FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - U CLUJ 2-0

Antrenorul l-a mutat pe alt post, acum e cel mai bun marcator al echipei: „Calitate și încredere în sine”

Virgiliu Postolachi este cel mai bun marcator de la UTA în acest sezon // foto: Instagram
Virgiliu Postolachi este cel mai bun marcator de la UTA în acest sezon // foto: Instagram

Articol de - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 14:55 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 15:22

Virgiliu Postolachi (23 de ani), atacantul moldovean al celor de la UTA, a contribuit decisiv la ambele goluri din victoria de astăzi cu U Cluj, 2-0. 

Titularizat pe poziția de extremă dreapta la meciul de astăzi cu U Cluj, Postolachi s-a dovedit decisiv pentru arădeni. A înscris golul de 1-0 cu o lovitură de cap, la capătul centrării lui Roger, și a pasat decisiv la reușita de 2-0, care a închis tabela.

Postolachi a ajuns la 7 goluri în acest sezon de Liga 1, 3 dintre ele în acest an, iar antrenorul Laszlo Balint consideră că i-a găsit moldoveanului poziția ideală, în banda dreaptă.

„Nu e Raul! Vine favoritul lui Perez” » Președintele lui Real Madrid ar fi stabilit de unul singur succesorul lui Ancelotti
SPANIA
„Nu e Raul! Vine favoritul lui Perez” » Președintele lui Real Madrid ar fi stabilit de unul singur succesorul lui Ancelotti

Laszlo Balint despre Virgiliu Postolachi: „Este eficient ca extremă”

„Pentru mine, este important și modul în care am marcat, mai ales că am lucrat asta la antrenament în ultimele zile. Știam că Postolachi, în momentul în care vine centrare de la Roger pe bara a doua, poate să apară foarte bine. 

Are un joc aerian foarte bun și a demonstrat acest lucru astăzi, cu gol și contribuție majoră la golul 2”, a precizat Balint la conferința de presă.

Întrebat despre poziția ideală a lui Postolachi, având în vedere că acesta este atacant la origine, Balint a spus:

„A demonstrat eficiență ca winger (n.r. - extremă). Cu FCU Craiova, în prima etapă din 2023, a venit de pe bancă și a marcat. Cu FCSB la fel, astăzi a făcut un joc foarte bun, gol și contribuție majoră la golul 2.

Demonstrează calități pentru acest post și mă bucur că punctează la nivelul eficienței, pentru un jucător de atac cifrele sunt foarte importante”.

O victorie uriașă pentru noi, vreau să-i felicit din toată inima pe băieți. Într-o conjunctură foarte dificilă am reușit să strângem rândurile și să demonstrăm forță. Am jucat un fotbal eficient, este o victorie care vine ca o confirmare a lucrurilor pe care le putem realiza.

- Laszlo Balint, antrenor UTA

Ce a declarat Virgiliu Postolachi după UTA - U Cluj

La finalul meciului, Postolachi a apărut la flash-interviu din postura de MVP al partidei. Moldoveanul s-a declarat încrezător că UTA va evita retrogradarea:

„Ne zbatem să ne salvăm, sunt sigur că vom reuși asta pentru că suntem un grup puternic și demonstrăm asta la fiecare meci. Acest meci ne-a demonstrat că avem toți calitate și încredere în noi, lucrurile trebuie să meargă bine.

Am încercat întotdeauna să jucăm cel mai frumos fotbal, să jucăm bine, dar importante sunt cele 3 puncte, ăsta este lucrul principal”.

Înainte să ajungă în Liga 1, Postolachi a jucat în Academia lui PSG, la a doua echipă a celor de la Lille, apoi la Vendsyssel în Danemarca și Mouscron, în Belgia.

3 puncteo despart pe UTA în prezent de primul loc direct retrogradabil

Mai multe știri din Liga 1: 

Momente curioase în SuperLiga: au stat 4 minute în camera VAR ca să analizeze o fază clară + prima explicație

Cum l-a dat pe spate Elias Charalambous pe MM Stoica: „Ieri se uita la meci și a observat ceva. E peste așteptări!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează