LIGA 1  ·  FC VOLUNTARI

Mihai Teja a învins-o pe FCSB și a tras concluziile după amicalul din Berceni

Mihai Teja, antrenor FC Voluntari
Mihai Teja, antrenor FC Voluntari

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2020 13:44

Mihai Teja (41 de ani), antrenorul lui FC Voluntari, are de ce să fie mulțumit. Echipa sa pare că ține ritmul pe care îl avea înaintea întreruperii competiției. Ilfovenii au trecut peste FCSB în amicalul disputat miercuri în Berceni, 2-0.

Startul Ligii 1 se apropie, iar cluburile fac ultimele „retușuri" până la reluarea competiției. După antrenamente în 3, formațiile au dat drumul și meciurilor amicale. Iar seria a fost deschisă miercuri, cu partida dintre FCSB și FC Voluntari. Ilfovenii au învins în baza de la Berceni, 2-0, într-un meci după care Mihai Teja, antrenorul ultimei clasate, nu vrea să tragă foarte multe concluzii.

- Domnule Teja, cum a fost din nou la un meci, nu doar antrenamente grupate?
- E bine că suntem sănătoși! Că am început din nou treaba. Ne doream asta, avem pasiune, suntem profesioniști. Iar meciurile sunt foarte importante pentru noi pentru că nu te poți antrena numai câte 3 sau 4. Abia am reușit să ne antrenăm. Avem plăcerea de a juca.

- Băieții v-au zis ceva?
- Chiar vorbeam cu ei și mi-au zis că e altceva. Chiar dacă intensitatea unui meci e mult mai ridicată, există plăcerea de a juca. Ne bucurăm că au început meciurile amicale. Ne dau cât de cât o intensitate, un ritm.

- Cât de mare e diferența față de ce se întâmpla înainte de această perioadă?
- E diferență pentru că a fost o odihnă pasivă. Două luni și ceva, jucătorii au stat acasă. Nici măcar n-au putut să iasă să alerge. Au lucrat mai mult exerciții de menținere. E destul de greu până se acomodează organismul la intensitatea meciurilor. Va mai trece timp până la o adaptare la intensitatea de joc.

Mihai Teja: „Nu pun mare preț pe amicale”

- Victorie cu FCSB, pare că lucrurile merg în continuare bine pentru Voluntari...
- A fost un joc amical. Sunt total diferite amicalele față de jocurile oficiale. Am avut un prim joc cu o echipă bună, cu multă calitate. A fost un antrenament bun, nu ne-a interesat neapărat rezultatul. Ci jocul, anumite aspecte tehnico-tactice, ăsta este lucrul care m-a interesat cel mai mult. Am câștigat, OK, cu atât mai bine pentru moral. Dar v-am spus, nu pun prea mare preț pe meciurile amicale. Ne-am dorit doar un antrenament bun și așa a și fost.

- Există vreo crispare după un gol marcat, jucătorii au teamă de a nu greși?
- Da! E nefiresc să nu te bucuri la goluri. De obicei ne bucuram împreună, băieții sunt foarte uniți. Acum trebuie mai ușor, ne atingem doar cu coatele, îl felicităm de la distanță pe marcator și cam atât.

- Cât de importantă va fi, în perioada următoare, pregătirea din aceste zile?
- Va fi greu la început pentru toate echipele. E greu să atingi o intensitate de 100% la începutul acestui semiretur. Va fi greu pentru fiecare dintre noi. Încercăm să facem tot ce depinde de noi ca echipa să arate cât mai bine de la primul meci. Ăsta e obiectivitul fiecărui antrenor.

„Ar fi foarte bine să învingem Clinceni. Fiecare echipă din play-out are același obiectiv: salvarea de la retrogradare. Toate partidele care vor urma vor fi dure, grele. În play-out există un echilibru valoric”  - Mihai Teja, antrenor FC Voluntari

Citește mai multe știri despre Liga 1:Gestul șocant făcut de un român din Spania supărat pe chiriașii care refuzau să-i plătească chiria de mai multe luni. „Aplic legea românească”
Libertatea
Comentarii (2)
Mihai Dinu  •  05 Iunie 2020, 19:42

Firesc rezultatul, altul ar fi fost in meci oficial, cu influente, cu arbitrii, cu interese cu...

Alice Popa  •  05 Iunie 2020, 17:11

Pentru Voluntari e ceva banal sa bata FCSB...

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA
Turneul din Roma
Digi 3
14:00 Fotbal, Ligue 1
Nice - PSG
Digi 4, Telekom 4
15:00 Handbal F, Liga Campionilor
Team Esbjerg - CSM București
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga
Leipzig - Mainz
Digi 3, Telekom 3
16:30 Fotbal, Liga 1
FC Botoșani - Clinceni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:45 Fotbal, Liga 1
UTA - Poli Iași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A
Sassuolo - Cagliari
Digi 2, Telekom 2
19:00 Fotbal, Bundesliga
Wolfsburg - Leverkusen
Digi 3
19:30 Fotbal, Ligue 1
Granada - Alaves
Digi 4
21:30 Fotbal, Liga 1
FCSB - FC Argeș
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Sampdoria
Digi 3
22:00 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Real Madrid
Digi 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, Ligue 1
Marseille - Lille
Digi 4, Telekom 4
Program TV complet

Liga 1