme medicale, iar Koulibaly nu e considerat o soluţie pentru prima echipă.

Cristea refuză Iaşiul
Dinamoviştii şi-au dat acordul ca Andrei Cristea să meargă la CSMS Iaşi sub formă de împrumut pînă în vară, însă atacantul de 28 de ani nici nu vrea să audă de o revenire în Copou, acolo unde a mai evoluat în 2009. Cristea e hotărît să demonstreze în turneele de pregătire din această iarnă că poate fi o soluţie viabilă în atacul roş-albilor. În acest sezon de toamnă, el a bifat doar 80 de minute în 6 partide fără să reuşească să marcheze.

"Niciodată nu sînt mulţumit!"
Dorinel Munteanu spune că este foarte exigent cu jucătorii săi, atît la antrenamente, cît şi în partidele oficiale. "Puteam obţine mai mult din aceste jocuri pe care le-am avut pe banca lui Dinamo, dar la primul joc, de la Constanţa, abia venisem, la ultimul, la Iaşi, s-a jucat pe zăpadă, iar cu CFR, în Cupă, am pierdut în condiţii absolut speciale. Eu nu sînt mulţumit niciodată, îmi doresc tot mai mult, sper ca la primăvară să arătăm mult mai bune. Trebuie să facem o pregătire bună, apoi să ne gîndim la campionat", a zis "Neamţul" la DigiSport.

Inbox:
- Dorinel Munteanu se va întîlni zilele următoare cu Nicolae Badea pentru a pune la punct strategia de transferuri din această iarnă şi pentru a stabili turneele de pregătire.
- Fundaşul lateral Eugen Crăciun s-ar putea despărţi în această vară de Dinamo. Fundaşul de bandă al roş-albilor, care a evoluat doar pentru echipa a doua în acest sezon, este dorit în Azerbaidjan.
- Mircea Axente e dorit de Poli Timişoara, club de la care a venit la Dinamo, însă este curtat şi de alte formaţii din Liga 1.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (34)
fangigi
fangigi  •  18 Decembrie 2012, 21:13
Postat de alexa.09 pe 18 Decembrie 2012, 11:43

300.000 nu este o suma atat de mica. Dar Dinamo merita sa faca tranferuri bune pentru a ajunge pe una dintre pozitiile fruntase . Pena s-a remarcat prin meciul cu Rapid , cand a reusit o tripla de senzatie. A avut un meci foarte bun, datorita lui a castigat echipa. Insa, nu vad unde ar putea juca. Intr-un sistem 4-4-2 cu Alexe sau intr-un sistem 4-2-3-1 varf impins ? Sigur , este doar o presupunere. Transferul nu este sigur, nu avem nicio certitudine ca galateanul va fi transferat la Dinamo. Unul dintre actionari a declarat cu ceva timp in urma ca il vor sustine pe antrenor cu suma de 500.000 . Unde nu este buget, nici performanta nu va fi ...

Corect, nu prea are loc Pena! Pacat, pt ca e un jucator de valoare!

mihaienache
mihaienache  •  18 Decembrie 2012, 18:13
Postat de florinch pe 18 Decembrie 2012, 14:55

Ce sa caute Pena la Dinamo? Pai Tucudean este cu 3 clase peste Pena si il avem in curte,nu mai trebuie sa platim salariile a 3 jucatori pe el.

eram sigur ca incepe dorinel cu manevre sa isi aduca favoriti...lasa-ne bah cocosatule cu pena....tucudean axente si cristea sunt peste cioara aia de pena...vezi ce faci cu mujlocul ca acolo e buba

lordico
lordico  •  18 Decembrie 2012, 16:39
Postat de flavoneus pe 18 Decembrie 2012, 13:06

De ce ar veni un jucator in momentul asta la Dinamo sau Rapid nu stiu???La steaua asi intelge, na-i coloana vertbrala si vrei sa te afrimi si sa castigi un ban..

Romana asta, tare dificila mai e, s-or fi desfiintat chiar toate scolile in Ghencea?! :)))

Vezi toate comentariile (34)
Comentează