FOTBAL  »  Superliga  »  VOLUNTARI

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA Voluntari, egal în prima partidă amicală » Concluziile GSP de la meciul cu MTK Budapesta: 45 de minute de play-off!

Voluntari - MTK Budapesta
Foto: Ionuț Iordache (GSP) +16   FOTO
Voluntari - MTK Budapesta Foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 15:53 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 23:01

Voluntari a remizat în primul meci amical al cantonamentului din Antalya, scor 1-1 împotriva maghiarilor de la MTK Budapesta.

  • Reporterii GSP Remus Dinu și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga și vor asista la amicalul celor de la Voluntari
  • La meci au asistat inclusiv Daniel Pancu, selecționerul naționalei U21, precum și doi dintre asistenții lui Edi Iordănescu.
  • Partida s-a desfășurat la Belek, în complexul Megasaray Football Center.

FC Voluntari a remizat cu MTK Budapesta, 1-1, în primul amical desfășurat în cantonamentul din Antalya. Ilfovenii i-au fost superiori timp de o repriză locului 6 din Ungaria, dar dinamica s-a schimbat după pauză, când Poenaru a schimbat aproape toată echipa

Prima parte n-a scos în relief nicio diferență sesizabilă de nivel între locul 13 din România și ocupanta locului 6 din prima ligă maghiară. Din contră, cei care au dictat ostilitățile au fost ilfovenii, care au apelat o formulă apropiată de cea standard. Uneori, miturile despre supremația fotbalistică a Ungariei deformează realitatea, Voluntariul i-a subordonat timp de o repriză pe rudimentarii maghiari.

 Ungurii, dominați în prima repriză. Răduț a înscris primul gol din 2024

+12 FOTO

După o jumătate de ceas controlată de Voluntari, însă fără oportunități mai de Doamne-ajută, românii au deschis scorul. Total meritat, la cum se jucase până atunci. Carnat, extrem de activ în flanc, l-a găsit în careu pe Răduț, iar experimentatul mijlocaș n-avea cum să rateze din fața porții. 

Avea să fie scorul primei reprize, una în care Voluntariul a avut câte un antrenor pe fiecare parte a terenului. Poenaru a dat indicații de lângă banca de rezerve, în timp ce Dună a preferat partea opusă, unde a stat cu gura pe oamenii din banda dreaptă a echipei sale.

Schimbările s-au simțit

Locul 13 din Superligă a schimbat liniile la pauză, doar goalkeeper-ul Vâlceanu a rămas în teren dintre titulari. Cumva normal, intensitatea a scăzut, iar diferența dintre titularii și rezervele românilor s-a simțit. Ilfovenii n-au mai plimbat mingea ca-n prima parte, au pierdut lupta de la jumătatea terenului, iar MTK a simțit miros de “sânge”. 

Maghiarii au prins curaj și au mutat liniile spre poarta Voluntariului. Vâlceanu a scos cât a putut, n-a mai avut ce face nici el la faza-șnur a ungurilor din minutul 57. Cu o viteză în minus comparativ cu prima repriză, ilfovenii au mizat mai mult pe cartea contraatacului, în timp ce mai periculoși până la final au rămas maghiarii. 

Dar nu s-a mai schimbat nimic altceva, primul test din cantonament s-a încheiat cu o remiză și cu impresia excelentă lăsată în primele 45 de minute, în care FC Voluntari n-a arătat nici pe departe ca o candidată la retrogradare.

Voluntari - MTK Budapesta 1-1

  • Au marcat: Răduț (32) / Rajmund Molnár (57)

Echipa de start a celor de la Voluntari: Vâlceanu - Andres, Matricardi, Ricardinho (cpt) - Carnat, Boboc, Droppa, D. Andrei, Răduț - Nemec, Dumiter
Rezerve: Ștefan, Mazic, Paz, Armaș, Voican, Aliji, Crepulja, Ciobanu, Rața, Cocian, Florea, Popescu, Mustacă
Antrenor: Ilie Poenaru

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

  • Min 90: Final de meci! Remiză între Voluntari și MTK, scor 1-1
  • Min. 75: Andrei Ciobanu e înlocuit, a primit credit doar o jumătate de oră din partea lui Poenaru. Mijlocașul a încercat să se implice cât mai des în acțiunile ofensive ale colegilor, dar e încă departe de forma ideală.
  • Min: 69: Abia acum reușește Voluntariul sa fie mai periculoasă, pentru întâia oară pe durata acestei reprize. Nou-venitul Andrei Ciobanu croșetează în careul maghiarilor, scoate în centru, dar mingea nu trece de barajul defensiv al lui MTK. Doar corner pentru rezervele lui Poenaru
  • 1-1, Min: 57: Gol MTK Budapesta. Egalarea vine firesc, după minute bune în care ilfovenii au fost înghesuiți în propria jumătate. Maghiarii pasează la firul ierbii, iar Rajmund Molnár, apărut la finalizare, înscrie printr-un șut plasat din careu
  • Min.55: Maghiarii sunt ceva mai periculoși repriza aceasta, irosesc o nouă ocazie importantă: cap puțin peste poartă, la o fază la care defensiva Voluntariului a fost lentă
  • Min. 48: Romanii scapă ca prin urechile acului la cea mai mare ocazie a maghiarilor de până acum. Goalkeeper-ul Voluntariului respinge salvator, cu un ultim efort, un șut expediat de maghiari din 10-11 metri
  • Ilie Poenaru a schimbat toată garnitura la pauză mai puțin portarul, alegând astfel să ruleze jucătorii. Echipa Voluntariului în repriza a doua arată așa: Vâlceanu - Mazic, Paz, Armaș, Voican - Aliji, Crepulja, Ciobanu - Rața, Cocian, Florea
  • Pauză! Voluntari e în avantaj după primele 45 de minute. Poenaru va schimba liniile în partea a doua.
  • Min. 35: Altă șansă de gol pentru FC Voluntari, dar șutul lui Doru Andrei e reținut de portarul lui MTK.
  • 1-0, Min. 32: Goool FC Voluntari! Deschidere de scor după puțin peste o jumătate de oră de joc. Răduț e găsit de o centrare excelent livrată de Carnat, iar “optarul” ilfovenilor nu ratează ținta din 4 metri.
  • Min. 29: Voluntari îl are pe Nemec, ungurii atacă în avanposturi cu Németh. Krisztián Németh, un atacant de 35 de ani, irosește cea mai clară șansă a grupării maghiare, finalizând modest din câțiva metri.
  • Min. 24: Se bagă serios materiale, jucătorii Voluntariului se resimt la două faze succesive, în care ungurii au jucat la limită. La cea de-a doua fază, românii au cerut penalty, dar „centralul” a fost de neînduplecat.
  • Min. 22: Fază fixă periculoasă la poarta maghiarilor, Nemec încearcă să reia cu capul, dar defensiva lui MTK îndepărtează pericolul.
  • Min.18: În continuare fără gol la Belek, cu un plus în dreptul Voluntariului. Fotbal pozitiv, curajos, prestat de trupa lui Poenaru în fața locului 6 din Ungaria
  • Min.13: Forcing prelungit al românilor, acțiunea se încheie cu un șut din unghi expediat de Carnat. Goalkeeper-ul lui MTK respinge în lateral
  • Fotbaliștii Voluntariului primesc încurajări de la doi antrenori, câte unul pe fiecare parte a terenului. Ilie Poenaru se află lângă banca de rezerve, iar Marin Dună, „principalul” din acte, pe partea opusă
  • Min. 9: Lipsesc ocaziile concrete la cele două porți. Voluntariul controlează ostilitățile, închide eficient spațiile, dar fără să-și creeze oportunități clare.
  • Min. 3: Acțiune ofensivă cursivă a ilfovenilor, care au dus mingea până în apropiere de poarta maghiarilor. Pasa târzie a lui lui Dumiter îl găsește în ofsaid pe Nemec
  • Min 1: Start de meci

Citește și alte știri din Liga 1: 

Rapid i-a pregătit înlocuitor lui Horațiu Moldovan » Portarul din Liga 1 dorit de giuleșteni
RAPID
Rapid i-a pregătit înlocuitor lui Horațiu Moldovan » Portarul din Liga 1 dorit de giuleșteni
CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Bosniacul Elvir Koljic ar putea juca împotriva României în primul meci de la Euro, dar surprinde: „Prioritatea este titlul la Craiova”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Bosniacul Elvir Koljic ar putea juca împotriva României în primul meci de la Euro, dar surprinde: „Prioritatea este titlul la Craiova”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează