FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

„Cât costă Screciu?” » Fotbalistul Craiovei a fost în pericol să-și încheie cariera, iar acum este remarcat de scouteri din campionate puternice!

Vladimir Screciu // foto: Imago Images
Vladimir Screciu // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat marti, 12 octombrie 2021 10:42 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 11:00

Relansat de Laurențiu Reghecampf, Vladimir Screciu (21 de ani, fundaș central) fost remarcat de scouteri din Germania și din Portugalia în amicalul „tineretului” cu Mexic. La 21 de ani, Vladimir redevine un fotbalist important după ce cariera lui era în pericol să se încheie din cauza unei accidentări.

Reghecampf a reușit să-l repare pe Vladimir Screciu, un fotbalist încă tânăr care părea să fie un supertalent în urmă cu trei ani, când Genk plătea două milioane de euro ca să-l cumpere de la Craiova.

Experiența belgiană a lui Screciu a fost dezastruoasă, el nu a jucat deloc în două sezoane la Genk. Clubul care l-a mai avut și pe Ianis Hagi l-a împrumutat pe Vladimir la Lommel, unde jucătorul român a apărut în doar două partide, în nici una ca titular.

În perioada pe care a petrecut-o în Belgia, Screciu a mai avut și o accidentare la gleznă, o problemă foarte gravă din cauza căreia a fost în pericol să-și încheie cariera. Genk l-a lăsat să se întoarcă la Craiova gratuit, clubul belgian și-a asumat pierderea economică pe care a suferit-o cu afacerea aceasta. După o perioadă în care a jucat puțin și la Universitatea, Screciu a redevenit titular, din momentul în care Laurențiu Reghecampf a preluat conducerea echipei.

Laurențiu Reghecampf l-a relansat pe Vladimir Screciu 

Reghe l-a retras de la mijloc, din poziția de închizător, l-a transformat în fundaș central și l-a folosit în mod constant, atras de faptul că Vladimir e un stoper cu o viteză mai bună decât au ceilalți apărători pe care i-a mai rulat Craiova: Găman, Marius Constantin, Bălașa.

Evoluțiile bune din campionat l-au impus pe Screciu în postura de căpitan al naționalei de tineret. El a evoluat, tot ca fundaș central, în amicalul pe care România sub 21 de ani l-a pierdut cu Mexic, 1-3. 

Vladimir Screciu, remarcat la România U21 de scouteri din Germania și Portugalia 

Jocul a avut loc în Spania și, chiar dacă „tricolorii” au fost învinși clar, scouterii prezenți în tribună l-au remarcat pe stoperul Craiovei, despre care au cerut informații. Specialiștii reprezentau cluburi din Germania și din Portugalia. Nu există vreo ofertă concretă pentru jucător, dar faptul că el a atras atenția constituie un semn că Mihai Rotaru ar putea avea ocazia să-l mai vândă o dată pe Screciu.

4 meciuriare Screciu în naționala de tineret pe care o conduce Florin Bratu. Născut în ianuarie 2000, el încă mai este ajutat în campionat de regula care obligă fiecare echipă să folosească măcar un fotbalist eligibil U21 pe toată durata fiecărei partide

750.000 de eurovalorează Screciu pe transfermarkt. Cea mai mare valoare a lui a fost de 1.200.000 de euro, înregistrată în septembrie 2018, imediat după transferul la Genk

VIDEO. Bobi Verdeș: „Nu mă pot identifica cu CSU Craiova!”

Citește mai multe știri despre Craiova: 

Gazon XXL. Mai gros, mai rezistent » Aproape s-a finalizat montarea noii suprafețe de joc din Bănie

Pițurcă vs. Reghecampf » Cum arată duelul lor pe banca lui CSU Craiova

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
jony_10
jony_10  •  13 Octombrie 2021, 12:20
Postat de wrx. pe 12 Octombrie 2021, 18:39

Scrieciu este un fel de Dorel Stoica sau Chiriches la nivel de liga a III a! Sa cam terminat cu “tunurile” date de Rotaru, Andrici și Beze! Scrieciu foarte slab, Ivan și Bancu sub zero la Naționala Mare! Încă un pic și scăpăm de clona din Mogoșoaia!

Încă puțin și termina mititelu banii și va desființați iar... Mai bine asa sa zici.

scobutu
scobutu  •  12 Octombrie 2021, 20:10
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Nici o problema, in citeva zile se reia campionatul si mergem sa ridem de ei. Aaaaaa ... pardon .... voiam sa zic, mergem sa le admiram tactica si tehnica

pickhammer
pickhammer  •  12 Octombrie 2021, 19:28

Sa fim seriosi si cu Screciu asta,nu mai pot pacali decat niste turci sau rusi,sau il pastreaza devalizatorul,ca pentru campionatul intern este chiar un jucator decent.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează