FOTBAL  »  Superliga  »  VOCILE GAZETEI

Vocile Gazetei » Craiova - CFR Cluj 1-3, comentat live de Alin Buzărin, Remus Răureanu și Aurelian Botezatu

Vocile Gazetei » Alin Buzărin, Remus Răureanu și Aurelian Botezatu
Vocile Gazetei » Alin Buzărin, Remus Răureanu și Aurelian Botezatu

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 mai 2021 23:30 / Actualizat sambata, 15 mai 2021 23:32

Duelul din play-off Craiova - CFR Cluj 1-3 a fost comentat live pe GSP.ro de Alin Buzărin (editorialist GSP), Remus Răureanu (reporter GSP) și Aurelian Botezatu (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

CRAIOVA - CFR CLUJ » La final, 1-3:

Alin Buzărin: Victorie limpede a CFR-ului, meritată până la ultima moleculă. Pas imens spre al patrulea titlu consecutiv, presiune enormă pe FCSB mâine în Covasna. Dacă bate Sepsi, e gata!

Dar un succes clujean în fața unor olteni care au uitat să revină de la cabine după pauză. O replică dezlânată, de care liderul n-avea cum să nu profite. La această diferența de imagine și de scor, n-avem ce să mai vorbim de erorile de arbitraj din prima repriză, însă putem să ne întrebăm dacă Ouzounidis e antrenor sau matelot de barcaz prin bălțile Egee...

Remus Răureanu: Oricâte crize ar străbate CFR, e ca și cum clubul acesta ar fi condamnat sa fie campion! Sigur, FCSB depinde, în continuare, numai de propriile rezultate, dar dacă Sepsi păstrează și duminică forma demonstrată recent, deplasarea arată ca una extrem de complicată pentru oamenii lui Becali.

Capcanele în care pică adversarii Clujului de patru ani încoace nu constituie unica explicație pentru succesul care s-a lipit de CFR.

Vișiniii sunt singurii cu lot bun și mare, capabili să se descurce și când au jucători bolnavi, accidentați ori suspendați.

Aurelian Botezatu: Craiova nu scapă de blestem 

Oltenii continuă tradiția neagră a acestui sezon în Liga 1. Când încep un meci prin a fi conduși nu reușesc să câștige. În seara asta au bifat deja a 8-a înfrângere, la care se adaugă și 3 remize. 

Și de parcă nu-i e de ajuns al patrulea eșec consecutiv în play-off, Ouzounidis se confruntă acum cu o listă și mai consistentă de indisponibilități, completată cu Baiaram, Marius Constantin și Bălașa, ce-l lasă descoperit în fața ofensivei lui Sepsi. 

CFR? Campioana a demonstrat încă o dată că știe foarte bine să managerieze meciurile "de titlu". Mâine seară, de la distanța a 4 puncte, clujenii vor urmări confortabil, din fotoliu, meciul FCSB-ului de la Sfântu Gheorghe.

CRAIOVA - CFR CLUJ » La pauză, 1-1:

Alin Buzărin: Repriză densă, alertă, pe alocuri (ca la meteo) chiar frumoasă. O bijuterie de gol al lui Baiaram, un gol din fază fixă (cornerul bătut scurt tot fază fixă e) al lui Păun și un noian de petiții neonorate de penalty ale clujenilor. 

La ora aceasta se pregătește probabil montajul video împotriva lui Kovacs, după cel contra lui Hațegan. Însă istoria "necazurilor" ceferiste cu Istvan nu e deloc bogată. Dimpotrivă, au fost multe bucurii comune.

Remus Răureanu: Trei persoane o împiedică pe CFR sa conducă în pauză: Baiaram, Kovacs, Debeljuh. Minunată execuția cu care a egalat Baiaram! A fost o execuție ca a lui Juninho, doar ca brazilianul suta așa de pe loc, din faze fixe, nu din acțiune. 

Kovacs nu a văzut un penalty la un fault asupra lui Deac. Debeljuh e răspunzător și el, croatul mai mult i-a încurcat pe ai lui.

Aurelian Botezatu: Vătăjelu e veriga slabă 

Nicușor Bancu a avut dreptate. Bogdan Vătăjelu e mai bun pe flancul drept decât pe postul lui, fundaș stânga. Revenit acolo unde ar trebui să se simtă cel mai bine, "Vătă" e până acum veriga slabă a oltenilor. Prin zona lui s-a infiltrat Păun la 0-1 și tot el l-a faultat de penalty pe Ciprian Deac (24). 

Noroc cu mărinimia lui Kovacs! "Vulpi" bătrâne, Păun, Deac și Costache au sesizat că pe flancul drept e o pâine de mâncat și pe acolo au tot forțat pătrunderile în careul lui Pigliacelli. Altfel, încă o durere de cap pentru Ouzounidis, posibil pe termen mai lung: Baiaram, autorul unui gol splendid, s-a reaccidentat.

CRAIOVA - CFR CLUJ » Înainte de meci:

Alin Buzărin: Craiova trece prin supliciul de a arbitra o luptă pentru titlu de la care a fost exclusă, deși a învins nu demult ambele pretendente. E o ipostază stânjenitoare, dar va trebui s-o traverseze cu bine, pentru că participarea ei europeană încă nu e sigură. 

Fără Bancu îi va fi greu, va fi interesant de văzut cum va funcționa fundașul dreapta sui-generis Căpățână. Dincolo, CFR-ul parcă ar recunoaște împrejurimile. E fix peisajul unde a luat ultimul titlu, deși avea șansa a doua. Acum, are prima șansă..

Remus Răureanu: Clasamentul spune ca se întâlnesc două dintre cele mai bune echipe ale campionatului, noi ne întrebăm care va fi mai slabă în seara aceasta. Ambele parcurg o criză și tremură cu gândul că-și pot rata obiectivele. Mai există impresia că CFR e favorită să câștige campionatul datorită experienței imense pe care o au jucătorii lui Iordănescu. 

Bagajul uriaș pe care l-au adunat în cariere nu i-a împiedicat să greșească și execuții elementare în partidele recente. Expertiza lui Deac și a lui Vinicius ar trebui să conteze tocmai în meciuri ca acesta, dintr-un final în care va fi decisă soarta titlului.

Aurelian Botezatu: Ouzounidis improvizează, Edi nu riscă nimic 

Marinos Ouzounidis nu-și poate permite să se concentreze pe finala Cupei, de sâmbăta viitoare, atâta vreme cât locul 3 în campionat e în pericol. Însă este obligat să improvizeze în apărare, din cauza absențelor lui Vlădoiu, Papp și Bancu. 

Grecul a testat în semifinala de Cupă cu Viitorul Tg. Jiu (2-2) o apărare cu mijlocașul Căpățână fundaș dreapta, cu gafeorul Acka în centru și a decis să meargă pe mâna lor. Edi Iordănescu, în schimb, nu riscă nimic. 

Deși Bălgrădean a revenit, pauza luată din cauza infectării cu COVID-19 l-a determinat pe antrenorul CFR-ului să nu se hazardeze și să meargă pe mâna rezervei Sandomierski între buturi.

Totul despre Craiova - CFR Cluj AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  16 Mai 2021, 12:16

La ora actuala echipele din fata CFR,FCSB si CSU joaca mai slab decat urmatoarele din play-off si probabil chiar a unora din play-out. Toate sunt stresate de ritmul de meciuri la 2-3 zile, de gandul la titlu,de multele accidentari. CFR avand cel mai numeros lot si apropiat valoric a rezistat cel mai bine si va castiga iar campionatul. FCSB a avut si ea multi jucatori chiar tineri si foarte tineri, dar au fost solicitati cu cocteiul Neubert, cu criticile patronului si contrele cu noua Steaua. Pierde iar titlul. Universitatea roasa si ea de accidentari si ritmul de jocuri n-a stiut cand sa vanda jucatori cautati Bancu, Cicaltau, Mateiu etc.,dar mai cu seama n-au stiut sa cumpere. Tine jucatori imprumutati pe la alte echipe,au luat atatea ciurucuri de pe la Gaz M(mai putin M. Constantin care a fost prea solicitat pentru varsta lui),de la Botosani,pe Camara etc. Echipa 2 e la baraj de retrogradare din liga 3, juniorii nu mai joaca finale sau macar semifinale deci o scadere grava a fotbalului in zona. Adaugand la astea si Merinosul de Palace pardon Grecia care le-a stricat stilul de joc vor fi locul cuvenit,adica 4. Strans randurile ,strans din dinti si macar luati cupa. Nu-i usor asa ca mobilizare maxima.

mzm1
mzm1  •  16 Mai 2021, 11:16

Domnilor ziaristi, „vocile Gazetei”, comentariile dv. la acest meci nu fac decat sa confirme zicala aceea cinica, potrivit careia „omului de aceea i s-a dat vorbirea, ca sa-si ascunda gandurile”. Nicio aluzie la blat?! Daca in locul CFR-ului era FCSB, tot asa de... delicat ati fi comentat? Sunt convins ca nu. Pai uitati-va la declaratiile lui Ouzounidis, care e siderat de „jocul” echipei sale: „Asa ceva nu se poate! Nu e echipa mea, nu e stilul meu! Nu pot sa accept! Mai bine introducem echipa a 2-a!”. Oricum, conducerea celor de la Craiova a evoluat in bine fata de „jocul” de acum cativa ani cu Viitorul, cand au anuntat blatul dinainte, public: „Pe noi nu ne intereseaza acest meci, asa ca jucam cu echipa de juniori”! Acum au fost mult mai ”diplomati”, au bagat prima echipa care... n-a putut sa castige, ce vreti? Totusi, Craiova s-a facut de ras degeaba, acceptand acest blat, pentru ca aceasta „victorie” a CFR-ului nu a schimbat mare lucru in ce o priveste pe FCSB. Pentru a castiga campionatul, echipa lui Becali trebuie, in continuare, sa castige ultimile 3 jocuri, cu Sepsi, Craiova si CFR, ceea ce nu e doar greu, ci practic imposibil!

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  16 Mai 2021, 10:02

Craiova este in grafic. Astazi pierde locul 3, iar sambata pierde si cupa

Vezi toate comentariile (14)
Comentează