FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI

Mihai Teja a învins-o pe FCSB și a tras concluziile după amicalul din Berceni

Mihai Teja, antrenor FC Voluntari
Mihai Teja, antrenor FC Voluntari

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 iunie 2020 13:44

Mihai Teja (41 de ani), antrenorul lui FC Voluntari, are de ce să fie mulțumit. Echipa sa pare că ține ritmul pe care îl avea înaintea întreruperii competiției. Ilfovenii au trecut peste FCSB în amicalul disputat miercuri în Berceni, 2-0.

Startul Ligii 1 se apropie, iar cluburile fac ultimele „retușuri" până la reluarea competiției. După antrenamente în 3, formațiile au dat drumul și meciurilor amicale. Iar seria a fost deschisă miercuri, cu partida dintre FCSB și FC Voluntari. Ilfovenii au învins în baza de la Berceni, 2-0, într-un meci după care Mihai Teja, antrenorul ultimei clasate, nu vrea să tragă foarte multe concluzii.

- Domnule Teja, cum a fost din nou la un meci, nu doar antrenamente grupate?
- E bine că suntem sănătoși! Că am început din nou treaba. Ne doream asta, avem pasiune, suntem profesioniști. Iar meciurile sunt foarte importante pentru noi pentru că nu te poți antrena numai câte 3 sau 4. Abia am reușit să ne antrenăm. Avem plăcerea de a juca.

- Băieții v-au zis ceva?
- Chiar vorbeam cu ei și mi-au zis că e altceva. Chiar dacă intensitatea unui meci e mult mai ridicată, există plăcerea de a juca. Ne bucurăm că au început meciurile amicale. Ne dau cât de cât o intensitate, un ritm.

- Cât de mare e diferența față de ce se întâmpla înainte de această perioadă?
- E diferență pentru că a fost o odihnă pasivă. Două luni și ceva, jucătorii au stat acasă. Nici măcar n-au putut să iasă să alerge. Au lucrat mai mult exerciții de menținere. E destul de greu până se acomodează organismul la intensitatea meciurilor. Va mai trece timp până la o adaptare la intensitatea de joc.

Mihai Teja: „Nu pun mare preț pe amicale”

- Victorie cu FCSB, pare că lucrurile merg în continuare bine pentru Voluntari...
- A fost un joc amical. Sunt total diferite amicalele față de jocurile oficiale. Am avut un prim joc cu o echipă bună, cu multă calitate. A fost un antrenament bun, nu ne-a interesat neapărat rezultatul. Ci jocul, anumite aspecte tehnico-tactice, ăsta este lucrul care m-a interesat cel mai mult. Am câștigat, OK, cu atât mai bine pentru moral. Dar v-am spus, nu pun prea mare preț pe meciurile amicale. Ne-am dorit doar un antrenament bun și așa a și fost.

- Există vreo crispare după un gol marcat, jucătorii au teamă de a nu greși?
- Da! E nefiresc să nu te bucuri la goluri. De obicei ne bucuram împreună, băieții sunt foarte uniți. Acum trebuie mai ușor, ne atingem doar cu coatele, îl felicităm de la distanță pe marcator și cam atât.

- Cât de importantă va fi, în perioada următoare, pregătirea din aceste zile?
- Va fi greu la început pentru toate echipele. E greu să atingi o intensitate de 100% la începutul acestui semiretur. Va fi greu pentru fiecare dintre noi. Încercăm să facem tot ce depinde de noi ca echipa să arate cât mai bine de la primul meci. Ăsta e obiectivitul fiecărui antrenor.

„Ar fi foarte bine să învingem Clinceni. Fiecare echipă din play-out are același obiectiv: salvarea de la retrogradare. Toate partidele care vor urma vor fi dure, grele. În play-out există un echilibru valoric”  - Mihai Teja, antrenor FC Voluntari

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Atacantul din Liga 1 propus la FCSB în locul lui Harlem Gnohere: „Gigi, e jucător de cupe europene, dar costă”

3 vești bune la Dinamo într-o singură zi: „Nu ar trebui să mai fim îngrijorați”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
394966434424757
Mihai Dinu  •  05 Iunie 2020, 19:42

Firesc rezultatul, altul ar fi fost in meci oficial, cu influente, cu arbitrii, cu interese cu...

3101575123247794
Alice Popa  •  05 Iunie 2020, 17:11

Pentru Voluntari e ceva banal sa bata FCSB...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează