FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

WOW! Explicație aberantă dată de Mihai Teja pentru situația lui Adrian Stoian + cum au avertizat Niculescu și Bergodi

Stoian va pleca de la FCSB cu un câștig de 260.000 de euro în doar șase luni, de departe cel mai mare din tot fotbalul românesc, foto: Cristi Preda/GSP
Stoian va pleca de la FCSB cu un câștig de 260.000 de euro în doar șase luni, de departe cel mai mare din tot fotbalul românesc, foto: Cristi Preda/GSP

Articol de , - Publicat duminica, 05 mai 2019 01:38

Mihai Teja vine cu o explicație uimitoare pentru eșecul din „afacerea Adrian Stoian”: FCSB l-a achiziționat crezând că era mijlocaș defensiv și a descoperit ulterior că nu se potrivea pe acel post!

Înregistrarea vreunui meci în care jucase Adrian sau consultarea unui raport de monitorizare l-ar fi lămurit că avea de-a face cu un mijlocaș stânga.

"Iartă-ne că n-am știut care era postul tău! Nu ești tu vinovat!".

Acesta e mesajul pe care i-l transmite Mihai Teja lui Adrian Stoian la despărțire. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani tocmai a obținut dreptul de a semna gratis cu oricare club, FCSB nu cere nimic ca să-l lase să plece.

Un print i-ar fi împiedicat să greșească

Teja recunoaște că Stoian a fost achiziționat fără să se fi ținut cont de profilul jucătorului, de calitățile pe care le etalase de-a lungul carierei petrecute în Italia:

"Mi-am dat seama că Adrian nu a fost folosit pe postul potrivit. Mijlocaș central, cum l-am utilizat noi, nu e postul lui. El era extremă stânga, dar acolo îi avem pe Coman, pe Tănase, fotbaliști care evoluau de mai multă vreme la Steaua pe acea poziție".

FCSB l-a recrutat pe Stoian și apoi a realizat că n-avea ce face cu el!

Mijlocași stânga erau deja prea mulți, ar fi fost util olteanul ca închizător, numai că nu era el capabil să ocupe poziția respectivă. Revelația asta a ajuns la Teja la patru luni de la efectuarea transferului.

Dacă steliștii l-ar fi observat pe Adrian într-un meci dintre cele pe care le bifase la Crotone, formația la care jucase înainte să revină în România, și-ar fi dat seama că aveau de-a face cu un mijlocaș stânga.

Sau să fi apelat staff-ul la InStat, la Wiscout, la vreo unealtă dintre cele pe care le folosesc cluburile profesioniste și impresarii din toată lumea!

Gigi a pariat pe cota cea mai mare!

Raportul din cazul lui Stoian i-ar fi lămurit: în 53 la sută din timpul petrecut pe teren în partide oficiale, Stoian a fost mijlocaș stânga, în 29 la sută dintre minute a jucat ca mijlocaș central ofensiv.

Doar în restul timpului a ocupat poziția de închizător sau alte locuri din echipele pe care le-a reprezentat.

Adică în proporție de 82 la sută era un fotbalist de atac, pe care Becali și Teja au încercat să-l transforme într-unul bun de plasat în fața fundașilor!

Patronul s-a convins într-o sută de minute, câte a bifat Stoian în două meciuri, că a ales prost astă-iarnă. Jucătorul născut în Craiova își face bagajele acum, are două luni la dispoziție să semneze cu un alt club.

Contractul parafat cu FCSB în ianuarie era valabil până în 2022, însă nici una dintre părți nu-și mai dorește să ducă până la capăt înțelegerea inițială.

"Am încercat să-l folosim pe Stoian ca mijlocaș defensiv și am observat că nu era postul lui. Atât s-a putut, asta e situația. Îmi pare rău de Adrian, sincer! Nu s-a adaptat, ar fi avut nevoie de răbdare mai multă"
Mihai Teja, antrenor FCSB

"Stoian se va antrena cu noi până la finalul sezonului. Dacă va fi nevoie de el în vreunul dintre cele trei meciuri care au mai rămas, aș putea chiar să-l folosesc. Se antrenează bine, n-avem nicio problemă cu el"
Mihai Teja, antrenor FCSB

210 meciuria adunat Stoian în Serie A și în Serie B. La FCSB a ajuns în ianuarie de la Crotone, formație cu care retrogradase, cu un sezon în urmă, din "A" în "B"

Bergodi și Niculescu i-au avertizat

Când s-a perfectat, în iarnă, transferul lui Stoian la FCSB a părut o mare realizare a roș-albaștrilor, un ingredient în plus în lupta pentru titlu.

Cristiano Bergodi îl cunoștea pe Adrian din partidele pe care le bifase mijlocașul în Serie A și în Serie B, Claudiu Niculescu îl știa de mic, din Craiova.

„E foarte bun Stoian, bravo lui Becali că l-a convins! Dacă poate fi mijlocaș defensiv? Nu știu, eu l-am văzut jucând mijlocaș stânga în Italia!”, a avertizat Bergodi.

"Folosit în fața apărării, Stoian pierde din valoare. Trebuie să fie mijlocaș stânga sau în spatele vârfului" era opinia lui Niculescu.

Becali și Teja au ignorat sfaturile, statisticile, l-au mutat pe Adrian acolo unde își imaginaseră ei c-ar fi putut juca. Testul a durat patru luni, acum e declarat un experiment ratat.

Citește și:

EXCLUSIV De ce Gigi Becali a recuperat FCSB: Alina Geambazi ar fi putut fi patroană!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
sibelius
sibelius  •  05 Mai 2019, 18:52
Postat de andrei.f pe 05 Mai 2019, 16:38

Experiment ratat, bani platiti de club . Ce frumos e sa fii patron !

Iti dai seama ce bine se simte Negoita cu cei 45 de muncitori angajati la Dinamo...sau Nelutu Varga cu dupa ce i-a platit sejurul lui Baptista...si multi altii, nu doar de la noi, si de afara.

ray51
ray51  •  05 Mai 2019, 18:48

Cine vrea si care cum vrea il tepuieste pe Becali... ca sa nu-mi spuneti ca nu l-a avansat nimeni pe jucator in fata lui GB. Dar, nu-i nimic, are balta peste. Se poate si bracona !

mioriticul
mioriticul  •  05 Mai 2019, 18:28
Postat de satyricon pe 05 Mai 2019, 01:19

Articolul este unul de k, în nota obișnuită "hai sa dăm și azi în Steaua (FCSB ca să nu se oftice mimozele)". Lucrurile sunt mai simple, omul jucase și ca închizător și l-au încercat acolo unde Steaua avea cea mai mare nevoie. A fost dezastruos și atât, nu a reușit nici o pasa, nici un dribling, nimic. Steaua nu poate încerca jucători? Doar redmic are voie sa schimbe jucători ca pe batiste?

Lasă ca ți-a cioplit Ioanitoaia astăzi unul mai bun. Sigur are sa-ți placa limbajul de lemn

Vezi toate comentariile (29)
Comentează