FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PSG

Acuzații grave la 24 de ani de la celebrul PSG - Steaua 5-0: „Aveau ochii roșii și trăgeau o substanță din manșetă!”

PSG a „demolat-o” pe Steaua în partida retur
PSG a „demolat-o” pe Steaua în partida retur

Articol de GSP - Publicat joi, 27 mai 2021 13:02 / Actualizat joi, 27 mai 2021 14:16

Valeriu Răchită (50 de ani), fost fundaș la Steaua, a făcut dezvăluri despre înfrângerea controversată suferită de Steaua în fața lui PSG, scor 0-5, în august 1997, în preliminariile Ligii Campionilor.

În tur, roş-albaştrii au câştigat cu 3-2, dar ulterior s-au impus la "masa verde", 3-0, deoarece PSG folosise un fotbalist fără drept de joc. În retur, francezii au reuşit însă o revenire incredibilă şi s-au impus cu 5-0. Încă de atunci au existat speculaţii că steliştii s-au lăsat cumpăraţi, însă totul a rămas doar la nivel de zvonuri.

Valeriu Răchită, titular în acea partidă, a lansat acuzații grave la adresa francezilor, la 24 de ani de la partida de la Paris. Fostul fundaș îi bănuiește pe parizieni că au recurs la tactici necurate înaintea meciului. 

Vivi Răchită: „Jucătorii francezi aveau ochii roșii și trăgeau o substanță”

„A fost ceva ciudat că am făcut mesele și ședința tehnică la ambasada României de la Paris, cu Loți Boloni, care Boloni nu era la noi, era Stoichiță. A fost ciudat că, în minutul doi, un coleg a făcut penalty. A fost ciudat că Rai, brazilianul, ne-a dat două goluri. 

Au fost lucruri ciudate, în teren, noi nu am simțit. Pe urmă ne-am mai gândit. Sunt zvonuri, dar eu nu cred că un coleg de-ai noștri a putut să facă așa ceva.

La ieșirea pe culoar, erau jucătorii francezi cu ochii puțin roșii și trăgeau din manșetă o substanță mirositoare și foarte ascuțită. Nu știu ce era. Au intrat, mâncau pământul. Bine, erau și fotbaliști”, a declarat Răchită, potrivit Antena Sport.

PSG - Steaua 5-0, bănuit de blat! 

„Militarii” au cîştigat pe teren prima manşă a „dublei” cu francezii cu scorul de 3-2. Însă, UEFA a decis ca meciul să fie omologat la „masa verde” cu scorul de 3-0, întrucât PSG a folosit un fotbalist, Fournier, care nu avea drept de joc pentru acea partidă. Conta pentru faza a doua a preliminariilor Champions League, în august 1997. 

La Paris, formaţia pregătită de Mihai Stoichiţă a fost de nerecunoscut. Un joc execrabil, iar francezii aveau 4-0 la pauză şi 5-0 în minutul 56. Roş-albaştrii au fost inerţi la toate loviturile şi nu au putut riposta. 

Imediat după partidă au apărut speculaţii cum că steliştii ar fi vândut meciul! Cu toate că la PSG jucau Rai, Simone, Loko, Maurice şi Leonardo.

  • PSG: Revualt - N'Gotty, Roche, Algerino, Domi - Le Guen, Leonardo, Rai, Gava - M. Simeone, Maurice
  • Steaua: Z. Ritli - Răchită - Reghecampf, Csik, M. Baciu, Miu - Rotariu - D. Șerban, Militaru, Nagy - Roșu
EXCLUSIV Cristian Gațu, despre coșmarul PSG - Steaua 5-0: „Mi-au vorbit respectuos și ne-au tras-o! Au fost personaje dubioase, sora unui fotbalist de la Dinamo”
PRIETENII LUI OVIDIU
EXCLUSIV Cristian Gațu, despre coșmarul PSG - Steaua 5-0: „Mi-au vorbit respectuos și ne-au tras-o! Au fost personaje dubioase, sora unui fotbalist de la Dinamo”

6 trofeea câștigat Răchită la Steaua: 3 titluri, două Cupe și o Supercupă. A evoluat în Ghencea în 3 perioade, 1989-1990, 1996-1998 și 2002-2004

Citește și alte știri despre Steaua:

Peluza Sud, mesaj violent după declarațiile lui Gigi Becali: „În Ghencea doar Steaua!”

Miodrag Belodedici nu crede în proiectul de la Steaua: „Nu știu dacă Armata poate să aibă o echipă la acest nivel”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
elgabri
elgabri  •  27 Mai 2021, 23:51

Hi 5

10203358445722434
Laurentiu Ion  •  27 Mai 2021, 20:20

Are dreptate Răchită. Mai întâi aveau ochii roșii, pe urma mov și la sfârșit aveau ochii de culoarea verde fosforescent și nasul albastru.

maistorkokir
maistorkokir  •  27 Mai 2021, 19:33

Problema Stelei e ca nu l-a avut pe Lacatus in teren, fiind suspendat dupa meciul tur.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează