FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL

EXCLUSIV // VIDEO Străinul care a avut o singură problemă în România. A urcat cu Oțelul din Liga 3 în prima divizie și amenință adversarele: „Nu suntem turiști!”

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 09:36 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 14:10

Francois Yabre, ivorianul Galațiului, spune că Oțelul va continua să-și chinuie adversarele din Liga 1, este de părere că Alex Mitriță a fost cel mai dificil adversar din România și este supărat că a fost martorul unor acte de rasism ”doar cu unele echipe din București”.

Oțelul Galați este una dintre echipele tari ale Ligii 1. "Regina remizelor, 11 în 15 etape la revenirea pe prima scenă, a fost învinsă, greu, doar de FCSB și de Farul în actuala ediție de campionat, ambele pe propriul teren.

Viața unui ivorian în Liga 1: „«Vezi că în România e așa și-așa acolo!», mi s-a zis. De ce nu promovați ce e bun în țara voastră?”
OȚELUL
Viața unui ivorian în Liga 1: „«Vezi că în România e așa și-așa acolo!», mi s-a zis. De ce nu promovați ce e bun în țara voastră?”

Luni, de la ora 20:30, dunărenii au meci în deplasare cu UTA, formație ce-a strâns două victorii la rând, în Bănie, cu FCU Craiova, și acasă cu Dinamo. O confruntare tare între doi antrenori cu ștaif, Mircea Rednic și Dorinel Munteanu.

Fracois Yabre nu-și face griji cu Oțelul: „Categoric, rămânem în Liga 1”

Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai Oțelului, care este alături de echipă încă de când gălățenii erau în al treilea eșalon, este ivorianul Francois Yabre, 32 de ani, se recuperează după o accidentare care îl ține de câteva săptămâni bune departe de gazon. 

Ca și ceilalți coechipieri, africanul nu crede că nou promovata va avea probleme în "zona roșie" a clasamentului.

"Am promovat în Liga a 2-a și apoi în prima. Am avut o serie de remize, dar lucrurile încep să se miște și sperăm să urcăm cât mai repede în top”.

9meciuri a adunat Yabre în acest sezon, primul al său în Liga 1

Întrebat dacă va rămâne Oțelul în Liga 1, Yabre a răspuns: „Categoric! Doar n-am venit ca turiști în prima ligă! O să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a rămâne cât mai sus în clasament", a declarat Yabre într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor.

Cel mai greu adversar din România? „Craiova lui Mitriță”

Francois a fost întrebat care a fost cel mai dificil adversar în prima ligă.

"Să fiu sincer, CSU Craiova a fost un adversar dificil, cu Mitriță", a punctat apărătorul care a evoluat buni la echipe mici din Norvegia. "În România e un nivel destul de ridicat, cu echipe bune. La fel este și în Norvegia, unde sunt cluburi mari precum Molde sau Bodo Glimt", a mai declarat jucătorul.

Vizavi de relația cu Dorinel Munteanu, un antrenor care pune accent pe pregătirea fizică, Yabre a precizat: "Este o legendă și un nume mare în fotbalul românesc și în România! E un tip care îți transmite dorința lui de a câștiga un joc și de a fi cât mai pasionat în ceea ce faci pe teren. Ne cere foarte multe lucruri! E dificil, dar ne face și pe noi să ajungem în top ca nivel. E genul de antrenor care te ține concentrat pe ceea ce ai de făcut și asta ne ajută mult".

45de partide a strâns ivoranul în tricoul Oțelului, reușind un gol și oferind 2 assist-uri

Fracois Yabre, despre o problemă întâmpinată în România: „Împotriva unor echipe din București, pe care n-aș vrea să le menționez”

În urmă cu câteva luni, Dawa (FCSB) a fost victima unui scandal rasist, moment în care Yabre a protestat public. Cum s-a întâmplat și când Garita (FC Argeș) a fost contrat, identic, de către suporterii lui Dinamo.

"Am pățit asta și eu când am jucat împotriva unor echipe din București, pe care n-aș vrea să le menționez. Din păcate, în 2023 nu mai poți tolera astfel de gesturi!

Poți să suporți anumite lucruri, dar nu e normal să facă sunete de maimuță pe teren! Cât am jucat la Oțelul, nimeni n-a spus nimic de vreun jucător care este de culoare. Câteodată oamenii devin prea pasionați de acest joc și uită ceea ce este corect. Ceea ce s-a întâmplat cu Dawa n-ar trebui să se întâmple niciodată", a spus Yabre.

Mulțumesc pentru tot și pentru că ați fost foarte buni cu mine aici!

- Mesajul adresat în limba română de către Fracois Yabre suporterilor Oțelului

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Olteanul care nu are nimic împotriva lui Dinamo la meciul direct: ”Sunt copilul cu două mame”. De cine are nevoie ”haita” ca să nu retrogradeze

EXCLUSIV // VIDEO Valentin Țicu este și mai tupeist: „Eu sunt nebun, mă arunc cu capul înainte, asta poate Petrolul în acest sezon!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează