FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

VOCILE GAZETEI U Cluj - Dinamo, comentat de Eduard Apostol, Cristi Geambașu și Viorel Tudorache

U Cluj - Dinamo, comentat de Eduard Apostol, Cristi Geambașu și Viorel Tudorache
U Cluj - Dinamo, comentat de Eduard Apostol, Cristi Geambașu și Viorel Tudorache

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 mai 2022 22:30 / Actualizat sambata, 21 mai 2022 22:36

U Cluj - Dinamo 2-0, turul barajului de menținere/promovare în Liga 1, a fost comentat pe GSP.ro de Eduard Apostol (reporter GSP), Cristi Geambașu (editorialist GSP) și Viorel Tudorache (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

U Cluj - Dinamo, 2-0 final

Eduard Apostol: Spectrul meciurilor cu Șelimbăr și Csikszereda, a rușinii secolului chiar, i-a determinat pe ”câini” să intre cu atitudine în repriza secundă. Dar apărarea aiurită a lui Uhrin e prea slabă, e de ”B”! Acolo, unde echipa este acum cu un picior și jumătate. Mai contează multitudinea de cornere, două transversale, Matei și Irobiso, plus o ocazie uriașă a lui Morar?! Deloc. Au intrat ”câini roșii” pe Cluj Arena, au ieșit pisici zburlite. Și cu un om în plus pe teren, după eliminarea lui Ely Fernandes (72). Și norocul s-a săturat de acești jucători.

Dinamo nu are nevoie de dineuri, de alte echipe care să-i favorizeze existența prin propriul faliment, ci de o înlănțuire de minuni duminica viitoare! U Cluj a arătat atitudine, devotament, noroc, toate ingredientele ca tocmai ”frații” să împingă în groapă cândva un colos. Muribund de ani buni, care a ajuns aproape de a-și da obștescul sfârșit! Elevii lui Uhrin au terminat meciul pierduți prin iarbă, ca de obicei în acest sezon, cu Uhrin privind în neant. Culmea nesimțirii: jucătorii lui Dinamo, ca niște domnișoare supărăcioase, părăsind terenul, nemulțumite că galeria nu ”a apreciat” salutul de la finalul propriei rușini! 

Cristi Geambașu: Surogatul alb-roșu

Dinamo este cu doi pași în B. Ocaziile sunt surogate de gol. Dinamo a dominat și a avut ocazii în repriza a doua, dar le-a ratat ori pentru că transversala a fost clujeană, ori din cauză că a ieșit la iveală precipitarea specifică unei echipe mici. Matei și Irobiso au țintit transversala, Morar l-a făcut pe Gorcea să pară un mare portar. "U" a suferit și a lovit pe contraatac prin Boiciuc. 2-0 pentru Cluj, iar peste o săptămână dacă nu este în pregătire vreun miracol Dinamo își joacă ultimele firimituri de onoare. Este păcat că se stinge o echipă, dar sportul nu joacă niciodată rolul de duhovnic.

Lincar l-a dominat tactic pe Uhrin și merită să fie privit mai cu atenție. Nu suferim de inflație de antrenori interesanți și pasionați.

Viorel Tudorache: Cu un picior în B, după o primă repriză ștearsă, dinamoviștii au revenit furibund de la vestiare și i-au înghesuit efectiv pe ardeleni în propriul careu. Trupa lui Lincar a fost pur și simplu groggy, s-a apărat eroic. A avut și mult noroc, Matei și Irobiso au nimerit transversala. Rămasă în 10 oameni, după eliminarea lui Ely Fernandes, U Cluj a primit oxigen de la minunații suporteri și nu doar că a rezistat, dar a și majorat scorul la 2-0. Fostul dinamovist Ioan Filip a surprins descoperită apărarea bucureștenilor și cu un exterior de fotbalist i-a pus golul pe tavă lui Boiciuc. Dinamo este tot mai aproape de Liga 2. De o adevărată rușine istorică.

U Cluj - Dinamo, 1-0 la pauză

Eduard Apostol: Amu îi amu! U Cluj joacă ceea ce trebuia să facă împotriva lui Hermannstadt, când a avut promovarea pe masă, Dinamo impresionează doar cu galeria. "Șepcile roșii" sunt exuberante, chiar prea ofensive, "câinii" au avut momente când erau groggy. Gazdele pun mai mult suflet, până acum, roș-albii au revenit la stilul de joc de "B". Că tot îl criticau pe Cătălin Popa, "centralul" i-a iertat pe dinamoviști de roșu la Eșanu, care, oricum, are multe păcate de spălat în barajul ăsta! "Câinii" mizează că U își va irosi energia și atunci va reintra în cărți. Să nu fie prea târziu!

Cristi Geambașu: Golul belgianului Martin Remacle a dezvăluit iar fața comică a apărării dinamoviste. De fapt, fața tragicomică, fiindcă ieșirea violentă a lui Eșanu, acest Harald Schumacher de Colentina, era să se lase cu urmări dramatice pentru Tescan/Battiston. Clujul arată mai aerisit și mai disciplinat, pressingul funcționează impecabil.

Dinamo își trăiește jenant decăderea. Matei etalează o tehnică sterilă, Pierret nu este un TGV, ci un tren regional de pe Valea Loirei. Șutul bun al lui Torje din prelungiri nu schimbă nici tabela, nici impresia de ansamblu. În schimb, Remacle, Tescan, sau Boiciuc par componenții unei echipe care trage la titlu. Este iureș în careul dinamovist și se anunță încă 45 de minute de chin și de rușine.

Așa cum anticipam și în meciul Lincar-Uhrin conduce antrenorul gazdelor.

Viorel Tudorache: Dinamo a arătat că este echipa din Liga 1 doar în primele 10 minute de la startul partidei. Clujenii s-au dumirit repede că n-au de ce să se teamă prea tare și au îndrăznit să avanseze mai curajos dincolo de mijlocul terenului. Portarul Eșanu a comis-o încă o dată, în stilul său caracteristic, iar Remacle nu a refuzat cadoul și a stabilit scorul pauzei. Putea să fie și mai rău pentru roș-albi, care n-au jucat nimic. Raportul ocaziilor de gol, 8-3 pentru U Cluj, spune totul. Se îngroașă gluma în Ștefan cel Mare.

U Cluj - Dinamo, înainte de meci

Eduard Apostol: Frate, frate, dar brânza e pe bani! Miza este uriașă, Dinamo își joacă existența astăzi și duminica viitoare. U Cluj a ratat o nouă promovare directă, dar nu a intrat în colaps, drept dovadă că joacă pe un pot de 250.000 de euro. Față de cei 75.000 de euro ai "câinilor". Frații se vor sfâșia între ei, mai mult sau mai puțin, este meciul ce atrage cel mai mare interes în acest final de sezon.

Cristi Geambașu: Apariția lui Erik Lincar la conferința de presă într-o ie stilizată exploatează filonul istoric al lui "U", șepcile roșii fiind la origini clubul studențimii române clujene. Frăția cu fosta echipă a Ministerului de Interne, reafirmată de galerie într-un comunicat cu tentă filosofică este greu explicabilă, dar reală. De unde și speculațiile. Dinamo, de la care nu lipsesc Cosmin Matei, Torje, Răuță sau neguvernabilul Steliano, luptă să evite rușinea secolului, retrogradarea.

Obișnuit cu aerul nu foarte curat al Ligii secunde, Clujul și-a asumat rolul de outsider. Lincar, antrenor nu doar tânăr, ci și inovativ, poate fi factorul surpriză în luptă directă cu un Dusan Uhrin destul de blazat. Stadion plin, vreme frumoasă, mai rămâne să avem și meci. Cum spuneau băieții din Peluza Șepcile roșii, războiul e altundeva.

Viorel Tudorache: Dinamo în Liga 2? Orice e posibil într-un astfel de baraj disputat cu sabia deasupra capului. Cred însă că roș-albii sunt favoriți. Nu clari, dar sunt. În timp ce Dusan Uhrin a început să pregătească de o lună echipa pentru această dublă de ”A fi sau a nu fi” și sezonul viitor în Liga 1, Erik Lincar a trăit sub o presiune infernală în ultimele săptămâni. Teoretic, U Cluj pornește cu moralul zdruncinat după ce a scăpat printre degete posibilitatea de a promova direct. Meciul de pe Cluj Arena se va disputa într-o atmosferă superbă, cele două galerii înfrățite sunt pregătite pentru spectacol.

Totul despre U Cluj - Dinamo AICI!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
mihaistoica
mihaistoica  •  22 Mai 2022, 09:39
Postat de popescu.dzn2 pe 21 Mai 2022, 22:41

Se duce in Liga a patra si se desființează

Corect, Astra e un exemplu grăitor !

MXC99
MXC99  •  22 Mai 2022, 00:11

Dinamo e clar in B iar in liga 1 speram ca nu vor revenii scandalurile si huliganismul suporterilor u!

Chess
Chess  •  21 Mai 2022, 22:43

Echipa militiei sovietice impusa cu forta in fotbalul romanesc este pe cale sa sa faca cunostiinta cu purgatoriul diviziei B !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close