FOTBAL  »  Superliga  »  STUDIU

VOCEA POPORULUI: FCSB - CS Universitatea e, de fapt, derby-ul istoric!

Articol de , - Publicat vineri, 20 decembrie 2019 09:00

Conform studiului național realizat de GfK, la solicitarea Gazetei, cei care le susțin astăzi pe FCSB și CSU Craiova consideră, în proporție covârșitoare, că aceste cluburi sunt continuatoarele echipelor istorice.

  • FCSB - CS Universitatea Craiova se joacă duminică, de la 20:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Plus.

Duminică, Liga 1 își ia rămas bun de la anul 2019 cu un meci mare. FCSB - CSU Craiova e un duel între două dintre cluburile care și-au anunțat în mod clar obiectivul de a câștiga titlul de campioană. În plus, se vor afla față în față formațiile care sunt, de departe, cele care au produs cea mai mare medie de spectatori la jocurile disputate pe teren propriu. Oltenii sunt pe primul loc la acest capitol, cu 12.300 de fani, iar FCSB e a doua, cu 7.200 de spectatori. Restul nici măcar nu ating 3.500 de fani.  

Top 5 spectatori Liga 1 

  • CSU Craiova 12.300 
  • FCSB 7.200 
  • Chindia 3.480 
  • Dinamo 3.300 
  • CFR 3.170

Poate cel mai spectaculos punct de pe afișul acestui meci a devenit cel legat de istoria și tradiția derby-ului. Care e pus într-o altă lumină, extrem de spectaculoasă, în urma studiului realizat de GfK, la solicitarea Gazetei Sporturilor. GfK e una dintre cele mai mari companii de cercetare de piață din lume. 


Cele două cluburi, FCSB și CSU Craiova, sunt pe podiumul celor mai simpatizate formații din Liga 1. Împreună ating aproape 50% din preferințele bărbaților din România care sunt pasionați de sport. Practic, 1 din 2 microbiști ține fie cu FCSB, fie cu CSU Craiova. Distanța dintre acestea e însă una mare. FCSB atinge aproape 41% dintre preferințe, CSU numai 9%. 

CĂREI ECHIPE DE FOTBAL DIN ROMANIA ÎI SUNTEȚI SUPORTER? 

1. FCSB: 40,9% 
2. Dinamo: 13,7% 
3. CS Universitatea Craiova: 8,8%  
4. CFR Cluj: 7,4% 
5. Steaua: 4,8% 
6. Rapid: 4,7% 
7. Poli Iași: 2,8% 
8. Petrolul: 2,2% 
9. Viitorul: 2%  
10. FC Argeș: 2%   
11. U Cluj: 1,8% 
12. ASU Poli Timișoara: 1,4% 
13. FC U Craiova 1948: 1,2% 

Marea surpriză vine din modul în care au răspuns suporterii declarați ai acestor echipe atunci când au fost întrebați dacă formația lor de suflet este sau nu, în concepția lor, continuatoarea echipei istorice. Ambele s-au aflat pe parcursul acestor ani în dispute imense, inclusiv în instanță, privind identitatea! 

Dintre fanii actuali ai FCSB, aproape 90% susțin că acest club e continuatorul celui care s-a numit Steaua București, iar dintre susținătorii de azi ai echipei patronate de Mihai Rotaru, aproape 80% au răspuns că CSU Craiova e continuarea Universitatății Craiova. 

VOCEA POPORULUI: FCSB - CS Universitatea e, de fapt, derby-ul istoric!

Cu alte cuvinte, meciul de duminică seara, de pe Arena Națională, se prezintă drept FCSB vs CSU, dar, de fapt, în viziunea suporterilor celor două formații, se cheamă Steaua vs Universitatea Craiova! 

1964a fost anul în care s-a jucat primul meci dintre cele două cluburi: în august s-a jucat Știința Craiova - Steaua 0-4

Raportul FCSB vs CSU Craiova pe regiunile din care sunt suporterii 

VOCEA POPORULUI: FCSB - CS Universitatea e, de fapt, derby-ul istoric!

Raportul FCSB vs CSU Craiova în funcție de educația suporterilor 

VOCEA POPORULUI: FCSB - CS Universitatea e, de fapt, derby-ul istoric!

55%dintre cei care simpatizează cu CSU Craiova sunt din mediul rural, procentul la FCSB e de 48%

63%dintre fanii FCSB-ului au peste 35 de ani, în timp ce procentul la CSU Craiova e de 82%

DESPRE METODOLOGIE: 

  • Studiul a fost realizat de GfK România în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor și este reprezentativ la nivel național, pentru populația de bărbați din mediul urban și rural. 
  • Acesta a fost realizat în perioada octombrie - noiembrie 2019 pe un eșantion de 1.000 de bărbați cu vârsta cuprinsă între 14 și 65 de ani, care sunt interesați de sport și se declară suporterii unei echipe de fotbal. 
  • Eșantionul a fost ponderat pentru a reflecta distribuția populației pe criterii de vârstă, regiune și mărime a localității (eșantion realizat de GfK România în baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică). Eroarea maximă de eșantionare este de 3,1%. 

La femei, diferența e și mai mare 

Studiul realizat de GfK conține și rezultate realizate exclusiv pe publicul feminin pasionat de sport. Aici, diferența de fani între FCSB și CSU Craiova e și mai mare decât în privința bărbaților. 42,2% dintre femei simpatizează cu FCSB și doar 5,9% cu CSU Craiova. 

2,02este cota caselor de pariuri ca FCSB să câștige meciul de duminică seară de pe Arena Națională, în timp ce Craiova are cota 3,95 pentru o victorie la București

4,00este cota pe care o primesc pariorii care mizează în acest moment că FCSB va câștiga titlul de campioană în vară, iar oltenii au cota 10,00 a patra. Fovoriți sunt cei de la CFR Cluj 1,80

FCSB există din 2003... 

Gigi Becali a preluat pachetul majoritar al Stelei într-o Adunare Generală care a avut loc la finalul lunii ianuarie 2003. Timp de 7-8 ani, Becali n-a avut nici un fel de probleme în relația cu Ministerul Apărării. A folosit baza din Ghencea și clubul a purtat denumirea Steaua. În 2011 însă, MApN a intentat proces și a acuzat faptul că Becali a foloist ilegal marca Steaua, iar Instanța a dat dreptate minsiterului și a deposedat clubul de brandul Steaua. Așa s-a născut FCSB, care activează din 2003. Există un proces în derulare inclusiv pe palmaresul începând din 1947, iar în prima instanță a decis că FCSB nu deține ce s-a câștigat până în 2003. 

... CSU Craiova din 2013

După ce în 2011, clubul patronat de Adrian Mititelu a fost dezafiliat de FRF, doi ani mai târziu, Federația Română de Fotbal a luat decizia de a invita o echipă din Craiova pentru a intra direct în Liga secundă. Așa a luat naștere actualul club al lui Mihai Rotaru, cel care a promovat încă după primul sezon în Liga 1. 

Vezi și: 

SONDAJ EXCLUSIV GSP // VIDEO FCSB are cei mai mulți suporteri! Gică Hagi e cel mai apreciat om din sport

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (93)
147216516458030
Cristina Mirel Jurj  •  21 Decembrie 2019, 13:51

Doar la GSP poti vedea aceste statisticii ca sinteti FCSEBisti

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  20 Decembrie 2019, 22:18
Postat de gicahaiosul pe 20 Decembrie 2019, 21:57

Doua clone caraghioase, sustinute de fierari-betonisti, macaragii, agricultori beți, cocalari si faianțari.

Vai, țațo, ce haios ești! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  20 Decembrie 2019, 22:10
Postat de maccarone707 pe 20 Decembrie 2019, 15:04

ba dezbracatule, majoritatea suporterilor clonei piperene sunt manelisti mancatori de seminte, la fel ca tine.

Bă (majusculă și virgulă, că așa se scrie, 'telectualule...), nu toți pot fi ca majoritatea suporterilor echipei ce se pregătește în playout pentru cempionzlig, care nu sunt maneliști, ci suspină la acordurile pianului stăpânului de la RIN, mâncători de lokum, la fel ca tine. Între timp, ai aflat cum se deschide poarta aia de pe stadionul cu pistă?

Vezi toate comentariile (93)
Comentează